Bastien Blanqué – Adrien Maigret-paret fick en bra start igår under FIP Rise Canet.

Efter en smidigt genomförd match lyckas fransmännen faktiskt klättra till kvartsfinal genom att vinna sin första match mot Zuazua / Martinez 6/4 7/5. Tillfrågade om sina intryck efter segern anförtrodde de två trefärgade sig mikrofonen av Padel Magazine.

"Vi hade en bra match"

MA: – Spanjorerna spelade väldigt bra. De gick igenom kvalstyrelsen. Vi blev förvånade över spelnivån, vi visste att de skulle spela bra men de spelade en väldigt bra match. I början var vi också tvungna att vänja oss vid spelförhållandena eftersom det var vår första match i den här turneringen. Misshandlade i början av matchen lyckades vi ändå hålla våra servicespel med de avgörande poängen. Bastien höjde sedan sin spelnivå hela matchen, han var monstruös. Vi hade en ganska stabil match och vann i två set. »

BB : "Adrien har ett mer aggressivt spel och det gör att jag kan projicera mig själv framåt och jag tycker att det absolut inte är störande eftersom vi har spelat några turneringar tillsammans nyligen och det går väldigt bra, jag är väldigt nöjd med det. I anfallsfasen är vi effektiva eftersom vi är två duktiga volleybollspelare. Vi smäller bra. För tillfället är allt bra. »

"Det är en chans för mig att spela med Bastien"

AM : ”Det har gått några år nu som jag inte har spelat med en partner på Bastiens nivå. Självklart respekterar jag alla mina tidigare partners, men det är en chans för mig att kunna spela med honom. Han anpassar sig efter mig eftersom jag kommer att attackera mycket och han kommer främst att manövrera till vänster. Jag har turen att ha en bra volley och en bra vibora och det är på dessa punkter som jag var väldigt stark idag. Vi kommunicerar och vi försöker få saker på plats. Jag har mindre förberedelser än Bastien men jag hänger på. »

Adrien Maigret och Bastien Blanqué vinnare vid P1000 i Marville

BB: "Innan Roland-Garros hade vi åkt till Amsterdam för att spela FIP. Vi gillar att ha den här sidan av förberedelserna. För några dagar sedan gjorde vi Marville P1000 för att komma tillbaka in i rytmen och spela tillsammans igen. Vi vann tävlingen som är väldigt bra och vi såg vad vi behövde förbättra. Idag gick det bra, det får fortsätta. »

Adrien Lean

MA:  "Jag är motiverad för tillfället och jag vill dra fördel av att kunna spela med Bastien för att förbättra mig själv, så ja, jag är verkligen en perfektionist. Det är sant att även om vi vinner på en bra punkt, tycker jag att vi ibland använde tre skott för många när jag har en smash att slå och jag gör en push som lägger till extra skott, det kan lämna tur att motståndaren vinner poängen. Det är därför jag ibland inte är glad för efteråt måste vi utföra mirakel bakom och det är Bastien som gör det också. Jag har intrycket av att sätta honom i svårigheter... Men hey, det är min karaktär också (skratt). Det ska sägas att att spela med Bastien lugnar mig väldigt mycket. Vi uppmuntrar varandra.

Duon spelar sin kvartsfinal mot seedade 1 Mercadal / Mouliaa idag från 15:30.

Mötet kommer att följas live HÄR.

Sebastien Carrasco

Beundrare av padel och av spanskt ursprung, padel rinner genom mina ådror. Mycket glad att dela med dig min passion genom världens referens padel : Padel Magazine.