Benjamin Tison, Frankrike mästare och först franska på internationell nivå spelade spelet frågor och svar på mikrofonen Padel Magazine med anledning av hans underskrift med en mycket stor sponsor: Cupra!

Från Pyramides -klubben ser Francilien tillbaka på sin karriär men också på hans framgångar som har lett honom till att bli ett av de nya ansiktena för det spanska märket.

En mer personlig intervju för att lära känna bättre den här spelaren som är fransmännens stolthet på kretsen av World Padel Tour.

Början

PM: Om du inte har något emot Benjamin, innan du pratar om vad som händer idag, kan du gå tillbaka till din början, vad var dina första ögonblick på ett område med padel ?

BT: ”Mina första stunder i padel ägde rum på Tennis Club du Mas, nära Perpignan. Det var min kusin som introducerade mig för denna sport. Innan den dagen hade jag aldrig hört talas om denna disciplin och vi kan säga att från de första bollarna älskade jag den. 
Problemet är att när vi återvände till Paris fanns det fortfarande inga byggplatser så det var svårt att träna, tills dagen då Bois d'Arcy -klubben öppnade sina dörrar. Jag kunde träna mer seriöst ”.

PM: När sa du till dig själv att du hade en bra nivå för att komma igång padel ?

BT:  Det var två viktiga händelser. 
Den första är under en turnering med min första partner, Frédéric äpple. Vi åkte till Lyon för vår tävlingsdebut och vi slog i kvartsfinalen Johan Bergeron et Pierre Antoine Morillon. I finalen i denna turnering förlorade vi mot Justin Lopes et Aitor Garcia. Det var då jag insåg att jag spelade ganska bra.
Och den andra som bekräftade att jag hade något extra och att jag verkligen gillade den här sporten var när jag började med Adrien Maigret för den första P1000 i Perpignan. Efter det formaliserade vi och vann några tävlingar tillsammans. Det var här äventyret började.

Adrien Maigret och Ben tison på P2000 Pyramides 2021

"De padel: den mest individualistiska lagsporten ”

PM: Hur är det med relationer mellan spelare? Vi kunde se många par gå skilda vägar. Detta var fallet med din tidigare lagkamrat Téo Zapata. Kan du berätta om det här avsnittet? 

BT: ”Ja, för att vara ärlig blev jag själv förvånad.
Dagen efter P2000 -finalen i Perpignan med Jo bergeron Jag får ett samtal från Teo förklarar för mig sitt val att stoppa vår förening. Han hade fått ett förslag från Nacho Gadea (67: e spelaren i världen) erbjuder att spela tillsammans med honom. Med tanke på ställningen hade spanjoren fler poäng än jag och möjligheten var för bra för Téo. Han skulle sås i previas. Eftersom vi hade en mycket bra säker relation utanför planen var separationen svår. Hittills har vi bevarat dessa utmärkta rapporter och har fortfarande kontakt. Men vi var tvungna att studsa tillbaka ”
.

ben-tison-teo-zapata-smash padel obehag

PM: I den här situationen i detta fall gick separationen bra, men ibland är det inte. Det finns plötsliga förändringar som kan tas på fel sätt. 

BT: ”Ja det har blivit vanligt att byta par i början eller mitten av säsongen. Det har blivit modernt, du kan se det på World Padel Tour. Alla de bästa spelarna byter väldigt ofta. Vi kunde se Maxi Sanchez et Adrian Allemandi avsluta deras fackförening i början av denna upplaga 2021. Oavsett om det gäller män eller kvinnor, det sker många förändringar efter två eller tre turneringar. Jag säger ofta att padel är en individuell sport för två.
Det är fortfarande väldigt individuellt. Det enkla sättet är att förändra. Personligen är jag inte ett fan av snabba förändringar, efter det kanske det inte fungerar lika bra, men du måste ge dig själv tid att lära känna varandra och spela några spel tillsammans ”.

PM: För några dagar sedan gjordes en kommentar till oss om din tidigare partner. Du kommer säkert snart att komma ikapp honom i ställningen. Så jag gick för att se rankningen och du är verkligen 73: a i världen, du kommer väldigt nära Zapata men också till Nacho Gadea som är i topp 60. skillnaderna är inte längre så stora.

BT: ”Jag hade en mycket bra första del av säsongen och målet är att gå så långt som möjligt. Mitt mål är att komma in i topp 70. Det är väldigt svårt och vi kommer att behöva slåss men vi kommer att se i slutet av året vad det är. Jag var tvungen att revidera mitt mål uppåt eftersom jag ville vara med i Top 90. Denna önskan har uppfyllts och nu vill jag gå ännu längre ! "

Cupra och padel : det matchar!

PM: Vi kommer att fortsätta med att prata om detta fantastiska partnerskap som du precis har slutit med Cupra. Partnerskap som kommer att prata mycket eftersom bilmärket lanserar starkt i Frankrike.
Hur började historien mellan er? 

BT: ”Som du sa så bra kommer det att prata mycket eftersom Cupra det är fortfarande en viktig spelare i världen av padel. Det är särskilt Fernando Belasteguin som initierade detta med varumärket. Du borde veta att i Spanien ser vi mycket mer Cupra än i Frankrike, det är en stor sponsor för WPT, vi lever med detta märke under tävlingar.

Historien är ganska enkel, det är tack vare Robin Haziza, som har skött mina intressen sedan i år, som tog mig i kontakt med biltillverkaren och det hände väldigt snabbt.

De hade faktiskt viljan att etablera sig i den sexkantiga sportmiljön och jag tycker personligen att padel passar bra med deras innovativa image. Det är en sport som exploderar i global skala och ingen kan stoppa denna galenskap. Jag tycker att det är ett vackert äktenskap mellan Cupra och padel. Och jag har turen att ha blivit vald till varumärkesambassadör, jag är väldigt glad ”.

Benjamin tison cupra väntar

PM: För att avsluta den här intervjun vill jag återkomma till en anekdot om din far. Han berättade att padel är ganska märkligt eftersom det finns många tennisspelare som du kände tidigare och som tog upp sporten samtidigt som du.
På den tiden var du inte så nära dem, du var ibland rivaler. Men padel tillät dig att komma närmare och till och med bli vänner. Håller du med om hans analys och kan vi säga att detta är en av de goda historierna? 

BT: ”Naturligtvis!
För en månad padel är framför allt ett mänskligt äventyr och det är bara roligt. När vi började spela i Yvelines var vi en grupp på cirka femton tennisspelare i ungefär samma ranking. Vi hade kul! Jag har gott om reseanekdoter. Även om jag för närvarande gör framsteg på WPT så glömmer jag inte de första matcherna som spelades med vänner ”.

Du hittar hela detta utbyte precis nedan:

För några dagar sedan fick vi chansen att höra orden av Alix Collombon om hans partnerskap med Cupra . Hon kontaktades också för att representera det spanska varumärket.

Det är ett mycket fint slag för de två mästarna i Frankrike!

 

Sebastien Carrasco

Beundrare av padel och av spanskt ursprung, padel rinner genom mina ådror. Mycket glad att dela med dig min passion genom världens referens padel : Padel Magazine.