King Bela besökte Pyramids klubben för en utställning med sin nya utrustningstillverkare Wilson. Argentinaren ger oss en exklusiv intervju.

Avslappnad och självsäker litar han på Lorenzo Lecci López på utvecklingen av sitt spel, hans förhållande till Wilson och hoppas att "krångel" mellan padelledarna kan ta slut.

“Les Pyramides, en prestigefylld klubb”

Lorenzo Lecci López: För tio år sedan kom du för att inviga den första padeldomstolen i hela Parisregionen. Och idag är du tillbaka och det finns sju domstolar.

Fernando Belasteguin: ”Ja, jag mindes att jag kom till den här fantastiska klubben. Det allra första landet! Tio år har gått och jagJag tvivlar inte på att inte bara denna klubb utan även Paris och hela Frankrike inte är främmande för den stora utvecklingen qdu vet och kommer att känna padel i världen.

Idag, ser en sådan prestigefylld klubb som Pyramides-klubben med 7 platser och en halvtäckt struktur är en stor glädje. Jag tvivlar inte: i framtiden kommer jag att se många fler padelbanor. ”

belasteguin-lopez-lecci-pyramides-intervju-skalad

Utvecklingen av "Rey"

Lorenzo Lecci López: Vad är den största skillnaden i spelet mellan Bela 2010 och Bela i dag?

Fernando Belasteguin: ”Jag var tvungen att utvecklas på mina attackskott. Jag försöker överraska med allt kortare timing. Om jag vill vara konkurrenskraftig, Jag måste anpassa mig till utvecklingen av padel. 2020 är jag inte samma spelare som 2010 och jag kommer att vara annorlunda igen nästa år. ”

Lorenzo Lecci López: Fernando, på mänsklig nivå, vad har förändrats? Mognad? Erfarenheten?

Fernando Belasteguin: ”2010 föddes min andra dotter. Barn förändrar dig för alltid, och det är den största förändringen. Sportligt tillåter min kropp mig fortfarande att träna 100% varje dag, även om jag behöver mer vila. ”

Hans prestation på World Padel Tour

Lorenzo Lecci López: I semifinalen i Menorca-turneringen, du vinner med Tapia en otrolig match mot det mest passande paret för närvarande (Lebron / Galan). Vilka var nycklarna till denna opposition?

Fernando Belasteguin: ”Vi behöll den mentala intensiteten under matchens två timmar. Det tillät oss att ta tillfället i akt de möjligheter de gav oss på vissa punkter i spelet. I år är de bäst. De har vunnit 4 av 7 turneringar. När årets bästa par ger dig en chans, ta det. Vi visste hur vi skulle gripa det, men nyckeln var att hålla fokus hela spelet."

Lorenzo Lecci López: Vad tycker du om introduktionen av "Punto de Oro" på WPT?

Fernando Belasteguin: ”Som med alla förändringar som spelaren inte har något inflytande över: Jag har ett kontrakt med WPT, och de sa till mig att jag måste spela med Punto de Oro i år. Jag hade två alternativ då: att klaga, men jag skulle slösa mycket energi och tid; eller träna och anpassa dig till Punto de Oro. Jag valde det andra alternativet. WPT har makten att skapa regler, så jag kommer alltid att anpassa mig. Jag undrar inte om jag gillar det eller inte, det är villkoren. ”

Lorenzo Lecci López: Många fans efterlyser återintroduktion av vinnande 3-uppsatta matcher för Masters-finalen. Är du för

Fernando Belasteguin: ”Det nuvarande konkurrenssystemet är att spela varje dag. Det fanns raka uppsättningar för 5 år sedan, men det varade inte. Om det är 6-uppsatta finaler, bör de ge oss minst en ledig dag. Risken är att se ett halvt på lördag eftermiddag klockan 5 och att behöva spela en match i 3 set på söndag morgon. Jag tror inte att det är hälsosamt för spelaren och för sporten: det finns en hög risk för skador. Det är inte intressant för WPT, för om spelaren, som är den viktigaste tillgången, skadas, tappar sporten sitt intresse ”

"Lebron och Galan kan slå min rekord"

Lorenzo Lecci López: Många fans på sociala medier tycker att din prestation att stanna 16 år på plats XNUMX i världen aldrig kan matchas. Tror du att det här rekordet kan slås en dag?

Fernando Belasteguin: "Ja, för om jag gjorde det är det möjligt. Jag hör ibland att padeln tidigare var mindre konkurrenskraftig, men det är inte sant. Padel är en dubbelsport, och när den bästa spelaren till höger och den bästa spelaren till vänster träffas, som vi gjorde med JM Diaz, kan detta par förbli nummer 1 under alla dessa år. Jag kunde fortsätta med Pablo Lima, som var den bästa spelaren på höger sida. I år har till exempel två utmärkta spelare gått samman (Lebron och Galan), de är unga och kan göra det. ”

"Wilson vill odla padel"

Lorenzo Lecci López: Hur byggdes detta projekt med Wilson?

Fernando Belasteguin: ”Allt var väldigt snabbt. Wilson kontaktade mig i september-oktober förra året. Mitt kontrakt slutade med mitt tidigare varumärke. Vi träffade Wilson och diskussionen var väldigt snabb. Det första de sa till mig, och det är därför jag är med Wilson: "Vi vill hjälpa padel att växa som en sport globalt".

Innan jag ens pratade om ekonomiska förhållanden, framtiden eller vad som helst, sa jag till dem att de kunde lita på mig för detta projekt. Padeln gav mig allt. Denna sport har gjort det möjligt för mig att hjälpa min familj i Argentina, Spanien.

När världens främsta varumärke inom racketsport Wilson bad mig att utveckla den sport som gav mig allt, och att få den att växa över hela världen, övertygade de mig från den första diskussionen. Det var väldigt enkelt att komma överens om villkoren i kontraktet och det nya varumärket W Bela. Jag är mycket glad ! Jag var van att arbeta med multinationella, men Wilson visade mig vara på en annan nivå. ”

Lorenzo Lecci López: Låt oss prata om dina snöskor. Finns det några förändringar jämfört med andra racketar du använde som motsvarar utvecklingen av ditt spel?

Fernando Belasteguin: ”I W Bela-linjen har vi 3 racketar. Pro, eliten och laget. Pro är den "pala" jag spelar med. Vi ville göra racketen jag spelar med tillgänglig för allmänheten. Jag ville att Wilson-racketen skulle ha min identitet.

Vi arbetade med "hjärtat" i mitten av racketen, eftersom jag är en spelare som spelar med sitt hjärta och på venerna i rackets ändar. Detta gör att racketen kan vara mycket stabil och solid, vilket motsvarar mitt spel. På de andra racketarna i sortimentet behåller vi samma design med den enda skillnaden är materialens densitet.

För pro-spelare är racketen styvare. För eliten är den mer flexibel och balansen i racketen är i centrum. På laget är det ännu mer flexibelt med balansen lite mer mot spetsen, så att amatörspelaren kan ha kraft med mindre stora rörelser.

Jag är väldigt glad eftersom det är första gången som ett varumärke för alla typer av spelare har samma struktur och samma racket som en professionell spelares."

Wilson Bela racket

"Jag trodde att jag aldrig skulle spela igen"

Lorenzo Lecci López: “Un Belasteguin nunca se rinde ”{En Belasteguin ger aldrig upp}, här är vad som står på remmen på racketarna i W Bela-serien. Var detta en begäran från dig eller en idé från Wilson?

Fernando Belasteguin: "Det är en mycket fin touch från varumärket. Denna mening förblir graverad 2018. Efter 16 år och 8 månader som världens nr 1 skadade jag min armbågssen, vilket hindrar mig från att spela i 5 månader.

Det verkade som om det var slutet för mig att jag inte kunde spela padel längre. 5 månader senare, och tack vare poängen som jag fick tidigare under säsongen, kan jag delta i mästaren. Jag vann den här mästaren. Jag hade i min väska, en ritning av min dotter Sofia. Jag tränade dag och natt, men armbågen förbättrades inte.

en bela nunca se rinde foto

Denna fras upprepar jag för mina barn varje gång de gör något. En dag såg min dotter mig ledsen och gav mig teckningen och sa till mig "glöm inte den mening du alltid säger oss". Jag förvarade den alltid i min väska, och när jag vann mästaren ville jag ägna denna seger åt honom.

Det faktum att varje Wilson-racket som säljs i världen har den här frasen handskriven, som far ger den mig gåshud. Det är ett minne för livet. ”

Fortsatt från'intervju HÄR.

Lorenzo Lecci López

Med hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en polyglott som brinner för idrott: journalistik efter kallelse och händelser genom tillbedjan är hans två ben. Dess ambition är att täcka de största sportevenemangen (OS och världar). Han är intresserad av padelsituationen i Frankrike och erbjuder perspektiv för optimal utveckling.