Vi fick chansen att intervjua Benjamin Tison, 100: e spelare i WPT-rankningen. Han återvänder till aktuella ämnen: Frankrike-teamet, APT Padel Tower och World Padel Tour.

Gå och leta efter ett finalbord på WPT

Padel Magazine : Du har nått världens topp 100. Förväntade du dig att nå det så snabbt med tanke på den nivå som fortsätter att stiga i WPT?

Benjamin Tison: "Ärligt talat nej. Jag har varit på WPT-banan i bara två år, jag har inte kunnat göra ett helt år: med Covid spelade jag bara tio turneringar förra året, så jag trodde inte att jag kunde gå så snabbt .. får inte glömma att våra motståndare spelar padel under mycket lång tid har de haft erfarenhet, träning, och denna försening är svår att kompensera.

I början eftersom vi inte har några poäng börjar vi i preprevia, nivån är väldigt hög från det första spelet.

Jag måste också säga tack till Scat, som tillät mig förra året att vara i de första 16 fröerna av preprevia och därför gå snabbare. Idag med Teo är vi i de första åtta frön tack vare hans poäng och vi har därför ett varv mindre.

Det bör inte glömmas bort att 70% av spelarna som för närvarande är bland de 100 bästa har betalade partners någon gång att spela med bättre rankade människor och tjäna värdefulla poäng för att röra sig upp i hierarkin. Jag är desto mer stolt över att gå med i topp 100 utan att ha använt den här processen! ”

scatena tison firar seger p2000 pyramider

Padel Magazine : Nu när du har nått detta steg, vad är ditt nya mål med din partner?

Benjamin Tison: "Jag sätter mig inte för många rankningsmål, jag hoppas kunna avsluta så högt som möjligt, mitt verkliga mål är att behålla förekomsten och att få ett finalbord, en riktig prestation i mitt sinne."

Fransmännen gör sitt hål i World Padel Tour

Padel Magazine : Idag ser vi dig annorlunda på banan? En vänsterhänt är värd guld, har du några förslag? Lyssnar du?

”Det är sant att jag hade flera möjligheter, förutom att jag var vänsterhänt, har jag ett ganska atypiskt spel som märks.

Jag mår bra med Teo och även om jag är i padel allt går väldigt snabbt, jag är inte den typ som förändras vid det minsta problemet; särskilt eftersom Teo är jättebra för mig. ”

Tison Zapata-tränare wpt madrid

Padel Magazine : På flickans sida ser vi Alix Collombon vara en vanlig spelare i huvuddragningen. Tror du att det är möjligt för män idag? Känner du att du kan göra det?

Benjamin Tison: ”Alix är på en annan nivå, hon är i de 30 bästa spelarna i världen, Frankrike har verkligen tur att ha henne, plus att hon är en fantastisk tjej. Léa kommer också bakom, så tjejerna är väl representerade.

Regelbundet tror jag att det i dag är väldigt svårt; tävlingen bara för att komma ur preprevias är hemsk men jag tror på det annars skulle jag inte spela i WPT. ”

Ett par Bergeron / Tison i Frankrike-laget?

Padel Magazine : EM närmar sig snabbt. Du spelar officiellt i Frankrike med Johan Bergeron. Även om du kommer att respektera chefens beslut, hur ser du de framtida föreningarna i Team France?

Benjamin Tison: ”Naturligtvis skulle jag vilja spela med Jo i Frankrike-laget. För mig har vi redan tre innehavare till vänster som är Jérémy Scatena, Adrien Maigret och Bastien Blanqué. I Frankrike-laget är Jo väsentlig till höger, han är fortfarande den bästa.

För framtida föreningar, som du sa, kommer Alexis att avgöra, spelarnas roll är inte att välja vem de ska spela med. Jag är till och med redo att spela till vänster men jag vet inte varför, ingen ger mig min chans! (skrattar) ”

tison bergeron fip dubai 2021

Padel Magazine : Alla tror att du är de framtida franska mästarna av padel? Hur ser du saker? Finns det inte mer tryck att vara paret att slå?

Benjamin Tison: ”Nej, jag föredrar att vara favorit i en tävling, för det betyder att vi har nivån att vinna den. Men människor har fel, det kommer att bli mycket svårt. Det finns många bra lag där ute och låt oss inte glömma att Scat och Robin nästan aldrig har tappat utomhus; och mitt lillfinger säger till mig att de kommer att spela tillsammans. ”

APT-avsnittet Padel Liege Tower

Padel Magazine : Låt oss komma tillbaka till avsnittet av APT: besviken över att inte ha kunnat delta i finalen? Kan du berätta lite mer om hans skada, han är osäker för Perpignan-lägret?

Benjamin Tison: ”Ja, vi blev mycket besvikna över Adri att inte kunna spela finalen i denna magnifika turnering. Han hade ett återfall i kalven och var tvungen att stanna i 20 dagar, så mindre allvarlig än väntat. Jag är inte orolig för honom för lägret som han nyligen visade att han spelade mycket bra. Jag tror till och med att han har mer erfarenhet än tidigare. ”

tison maigret seger apt padel kork torn

Padel Magazine : Eftersom du inte kunde delta i finalen, valde du att ta ett plan för att spela WPT nästa dag i Alicante, så du deltog inte i prisutdelningen och utställningen. Vad har du att säga till dem som inte förstod detta beslut?

Benjamin Tison: ”Jag antar helt mitt val. Jag hade valt att göra finalen i APT men efter Adriens skada var det omöjligt för mig att missa en WPT-turnering för en utställning och en prisutdelning, även om människor som känner mig vet att jag skulle ha föredragit att stanna till slutet . APT, enligt deras regler, sanktionerade mig ekonomiskt men förstod mitt val tror jag. ”

"Ingen spelare har lagt ned veto mot Max"

Padel Magazine : När det gäller Max Moreau-avsnittet vill vi komma tillbaka till två saker, först under den här berömda semifinalen. Det var mycket att säga. Även här har alla sina åsikter. Vad hände ? Tycker du också att det förtjänade det under en live?

Benjamin Tison: ”Jag tänker inte gå igenom detta problem mellan två män. Adrien och Max kommer att förklara för dig om de känner för det. Men nej, jag tror inte att vi ska redigera en sådan bild på TV även om det inte är något seriöst. Jag tror att Max borde ha klappat Adri i handen och förklarat sig för honom utanför. ”

4 spelare max försvar moreau inzerillo

Padel Magazine : Sedan betalade inte Max Moreau för denna globala miljö som tillåter inte honom att vara närvarande i denna utökade lista över Team France med sin partner (och hans alumner för den delen)?

Benjamin Tison:  ”Jag är inte i managerns skor, det som är säkert är att ingen spelare har vetoret Max eftersom det inte är vår roll. Det här är inget skämt, jag kan försäkra er idag att om Alexis valde Max skulle spelarna göra sitt bästa för laget. Du måste sluta tro att det är spelarna som gör laget. ”

En prognos för nästa deadlines?

Padel Magazine : Kan du ge oss en förutsägelse på pallen för nästa EM och världsmästerskap?

Benjamin Tison: ”I Europa skulle jag säga Spanien Frankrike Portugal även om Portugal är starkare än oss på papper såväl som Italien, jag är chauvinistisk.

För världsmästerskapen skulle jag säga Argentina Spanien Brasilien, tyvärr, uteslutande ett mirakel, verkar pallen ouppnåelig för oss just nu. ”

Padel Magazine : Det sista ordet?

Benjamin Tison: "Jag kan inte vänta med att kunna skjuta upp den här franska tröjan! Jag vet att vi fortfarande är en idrottsgren i utveckling men det är en riktig stolthet för mig att representera Frankrike! ”

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !