Som antas, Adrien Maigret och Jean-Thomas Peyrou spelar tillsammans 2021 på den franska kretsen. De förklarar orsakerna till denna nya förening.

Inte av en slump

Maigret Peyrou-krets padel FranskaAdrien Maigret: ”I verkligheten är detta samband med JT ingen tillfällighet. När jag slutade spela med Benjamin Tison gjorde jag det flera möjligheter inklusive de som redan spelat med Yann Auradou och JT.  Jag ville spela med en av dem. De är mina vänner och jag ville bara ha en bra tid på den franska kretsen med dem.

Men vid den tiden var Yann fortfarande i inbrottsfasen till höger och JT verkade lite efter. Jag hade turen att få denna möjlighet att spela med Robin Haziza. Denna övergångsperiod var perfekt: han är en av de bästa spelarna till höger, och vi hade en bra tid tillsammans trots hälsokrisen.

Att spela med Robin var valet av säkerhet. Han har enorm erfarenhet. Om vi ​​hade haft fantastiska resultat, om vi hade varit mästare i Frankrike, skulle vi nödvändigtvis ha fortsatt tillsammans. Men krisen är där. Vi vann 2 P1000 och sedan hade vi denna komplicerade passage till P2000 vid Club des Pyramides där oDet är en genomsnittlig turnering när det gäller spelnivå. Vi har också varit föremål för regler som förändras hela tiden. Vi förlorade mot en fantastisk Andrés Britos, klart över alla andra och en Jérôme Inzerillo som gjorde en bra match med en publik som vann hans sak. Denna match skadade oss lite. Jag tror att vi har hållit fast vid våra prestationer, med vår status. Jag kom dåligt utbildad och det visade sig på planen. Det är synd eftersom vi kunde ha gjort bättre, det är säkert.

adrien maigret och robin haziza

I år var det helt klart ett val att göra: JT eller Yann. Verkligen var beslutet komplicerat att göra eftersom de än en gång är vänner. Jag försökte ta fördelar och nackdelar, och i slutändan validerade jag med JT. Jag kände att det fanns mer att vinna för mitt spel. Och framför allt var det bakom denna förening med JT, en extrasportlig anledning till JT-akademin som intresserar mig mycket. "

"Jag ville spela med Adrien ”

Jean-Thomas Peyrou: ”Jag förstår helt Adriens resonemang. Förra året kunde vår eventuella förening skyndas. Under perioden 2019/2020 var det tydligt stora förändringar i mitt spel och sedan spelade jag med Max Bougouin. Ett år där jag tränade. Och vi lyckades nå den franska topp 10. Jag hade också bra föreställningar med Jean Michel Pequery och Max Moreau.

Men bakom mig ville jag spela med Adrien Maigret. Jag visste att han kunde sätta mig i bästa position på planen. Det är en enorm möjlighet att spela med honom. På min sida måste jag fortsätta min utveckling padelistic och att jag kan göra fler saker än idag. ”

JT PEYROU återlämnar förhandspyramider

Mål: P2000, franska mästerskap och franska laget

Adrien Maigret: “Våra mål är tydliga: att prestera bra på P2000-talet och de franska mästerskapen i padel. Vi vill gå till finalen och varför inte mer. De World Padel Tour, det är bakom mig. Idag ligger mitt öde på den franska kretsen, även om vi fortfarande säkert kommer att hittas i internationella evenemang: vi kommer att göra några steg i APT Padel Tour och World Padel Tour. Det måste vara bra matcher att spela. ”

Jean-Thomas Peyrou: "Uppenbarligen förändras ambitionerna idag. Jag drömmer om Frankrike-laget. Det finns denna 8e plats som inte är så långt. Under EM i padel 2019 var jag inte långt borta. Idag är det att spela med Adrien en möjlighet som du måste veta hur du ska ta tillvara. Jag hoppas verkligen att jag kan nå det slutgiltiga måletOch om vi inte lyckas göra det spelar ingen roll för att jag spelar med en vän, det är framför allt kul. ”

Adrien Maigret: "JT har ett mycket intressant spel till höger. Han är en av de bästa och jag tror att han kom nära 2019 för att han skulle vara en del av Frankrike-laget padel. Enligt min åsikt finns det idag utrymme till höger, ännu mer med denna förändring av positionen av Johan Bergeron som något har stört organisationskartan för Frankrike-laget. Utan mig tror jag att han inte var långt ifrån Justin Lopes när han ersatte Jérémy Ritz. Idag är det 5e Fransk spelare i tabellen och han är väldigt investerad.

Idag måste du vara klar, det finns helt klart ett favoritpar: Bergeron / Tison. Hon kommer att vara paret att slå. On kommer att vilja hämta dem! Men de är proffs, medan vi, nej, vi är halvproffs, har vi andra skyldigheter förutom padel.

Bakom kan många av oss gå till slutet. Det är väldigt balanserat. Tävlingen är mycket tuff där. Vi tänker nödvändigtvis på paren Lopes / Authier eller Blanqué / Leygue. ”

Föreningsprognoser för andra spelare

Jean-Thomas Peyrou: "Jag ser en Scatena / Inzerillo på banan 2021. Uppriktigt sagt är det inte lätt. “

Adrien Maigret: "Jag kan se ett gammaldags par bara för de franska mästerskapen i padel mellan Jérémy Scatena och Robin Haziza. De letar båda efter en spelare. Efteråt för Scat skulle Jérémy Inzerillo också vara en bra förening. ”

Arbeta med det fysiska

Adrien Maigret: "En av anledningarna till att jag valde min förbindelse med JT är inrättandet av JT Academy. Utöver de uppdrag jag kunde göra inom ramen för denna akademi, finns det den mycket viktiga delen av fysiskt arbete. “

Jean-Thomas Peyrou: "Vi har skapat en professionell akademi för spelare av padel. Och Adri drar redan nytta av sin organisation. Jag vill också särskilt tacka laget med Guillaume Pigache, den fysiska tränaren, Stéphane Matheu, den mentala tränaren och Sébastien Oria, sjukgymnasten. Nicolas Trancart har integrerat den fysiska förberedelsen av akademin. Och STORA PADEL Bordeaux, den här galna strukturen som vi har långsiktiga projekt med. Spelarna Thomas Vanbauce och Dorian De Meyer är också en del av projektet. Jag räknar med att Adrien hjälper dem också i deras utveckling inom akademin.

omvänd peyrou-jet padel akademi

"Han lämnar mig min plats"

Adrien Maigret: "Jag valde JT eftersom han kommer att ge mig plats på planen. Med Robin var det kanske det lilla problemet. Genom sin spelnivå och sin erfarenhet lämnade han mig mindre utrymme för vad jag behöver. Med Ben delade vi landet ...

Haziza Maigret Fly P2000-pyramider

Min bror Julien lämnade mig gott om plats. Och när du ser tillbaka spelade jag med många spelare i P1000. Och dessa segrar, vi är skyldiga dem till en enkel strategi: Jag letade efter bollar från spelaren till höger. Mitt spel behöver rytm, det kan hända att jag tappar balansen eller känner mig mindre bekväm när jag inte tar den här platsen. ”

Jean-Thomas Peyrou: ”Idag måste mina första mål vara mer aggressiva. Jag får inte förlora min första kvalitet i att hantera spelet bakifrån, men vi ser utvecklingen av rollen som en höger spelare. Jag måste lyckas vara avgörande också. SOm vi ​​vill gå så långt som möjligt måste jag vara mer slagkraftig. ”

Ett mer fysiskt spel?

Adrien Maigret : "Med JT måste jag ta mitt ansvar. Och det betyder inte att fiska fysiskt. Jag måste träna och ta plats.

Jag har inte Jérémy Scatenas par 3-smash, min kvalitet finns inte längre vibora och ulnas tekniska variation. Jag måste arbeta med dessa styrkor och få konsekvens.

service maigret haziza p2000 pyramider

Och framför allt måste jag vara i god fysisk form. Om jag i morgon lyckas vara lika fysiskt stark som för två eller tre år sedanns, mån padel kommer inte att vara densamma.

Denna förening, jag ser det som en ny början. Idag förväntas vi inte. För mig är det som en ny utmaning. Det finns allt att vinna där.

Blanqué / Leygue, framtidens par?

Adrien Maigret : "Jag ser Blanqué / Leygue-föreningen mer som en långsiktig satsning."

Jeant-Thomas Peyrou: "De är två unga spelare som har allt för att bli ett mycket bra par. Bastien är professionell och Thomas byter sida. Det här är två unga människor som satsar på de kommande 2 eller 3 åren. Och vem hoppas på en titel som mästare i Frankrike. Dessa två spelare har en enorm potential tillsammans. "

Nöje framför allt!

Adrien Maigret : "Vår utmaning har inget att göra med andra förändringar som vi kan se på den franska kretsen. Med JT är det inte alls samma sak, det finns mindre av den sportiga sidan även om vi vill gå så långt som möjligt. ”

Jean-Thomas Peyrou: "Begreppet nöje är centralt i vårt projekt: men det franska laget är fortfarande i sikte. Om det inte finns resultat är det okej. Det kommer inte att förändras mycket. ”

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !