Alex Arroyo (19) och Mario Ortega (18) vann FIP Rise of Canet-en-Roussillon visar en konsistens som är olämplig för deras ålder. De två spanjorerna är verkligen borta för att lysa på himlen padel International.

Trots olika banor på World Padel Tour (Alex Arroyo är rankad som nummer 68, han spelar tillsammans med rutinerade Alvaro Cepero (35), medan Mario Ortega är 214: a och har bara spelat 12 matcher på WPT sedan hans debut 2019), de två unga männen har samma mål: att komma närmare topparna.

En magisk atmosfär i Canet

Padel Magazine : Innan vi pratar om din seger, låt oss prata om denna atmosfär. Mer än 1 000 personer för ett evenemang som slår alla rekord i Frankrike. Hur upplevde du detta ögonblick?

Alex Arroyo:”Det var en riktigt cool stämning. Jag kände mig riktigt hemma. Jag återkommer till det här evenemanget varje gång det anordnas! ”

Padel Magazine : Mario, du är bara 18 år gammal och du vann din första internationella turnering. Hur mår du ?

Mario Ortega:”Jag är väldigt glad, och det som gör mig gladast är att se så många människor här. de padel växer, och det gör att du vill fortsätta. Jag kommer att fortsätta att spela denna sport och träna. ”

arroyo ortega lorenzo sista intervju

“Jag vill vara nr 1”

Padel Magazine : Alex, du är en av de nya nuggetsna på padel Spanska, hur långt kan du komma?

Alex Arroyo:”Varje dag jobbar jag för vara nummer 1. Jag ska försöka. För närvarande är resultaten hos mig, men du kan inte vara för säker och fortsätta lägga till nya saker varje dag. ” 

Padel Magazine : Du presenteras ofta som mannen som slog Lebron / Galan (det var med Salva Oria under spanska mästerskapen 2019), den som hade en matchpunkt mot Bela / Sanyo i år (fortfarande med Salva Oria, i Valencia). Känner du att du är några detaljer från att nå nivån för dessa världsstjärnor?

Alex Arroyo:”Ja, jag är på nivån, men det räcker inte för mot Bela / Sanyo var det bara en poäng kvar men vi lyckades inte sluta. Vi måste fortsätta arbetet för att försöka vara i topp med de andra. ”

arroyo smash final canet

”Mina tränare ingav det i mig”

Padel Magazine : Mario, du är yngre än din lagkamrat. Vad är din plan för att nå denna nivå?

Mario Ortega:”Jag har precis börjat spela World Padel Tour med regelbundenhet. Jag hade gjort det förut, men nu börjar jag verkligen. Mitt mål är att nå den högsta punkten. Jag ska träna som om varje dag är min sista, så får vi se vart det tar mig. ”

Padel Magazine : Du gör väldigt få misstag, du visar verklig konsekvens och du är mentalt stark. Hur lyckas du ha dessa egenskaper i din unga ålder?

Mario Ortega:”Det här är all träning, det är vad mina tränare lärde mig. Så småningom utvecklades mitt spel på det här sättet. ”

Lorenzo Lecci López

På hans namn antar vi att hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en passionerad sportpolyglot: journalistik genom kall och evenemanger är båda benen. Hans ambition är att täcka de största sportevenenterna (J.O. och världstävlingar). Han är intresserad av Padels situation i Frankrike, och erbjuder utsikter för optimal utveckling.