Vi intervjuade Bastien Blanqué, 116: e spelare i rankningen av World Padel Tour. Han berättar om sina mycket upptagna nyheter när det gäller tävlingar och hans byte av tränare!

"Hjälp Thomas att gå vidare"

Padel Magazine : Kan du berätta om de två turneringarna du höll med Thomas Leygue på World Padel Tour ? Vad är din roll i detta par?

Bastien Blanqué: ”Jag känner mig väldigt bra trots de genomsnittliga resultaten på WPT i början av säsongen. Jag jobbar bra, jag är nöjd med min spelnivå i träning, mitt fysiska tillstånd. Mentalt mår jag bra, jag måste ha tålamod och resultaten kommer.
Med Thomas är det ett annat projekt än vad jag har känt till tidigare. Vi erbjuder också ett annat spel, mer modernt, kanske lite mindre strukturerat än tidigare om jag jämför, men mycket mer stötande, luftigt och dynamiskt.
Min roll är att hjälpa Thomas att utvecklas, han är begåvad, han har potential, han måste lära sig och utvecklas, vi pratar mycket, vi når väldigt bra överens.
Vi hade en mycket bra FIP i Jaen genom att vinna 3 matcher och en med mycket bra spelnivå under hela tävlingen.
Å andra sidan var det första spelet på WPT med Thomas komplicerat. Han hade mycket tryck, det är normalt första WPT med ett nytt projekt, det första spelet var genomsnittligt för brist på avkoppling.
Förra veckan på den andra WPT var mycket bättre, vi var båda avslappnade och vi hade en mycket bra första match med en seger. Bakom det vi tappar mot Garcia / Vera spelade de riktigt mycket bra så det finns inte mycket att säga, vi måste fortsätta lära och förbättra tillsammans. ”

En ny träningsgrupp

Padel Magazine : Dina personliga nyheter har utvecklats enormt eftersom det är över med Ramiro Choya. Hur gick denna separation med din "hjärtcoacher"? Vem tränar du med nu?

Bastien Blanqué: ”Ja med Ramiro bestämde vi oss för att avsluta vårt samarbete för tillfället, vi hade ändå börjat säsongen tillsammans och med Thomas också. Bakom det ville han inte längre ta sig tid eller energi att gå tillbaka till ett projekt med en träningsgrupp som åren tidigare med Paquito Navarro, Alex Ruiz, Pedro Alonso, oss etc. Vi diskuterade det, jag var väldigt ledsen att stoppa projektet med Choya eftersom han är en andra pappa för mig, han spelar en hel del för att jag inte skulle vara här utan honom idag.

Vi var tvungna att dra positiva poäng och möjligheter så vi gick med i StarVie Academy (CARStarVie) med Thomas, med Juanjo Gutierrez, Gaston Malacalza och Gerardo Derito som vår tränare. Vi är cirka trettio spelare, vi tränar varje morgon klockan 10 på VITA10 (redaktörens anmärkning: i Boadilla Del Monte, nära Madrid). Vi har i gruppen spelare som Javi Ruiz, Uri Botello, Cok Nieto, Tito Allemandi, Bea Gonzalez, Javi Rico och så vidare.

Allt går riktigt bra för oss, vi blev mycket väl mottagna, en mycket dynamisk grupp med fantastiska tränare! ”

Vald för att representera Europa!

Padel Magazine : Du valdes för Amerika mot Europa som kommer att äga rum i Sverige. Hur valdes du ut? En spelare som du särskilt vill dela spåret med? Spelare som du skulle vilja möta?

Bastien Blanqué: ”Jag är väldigt glad och stolt över det här urvalet. Denna exceptionella händelse borde ha ägt rum förra året men den skjöts upp på grund av Covid.
Det kommer att äga rum i Bastadn, Sverige, i slutet av juli. Tävlingen blir galen med ett Ryder Cup-system i golf eller Laver Cup i tennis, ett amerikansk lag mot ett europeiskt lag.

För valet är Lisandro Borges arrangör och som har valt spelare och kaptener. Ramiro ringer en dag till mig och säger att Lisandro letar efter en vänsterspelare för att avsluta laget. Det kommer antingen att vara en fransk, italiensk eller portugisisk spelare. Ramiro föreslog flera spelare inklusive mig och några dagar senare blev jag förvånad över att få ett samtal från ett argentinskt nummer. Det var Lisandro Borges som bjöd in mig till detta evenemang. Naturligtvis sa jag ja genast, jag var jätteglad. Det blir en galen upplevelse. Jag kommer att lära mig mycket.

Jag vet inte ännu om jag kommer att spela många matcher med tanke på uppsättningen!
Drömmen skulle vara att spela mot Belasteguin som har varit min idol sedan jag var barn. Jag lärde mig mycket om padel ser Bela spela på Padel Pro Tour då, så det skulle vara en enorm chans! ”

Bastien Blanqué stjäl Alicante World padel Tour

”Att bli sådd i preprevia på World Padel Tour"

Padel Magazine : Vi har ett mycket rikt år när det gäller padel. Vilka är dina mål i de olika tävlingarna? Planerar du att fortsätta med Thomas på WPT? Tror du dessutom att det i urval är nödvändigt att hålla paren som utvecklas tillsammans under hela året?

”Ja programmet är super upptaget, jag tror inte att vi har en ledig helg förrän i slutet av november! Det är fantastiskt, jag är glad. Efter det komplicerade året 2020 är vi alla glada över att komma tillbaka till tävlingen.
Målen är desamma, att ha kul, att gå vidare, att lära sig och resultaten kommer. Jag fokuserar inte bara på resultat!

Beträffande huvudmålet som förblir WPT, med Thomas har vi spelat två turneringar tillsammans. Jag har många poäng i år, jag är 116: e, jag skulle vilja hitta en spelare runt min ranking för att kunna bli sådd i preprevia. Jag pratar mycket med min tränare Juanjo för att se de möjligheter vi kan ha.
Jag hoppas att vi tillsammans med Thomas kommer att väljas ut till EM. Jag gillar verkligen att spela för Frankrike-laget, jag skulle gärna dela det med honom. Naturligtvis, om tränaren vill byta och blanda paren, kommer vi att ge allt för laget. Vi har turen att kunna variera paren, varför inte använda det om det behövs!
Vi hoppas också att vi kommer tillbaka till den franska kretsen så snart som möjligt eftersom det saknar att inte spela i Frankrike! ”

laget Padel Magazine försöker erbjuda dig sedan 2013 det bästa av padel, men också undersökningar, analyser för att försöka förstå världen av padel. Från spelet till vår sportspolitik, Padel Magazine står till din tjänst.