Vid mikrofonen Padel Magazine, Maxime Joris återvänder i synnerhet till sitt senaste nederlag kl FIP Guld Valladolid, hans mentala förberedelser och naturligtvis hans uttagning till det franska laget!

En besvikelse FIP Gold Valladolid

Helt ärligt så tror jag att förhållandena inte riktigt gynnade oss. Spelförhållandena var väldigt snabba. Vi hade lekt utomhus veckan innan och den här gången var vi halvtäckta. Vi har misslyckats med att anpassa oss ordentligt till dessa nya förhållanden.

Taktiskt kunde vi ha gjort justeringar som skulle ha underlättat för oss, men vi misslyckades med att genomföra dem. Detta är vad vi saknade. De spanska spelarna spelade väldigt bra, men det var egentligen vår oförmåga att anpassa sig och justera vår strategi som var vår främsta svaghet.

Le padel, en mental sport

Jag följs under hela året av min mentala tränare, Kelly Sotière. Tillsammans arbetar vi med matchförberedelser, vare sig det är före eller efter matcher, samt de utmaningar jag kan stöta på, vare sig det är utanför eller på planen. Denna mentala övervakning är viktig för mig.

Beroende på vilka utmaningar eller känslor jag kan ha, anordnar vi specifika sessioner. Dessa sessioner är anpassade till den kommande prövningen eller till den oro som jag kan känna. Vi gör ett djupgående arbete vilket hjälper mig mycket. Sedan jag arbetade med Kelly har jag känt verkliga framsteg. Hans stöd tillät mig att ta ett betydande steg framåt för att hantera den mentala aspekten av tävlingen.

Ett oväntat urval

Helt ärligt så hade jag inte förväntat mig det. Jag visste att jag var med i kortlistan och att jag potentiellt hade min plats, men att bli uttagen till EM var över mina förväntningar. Det var en riktig överraskning, med mycket känslor. Jag hörde nyheten i min familjs närvaro, vilket gjorde ögonblicket ännu mer speciellt.

Maxime Joris

Jag hade inte nödvändigtvis förberett mig för att gå med i det franska laget så tidigt, men jag är fast besluten att svara och representera Frankrike på bästa möjliga sätt under EM.

Detta var verkligen huvudsyftet med min resa i padel. Jag visste att om min internationella nivå fanns där så kunde det leda till potentiellt urval. Jag vet också att goda relationer inom gruppen är väldigt viktiga. Jag har turen att komma överens med alla i laget och att ha fantastiska vänskaper. Jag är verkligen nöjd med det här urvalet och den möjlighet som erbjuds mig.

Vanbauce/Joris-duons starka sidor

Vi pratade om det nyligen, och jag tror att vår främsta styrka är vår passion och vår aggressivitet på planen. Vi har en tendens att pressa oss framåt och sätta konstant press på våra motståndare, ta dem i strupen från start. Denna aggressivitet tillåter oss att inte ge dem en paus.

Maxime Joris

Vår stridskraft är också en stor tillgång. Vi kämpar för varje poäng och har ett offensivt spel. Idag bildar vi ett mycket solidt lag, med utmärkt sammanhållning. Jag är riktigt nöjd med vår förening och den spelnivå som vi når tillsammans. Jag är också väldigt glad att vi lyckades uppnå vårt gemensamma mål att gå med i det franska laget!

Dorian Massy

Ny följare till padel, Jag är fascinerad av denna dynamiska sport som kombinerar strategi och smidighet. Jag hittar i padel en ny passion att utforska och dela med dig på Padel Magazine.