I samband med femte etappen av Cupra Padel Tour, som ägde rum inom den privata klubben Les Pyramides, Adrien, närvarande som en "gäststjärna", förklarar sin legitimitet att gå med i det franska laget i år, diskuterar hans potentiella frånvaro vid VM och ser också tillbaka på hans prestationer i början .

Cupra Padel Tour

Jag tycker att det är bra, evenemanget samlar många människor och skapar en festlig atmosfär som verkligen förkroppsligar kvaliteten på denna sport och det som kommer närmast sportens DNA. padel. Det är en hel dag, det är fint väder, det är verkligen välorganiserat, folk har det jättebra. Att göra en blandning mellan bra spelare och amatörer är det bästa för padel. 

De stora FFT-turneringarna är också mycket välorganiserade, men det här är annorlunda. Där är vi på en mix, vi är på olika typer av nivåer och jag tycker att det är viktigt att behålla den här tillgängligheten.  

En pelare i det franska laget

Jag är alltid stolt över att vara en del av det här franska laget och särskilt stolt över det förtroende tränaren gett mig sedan han valde mig för första gången. Du ska fortfarande veta att jag har varit med i det franska laget sedan 2018. Jag hade tagits bort från laget av olika anledningar och Pablo tog tillbaka mig, han gav mig sitt självförtroende. Jag började i Dubai när vi tog bronsmedaljen och jag tror att jag idag inte är en professionell spelare som de andra.

Det kommer in många nya spelare, unga spelare som verkligen är investerade i den här sporten och som spelar väldigt bra också. Jag tänker på Thomas Vanbauce och Maxime Joris som kom in i laget och som spelar väldigt, väldigt bra. Dylan Guichard som precis har anslutit till laget också. Det här är spelare som spelar extremt bra, som är på min nivå, eller till och med starkare idag. Men vi behöver också ha pelare vad gäller erfarenhet och gruppliv. Det är sant att jag också utmärker mig inom dessa områden. Jag säger inte att jag bara blev tagen av denna anledning, men jag tror att det också är en del av det faktum att jag har erfarenhet, att jag utanför planen kan integrera alla spelare, skapa en bra atmosfär också. Och sedan på planen svarade jag alltid, oavsett om de gillade mig eller inte. 

Adrien Maigret franska laget

Maxime och Thomas framsteg

Maxime Joris har haft mycket bra resultat på senare tid och vi ser hans framsteg med hans koppling till Thomas Vanbauce som också spelar väldigt bra. De två inför den här säsongen – äntligen före februari – hade inte nödvändigtvis så bra resultat, deras förening gjorde att de hittade varandra och det är också här vi måste inse att padel, det är en sport som spelas av två personer. Vi må vara en bra spelare, men spelar vi med en partner som inte passar oss är vi nödvändigtvis mindre bra. Och där ser vi det med Thomas och Maxime som visste hur de skulle hitta varandra, och som hade resultat långt över vad vi hoppats på i alla fall. 

Franska mästerskapen med Julien Seurin

Julien är min partner den här säsongen. Jag gör franska mästerskapen med honom. Affären med honom är enkel: precis som jag är jag inte en 100 % professionell spelare, så fort han behöver mig ställer jag mig till förfogande så att vi kan gå och spela FIPs och Premier Padel.

Jag tror att även för sitt eget bästa, om han har möjlighet att spela med spelare som kan ge honom lite mer än mig, så måste han verkligen ta chansen. Vi gick igenom några turneringar, men jag hade ingen tur eftersom jag har haft många skador på sistone. Det började under träningen med ryggproblem, efter rumpan och efter vaden var det en liten kompensation. Där tog jag en paus, jag sa till honom att jag tar några veckors ledigt för att ta hand om mig själv och att jag ville komma tillbaka i form till EM. Annars spelar vi fortfarande ihop, vi kommer riktigt bra överens på och utanför planen. 

Seurin Maigret Bordeaux

Han kunde ha gått med i det franska laget, han var verkligen inte långt borta, tror jag. Nu är det här, urvalet, jag tycker att det är extremt logiskt. Jag har lite funderingar på Jérôme Inzerillo, som i den här tävlingen lämnar laget för att han har spelat lite mindre de senaste månaderna. Dessutom hade han inte resultaten som följde, men han är en spelare som förtjänade att vara där för det förflutna han hade i Frankrikes lag. 

Vald till vänsterspelare

Sanningen i dag är att tränaren mycket väl kunde ha tagit mig ur laget för att ta kanske fem spelare till höger, för Thomas Leygue kan också spela till vänster. Det är tankar som jag tror har uppstått. 

Jag tror att det i det här EM inte kommer att finnas ett ögonblick där jag kommer att spela till höger. Exakt, till höger, vi är verkligen väldigt, väldigt starka. Det är här det är mest konkurrens. Jag blev uttagen som vänsterspelare, det är vad jag tycker. Efteråt måste du fråga Pablo direkt. Det är sant att man aldrig vet, om det blir en massaker på spelare tror jag att vi är många som skulle kunna spela, till och med Johan Bergeron, som mycket väl skulle kunna spela till vänster också. Jag kan spela till höger. Efteråt kan vi anpassa oss. Om jag måste spela till höger i en viktig match ska jag gå och försöka göra så gott jag kan.

Dess fysiska tillförlitlighet

Jag gör allt idag för att försöka komma tillbaka i form, för att vara redo för EM. Efteråt, ja, i en tävling kan det alltid vara skador. För inte så länge sedan spelade jag de över 35 världsmästerskapen, jag höll på hela veckan och jag hade inga skador vid den tiden. Nivån kommer säkert att vara mycket högre, men jag har aldrig varit skadad i de här tävlingarna.

Mervärdet med att ha mig i en grupp är att jag tror att jag är en konkurrent, och förvandlar mig själv under riktigt viktiga ögonblick. Det vill säga, när det är en avgörande match har jag ingen rädsla för att gå in på planen och försöka ge mitt bästa. Jag har ingen rädsla, ingen stress just nu.

Tvärtom såg vi det också på Roland-Garros, där jag spelade till höger med Bastien för två år sedan, och det är inte nödvändigtvis den sida där jag briljerar bäst. Jag gjorde vad jag kunde, jag kämpade och till slut lyckades vi vinna en match i den sista lottningen, vilket fortfarande är starkt för franska spelare. Jag är ganska självsäker, jag förbereder mig för tävlingen och hur som helst, om jag blir skadad så finns det andra spelare som är där, jag har inga problem med att vara på bänken. Om jag är skadad eller ens under förberedelsedagarna är jag lite mindre vältränad än de andra, det är inga problem. Jag är med i laget och ställer mig till förfogande för laget.

Frånvarande vid världsmästerskapen?

Till VM i år kommer jag att ha ett rejält problem, som är att jag ska bli pappa, min fru är gravid. Deadline är mitten av november, så det kommer att bli väldigt komplicerat. Vi får se i sista stund hur det kommer att utvecklas, men det finns en god chans att jag ger upp min plats till VM. jag älskar padel, Jag är kär i padel, och jag har alltid gett allt för det, men det här är speciellt. Det finns saker som är lite viktigare ibland Benjamin Tison och Pablo är medvetna, de vet att jag ska bli pappa och är faktiskt väldigt glada.

Dess snabba utveckling i dess tidiga dagar

Den här progressionen var möjlig på den tiden, nu är det inte alls möjligt längre tror jag, för det är mycket mer konkurrens. Och framför allt är spelarna mycket mer delaktiga. När jag började tävla höll allt på att falla lite på plats och vi utnyttjade också att det var öppnare, mer tillgängligt. Nu, för att nå topp 100, måste du först vinna bra matcher. 

På ett halvår är det väldigt komplicerat, eller så måste man ha enorma egenskaper. Det finns spelare, jag tänker på Nicolas Rouanet, som tog kort tid att nå topp 20. Det är spelare som har förmågor som är lite över det normala. Men idag, för att vara bland de 100 bästa, måste du verkligen satsa allt på sporten och du måste gå på turneringar varje vecka för att få så många poäng som möjligt.

En bättre spelare än 2016?

Skillnaden är att jag har mycket mer erfarenhet av sporten. Jag tycker att jag är en bättre spelare padel I dag. Jag är inte lika bra fysiskt som jag var då, det är klart att jag blir äldre, jag går upp några kilon per år varje gång, men jag tycker att jag spelar mycket bättre än 2016. 

Adrien Meighet Nox

Det vill säga, jag fulländade mina skott. I anfall har jag mer variation i mitt spel, jag försvarar också bättre än då, även om jag ännu inte är en stor försvarare med glaset. Det är inte min bästa egenskap, men jag försvarar mig bra. Rent taktiskt spelar jag mer rättvist än på den tiden. Å andra sidan, 2016-2017 gjorde jag mycket mer skillnad tack vare min fysiska kvalitet.

Julien Maigret: den vackraste handen på den franska banan

Jag anser faktiskt att det är en av de vackraste händerna, det är uppenbart. Efteråt vet jag inte om det är ”den vackraste handen”, kanske trots allt är det min bror, det är svårt att vara objektiv. Han var i alla fall sjunde fransman utan att någonsin ta en lektion, utan att någonsin investera som jag kunde och som vi alla kunde göra bland de 20 bästa, och med ett väldigt atypiskt spel. 

Han har ett otroligt öga, han har en otrolig hand och han är en riktig konkurrent. Jag som alltid spelade med honom, i de ögonblick då vi var tvungna att vinna poängen var han alltid där. Och när jag var lite mindre inne på det, höll han fortfarande i huset. Han var en mycket bra tennisspelare och han skulle ha varit en mycket bra tennisspelare. padel om han hade investerat lika mycket som oss. Jag tror att han till och med hade varit bättre än mig.

Nu har han sitt liv, han var mycket besviken 2018 över att inte vara med i det franska laget. Jag tror att det ögonblicket berörde honom mycket eftersom han kände att han förtjänade det, och han återupplevde lite av det han upplevde i tennis när han var yngre. Efteråt fick han sin dotter som föddes och då var det andra mål som skapades. Det hindrar honom inte från att ha haft en fantastisk upplevelse i padel, han var vid portarna till det franska laget. Efter min separation med Ben, eftersom jag hade separerat för att spela med Ben vid den tiden, varje år, föreslog jag att han skulle spela igen och återinvestera med mig. Tyvärr är Julien en ganska upprätt person. När han säger något så gör han det. Men jag tryckte alltid på för att han skulle spela igen.

Hela intervjun nedan:

https://www.youtube.com/watch?v=lCJHBACtSVM

 

Dorian Massy

Ny följare till padel, Jag är fascinerad av denna dynamiska sport som kombinerar strategi och smidighet. Jag hittar i padel en ny passion att utforska och dela med dig på Padel Magazine.