Ricardo Duarte, direktör och grundare av MyCenter – Sports & Wellness i Faro (Portugal) var på plats kl Dakhla (Marocko), under Intercontinental Cup padel 2024.

Vid mikrofonen Padel Magazine, Ricardo återvänder till sin berättelse i padel och skapandet av hans klubb!

Från tennis till padel

Jag har varit amatörtennisspelare i Portugal hela mitt liv, med viss deltagande i internationella tävlingar. Jag vann ungefär 60 individuella och lagliga tennistitlar, bland vilka jag lyfter fram regionala och nationella mästerskap för ungdomar, seniorer och veteraner.

S 2011, Jag byggde och öppnade MyCenter – Sports & Wellness club. Det är en förstklassig hälsoklubb i staden Faro, min hjärtas stad. Till en början fanns det bland annat två tennisbanor. Med tillväxten av padel i Portugal, 2018 förvandlade jag de två tennisbanorna till fyra tennisbanor padel.

Hans debut i padel

Så här började jag min berättelse i padel. Under dessa år hade jag alltid erfarna spanska tränare eftersom jag ville lära mig disciplinen med de bästa. Jag har anordnat många utbildningar med professionella spelare och tränare, bland vilka jag kan nämna: Paquito Navarro, Sergio Navarro, Lucas Campagnolo, Manu Martín, Gervasio del Bono och även portugiserna Miguel Oliveira, Vasco Pascoal et Diogo Rocha.

Efter bara tre års praktik, Jag började tävla i den portugisiska kretsen i senior- och veterankategorin. År 2022, Jag var nummer 1 på den nationella veteranrankingen et nationell vice mästare.

För närvarande har jag ca 30 nationella titlar som spelare och 9 landslagstitlar som coach för unga och vuxna.

Ricardo Duerte Dakhla

MyCenter-erbjudandet

På MyCenter erbjuder vi ett center med alla nödvändiga förutsättningar för att utöva disciplinen, såväl som allt en amatör eller proffs kan behöva för sin förberedelse: ett gym rymlig utrustad med de bästa maskinerna, en inomhuspool, lektionsstudior, behandlingsrum et ett spa. Allt detta med fantastiska proffs inom fysisk träning, behandling och återhämtning.

Klubben har ett mycket bra läge, nära Faros internationella flygplats, universitetet i Algarve och bara 2 km från stadens centrum.

Praktikplatser för alla

Vi strävar efter att erbjuda en upplevelse av padel optimalt för de som besöker oss, genom att erbjuda kurser på en, två eller tre dagar. Vi har partnerhotell med de bästa förutsättningarna. Så vi vill försäkra våra praktikanter att vi tar hand om alla detaljer så att de kan komma och besöka oss och göra praktik hos oss.

Vi är för närvarande fem tränare padel på klubben och vi är förberedda för alla nivåer av lek, från ungdomar till vuxna.

Jag hoppas att vår närvaro på webbplatsen Racketresa kommer att kunna locka många spelare till vår klubb och att de kommer få ut det mesta av det fina vädret i Algarve året runt.

Gwenaelle Souyri

Det var hans bror som en dag sa åt honom att följa med på en bana. padel, sedan dess har Gwenaëlle aldrig lämnat domstolen. Förutom när det gäller att gå och se sändningen av Padel Magazine, Du World Padel Tour… eller Premier Padel…eller de franska mästerskapen. Kort sagt, hon är ett fan av denna sport.