Vi ses snart 46 år gammal, Miguel lamperti är en av kretsens veteraner. Och med alla spelare som hoppat av de senaste två åren, börjar han känna sig lite ensam. Juan Martin Diaz, tvillingarna alayeto, Fernando Belasteguin i slutet av året... de lysande figurerna inom denna sport lämnar gradvis för att njuta av en välförtjänt pension.

Uppenbarligen undrar vi fortfarande hur länge den mest karismatiska spelaren på kretsen kommer att vara i rampljuset. Därför ställde vi frågan till honom efter sin seger mot Bastien Blanqué et Dylan Guichard. Pensionering, framtid, Premier Padel...Miguel Lamperti ger upp sig själv!

Bordeaux P2: en mycket bra turnering

Första matchen mot ett par härifrån, som vi inte kände, och som spelade väldigt bra. Det var ett väldigt svårt möte, där vi knappt kom undan. SÅ, Jag ville gratulera dessa två spelare.

Angående staden kände jag inte till Bordeaux. Platsen vi är på är magnifik. Vi pratade med andra spelare som är väldigt nöjda. Denna svarta del gör att du kan ha ett mycket ljust spår i mitten.

Jag tycker att organisationen är väldigt bra och jag hoppas kunna spendera lite mer tid här. Om Gud vill, stanna hela veckan.

Den franska allmänheten

Jag är van vid att spela med en publik till min fördel. Jag tycker att allmänheten var mycket respektfull. Självklart applåderade de det franska paret mer men de applåderade oss också. Hatt.

Spelförhållandena

För mig verkar det som spelförhållandena är snabba. Jag gillar det... när du slår bollen går den uppåt. Även i första änden är det alltid väldigt svårt att försvara eftersom bollen är väldigt livlig.

Jag tror att dessa är optimala förhållanden som gör att vi kan ha en mycket bra nivå på padel här.

Miguel Lamperti Betclic Bordeaux P2

Frånvaron av de bästa spelarna i världen

Jag vet inte varför de bästa spelarna inte är här idag, jag vet inte varför. Det verkar för mig att det är en fråga om poäng: de fyra bästa manspar kommer inte längre att spela P2 från och med nu.

Det är inte ilska på kretsen, det är verkligen en fråga om poäng och det faktum att det är många turneringar under hela året. Alla turneringar spelas utomhus och det är väldigt dyrt för spelarna.

Vi andra, vi behöver dessa poäng. De fyra första paren behöver inte dessa punkter för att skilja mellan dem. Det är därför de inte borde spela dem längre.

En pension i slutet av året?

Jag är en av de sista veteranerna på kretsen. Idag vill mina ben och min beslutsamhet fortfarande spela lite mer. I slutet av året bestämmer jag om det blir ett år till eller inte. Just nu mår jag bra och jag vill verkligen spela.

Jag skulle inte vilja gå i pension...men sånt är livet.

Efter padel ?

När jag bestämmer mig för att gå i pension kommer jag först att behöva en trigger för att förstå att jag inte längre kommer att tävla. Dock, Jag tvivlar inte på att jag skulle vilja bli tränare och absolut för Nox.

Vi har en akademi tillsammans och jag skulle vilja bli tränare för proffs men också för framtida löften för vår sport.

För mig padel det här är hela mitt liv. Det är därför jag kommer att behöva göra mycket mentalt arbete innan jag går i pension, för att förstå att jag inte längre kommer att spela turneringar och att jag måste ha andra planer, som att vara tränare.

Utvecklingen av padel

I dag spelarna i padel är idrottare. Fysiskt är de mycket bättre än oss. Potentiellt är de ännu bättre än oss, med bättre fysik, tränare.

Le padel har också utvecklats ekonomiskt, på en professionell nivå. Därför måste spelarna vara mycket bättre förberedda. Det är en logisk utveckling av sporten och jag tror att det kommer att fortsätta spela bättre och bättre.

För oss, "gamlingarna", du måste hålla på, men jag tror att padel strömmen är spektakulär.

En ny turneringsformel

Den här utvecklingen är bra, även för åskådarna, som kan njuta ännu mer. För mig tror jag dock attvi borde ha en krets med långsamma spår, snabba spår och spår "normal". Detta skulle tillåta, precis som tennis, att alla kan ha en chans att vinna, beroende på förutsättningarna.

Till exempel, om det finns 20 turneringar per år: 7 på snabba banor, 7 på långsamma banor och de andra på "normal". Jag tror att det skulle vara fantastiskt för padel och det skulle visa det det bästa paret vet hur man spelar under alla förhållanden.

Ekonomiskt svårt

Idag är det mycket svårare ekonomiskt för spelaren som är bortom Topp 20. Förr, kretsen var 80 % i Spanien och vi spelade i princip fem turneringar utomlands. Idag, på 25 turneringar, varav 19 äger rum utomlands !

Det är väldigt dyrt, mellan flyget, att betala bussen...

World Padel Tour…bättre för spanjorerna?

För mig World Padel Tour gjorde ett otroligt jobb. I slutändan försöker vi alltid förbättra allt men jag tror att det World Padel Tour sätta ribban väldigt högt.

Premier Padel gör mycket viktigt arbete. Att få spela på Roland-Garros, att spela i Italien, vi drömde aldrig om det. Men för en spelare som inte är bland topp 20 eller 30 har kostnaden blivit mycket hög. Det är nästan omöjligt att ha en tränare och kunna betala honom.

På en första eller åttonde omgång vinner du €2000 och kostnaderna uppgår till €3000. Och återigen måste man lyckas nå åttan, vilket inte alltid är lätt. Våra varumärken anstränger sig mycket för oss, de gör allt för att säkerställa att spelaren padel kan försörja sig på sport.

Om du vill se intervjun i sin helhet så händer det här:

https://www.youtube.com/watch?v=hZGel6Fd-bs&ab_channel=PadelMagazine
Gwenaelle Souyri

Det var hans bror som en dag sa åt honom att följa med på en bana. padel, sedan dess har Gwenaëlle aldrig lämnat domstolen. Förutom när det gäller att gå och se sändningen av Padel Magazine, Du World Padel Tour… eller Premier Padel…eller de franska mästerskapen. Kort sagt, hon är ett fan av denna sport.