Seger för Willy Lahoz och Aday Santana som förblir i loppet för semifinalen

Grupp A startade med Willy Lahoz - Aday Santanas match mot Alex Ruíz - Adrián Allemandi. Ett viktigt spel för att avgöra vilket par som behåller sitt alternativ till fredagen. Santana och Lahoz anlände som favoriter, men deras motståndare hade inte bestämt det. Det tog tills tie break för paret Willy Lahoz / Aday Santana att vinna denna första uppsättning.
I den andra, på ställningen 2-2, begär Allemandi en medicinsk timeout. Lahoz och Santana tar ledningen och leder 5-2. Medan matchen tros avslutas, har deras motståndare ännu inte sagt sitt ord och fortsätter att slåss. Efter två timmar och åtta minuter slutade det spanska paret att vinna denna 2th sätta poängen 6-4 och förbli i tävlingen.

Bela / Lima som mästare i grupp A

Denna dag avslutas med en förväntad sammandrabbning mellan världens nummer 1 och 3: Fernando Belasteguín - Pablo Lima vs Matías Díaz - Maxi Sánchez.
Han var säker på att det inte skulle bli en hälsovandring. När de globala 1-siffrorna träffade, svarade deras motståndare. Bela och Lima gör pausen i 7th spel, konsolidera och vinna 1er ställde in 6-4 efter 45 minuters intensivt spel.
Detta förändras inte i andra uppsättningen, Bela / Lima som ledare tar fördelen medan hans motståndare letar efter sätt att vända situationen. Världsnummer 1 bryter in i 7th spelet är spelet i deras händer och vinn 2è-set 6-3.

Mati och Maxi får inte göra ett misstag mot Lahoz och Santana.

Maxi Grabiel och Cristian Gutierrez vinner kampen för att kvalificera sig till semifinalen

I grupp A är 1er match mellan två nybildade lag för turneringen: Maxi Grabiel - Cristian Gutiérrez mot Marcello Jardim - Lucho Capra.
De två paren som förlorat sitt första möte dagen innan, var och en behövde en seger för att behålla hoppet om att nå semifinalen. Den argentinska duon kom starkare in och behövde lite tid för att klara den första uppsättningen 6-1.

Paret Capra / Jardim var tvungen att reagera omedelbart om de inte ville säga adjö till turneringen och vädja till magin i Marcello Jardim och beslutsamheten hos Lucho Capra. Tyvärr för brasilianaren och argentinern bryter deras motståndare först. Maxi Grabiel och Cristian Gutierrez tar segern 6-1 / 6-4 på en timme och 13 minuter.

Den andra grupp B-matchen mötte världsnummer 2 och 4: Paquito Navarro - Sanyo Gutiérrez mot Juani Mieres - Miguel Lamperti.

Var och en av paren startade sin turnering med en seger dagen innan och är fast beslutna att göra samma sak för att validera sin biljett till semifinalen.

Världsnummer 2 är i fin form, de tvingar sin takt ta första uppsättningen 6-3.
Lamperti / Mieres-paret reagerade långsamt men säkert genom att höja sin spelkvalitet En reaktion som inte räckte för att hindra Sanyo och Paquito från att avsluta matchen 6-4 i 2: a set efter en timme och tjugo minuter Sanyo och Paquito har en mycket god chans att nå semifinalen.