Alexia Dechaume, uppdragssamordnare Padel a la Franska Tennisförbundet, anförtrodd mikrofonen av Padel Magazine under 2022 Youth Interleague Championships.

”Respekt, stridslystnad och gott humör”

"Jag är väldigt nöjd med den goda stämningen och den mycket bra spelnivån.Vi såg några otroliga möten, ibland med vändningar. Seger för PACA-regionen men det måste sägas att det bara var för pojkarna eftersom de hade en matchpoäng mot sig mot Auvergne Rhône-Alpes-ligan. Och så var det sinnestillstånd under dessa tre dagar, något som ligger mig varmt om hjärtat och som måste understrykas: respekt, stridslystnad och gott humör, det är fantastiskt."

"Allt som rör lagmatcher när man spelar för en klubb eller ett franskt lag, allt som vi kunde se i helgen, det var vad jag kunde uppleva när jag var ung med tennis. Det här är ögonblick som finns kvar för livet. "

Alexia Dechaume ITW Youth Interleague 2022

"Namnen på kaptenerna för pojk- och flicklagen kommer att släppas inom de kommande dagarna"

Frankrike kommer att presentera ett pojklag och ett flicklag till EM i Valence. Vilka blir kaptenerna för dessa två lag? Kommer FFT att hålla cheferna närvarande förra gången?

AD: "Beslutet kommer att fattas inom de närmaste dagarna. Inget är stoppat för tillfället så ingen exklusivitet idag men om några dagar måste vi fatta beslut. Ingen sökte, naturligtvis uttryckte några äldste önskan att fortsätta. Som jag sa tidigare med mitt lag, vi turnerade i ligorna och vi tittade främst på matchen, men angående organisationen kommer jag att sätta mig ner de närmaste dagarna och tänka på allt det där.

Du har blivit varnad, håll utkik för att ta reda på vem som blir nästa kapten för de unga franska lagen som kommer att försvara de franska färgerna i Valence.

Sebastien Carrasco

Beundrare av padel och av spanskt ursprung, padel rinner genom mina ådror. Mycket glad att dela med dig min passion genom världens referens padel : Padel Magazine.