Adrien Maigret är en speciell spelare i landskapet padel franska. Denna spelare med ett atypiskt spel och som inte har tungan i fickan har ambitioner med, i sökaren, globalt i dubai.

"Bra och mindre bra"

Padel Magazine : Kan vi säga att Adrien Maigret på allvar återgår till verksamheten 2022?

Adrien Maigret : Jag saktade aldrig riktigt ner även om det visserligen fanns en passage där jag var lite mindre motiverad.

När vi separerade med Benjamin Tison hade jag uppenbarligen problem med att hitta resultaten och den osmos som kunde finnas mellan honom och mig.

Han ville satsa 100% genom att spela internationellt och åka till Spanien. Vi ser i dag vart det ledde honom. Idag är han den överlägset bästa franska spelaren och han har uppnått bedriften att delta i huvuddragningarna av World Padel Tour. 

Men man kan inte heller säga att jag slutade spela i Frankrike. Visserligen spelade jag inte internationella turneringar, men jag deltog i de viktigaste franska evenemangen. Och resultaten där har varit ganska bra.

Padel Magazine : Sedan Ben har flera partners med upp- och nedgångar….

Adrien Maigret : Efter Ben spelade jag med Robin Haziza, vi hade en kort säsong tillsammans på grund av Covid. Vi separerade för att våra personliga ambitioner inte var desamma.

Sedan med JT Peyrou varvade vi det mycket bra och ibland det mycket dåliga. Jag minns turneringen i Perpignan, Club du Mas P2000 där vi inte var bra. Jag hade varit lite irriterad på organisationen, vilket kostade mig dyrt efteråt för Frankrike-laget. Vi skulle komma ut ur EM i Marbella före detta P2000 där jag hade vunnit två avgörande matcher. Och kanske hade jag lämnat några nervösa och fysiska impulser i Spanien.

Och då kan vi också prata om den dåliga prestationen under franska mästerskapet. Vi förlorade en match som vi inte ville vinna, och vi gjorde allt för att komma hem snabbt... Men det fanns också mycket positivt, vi hade fantastiska prestationer på ett FIP ​​i Italien och på APT-banan. Vid varje framträdande i Frankrike på P1000 vann vi ganska enkelt. Tyvärr kommer många bara att minnas det negativa. Men inte jag.

ADrien Maigret

"Perpignan kostade mig min plats i Team France"

Padel Magazine : Icke-valet i det franska laget, är det enligt dig på grund av P2000 i Perpignan?

Adrien Maigret : Det kostade mig helt klart uttagningen i Team France. Men på ett sportsligt plan hade vi också väldigt bra matcher med JT, så vi får inte slänga allt.

Jag tror att i Perpignan under P2000 på Club du Mas behagade inte mina ord FFT. Formen var inte bra. Men innerst inne tror jag att jag hade rätt. Det måste finnas en medelväg. Vi måste säga när saker är bra gjort, men vi måste också säga när saker är mindre bra gjort.

För Roland-Garros var jag den första att säga hur otroligt det var. Turneringarna som följde var också mycket bättre organiserade, FFT har utvecklats.

På blanketten bad jag om ursäkt, men inte på innehållet. Jag tror att det är den främsta anledningen till att jag inte valdes. Jag beklagar att mitt förflutna som en oklanderlig spelare i det franska laget inte vädjade till min fördel vid den tiden. Alla gör misstag.

Det var ett utomsportsligt och icke-sportligt beslut. Jag var tvungen att vara en av de åtta. Nu är det smält, jag skyller inte på någon.

Idag är ett nytt andetag med en ny tränare. Jag gjorde väldigt bra matcher. Jag blev mer involverad i internationella turneringar. Jag tror att jag kryssar i alla rutor.

ADrien Maigret

"Scats projektförändring kan påverka mitt år"

Padel Magazine : Du hade meddelat att du skulle spela med Jérémy Scatena 2022...

Adrien Maigret: Jag registrerade mig med Jérémy Scatena i Frankrike för att spela på P2000-talet och de franska mästerskapen 2022.

Yann Auradou och Jérôme Inzerillo var intresserade av att vi skulle spela tillsammans i alla turneringarna (Frankrike och internationella), men vi hade fantastiska matcher med Scat. Jag gillade att leka med Jérémy. Vi kom alltid bra överens på internationella evenemang och det var nytt för mig att spela till höger.

Tyvärr har Scat under året ändrat sina planer. Han var med i APT-turneringarna och nu vill han göra alla FIP. Balansräkning han höll inte sina åtaganden på P2000 i Perpignan och Paris. Jag spelade med JT i Perpignan, men jag blev skadad precis innan turneringen...

I Paris skickade Jérémy mig en spansk partner, Jose Gaspar, för att ersätta honom och göra P2000 des Pyramides med honom. Jag har inga problem med Jose, men jag spelar med affekt och vi kan säga att förutsättningarna inte är optimala. Speciellt eftersom jag inte kan spanska och inte kan det. Så även där, en turnering som inte är så självklar även om vi gör en semifinal.

Jag är bara besviken på vår förening eller snarare vår icke-association med Scat. Jag accepterade allt för honom: passerade till höger, gjorde bara de fyra P2000 och det franska mästerskapet. Och idag vet jag inte ens om vi ska göra de franska mästerskapen tillsammans. Kanske kommer han att vilja spela en FIP på de datumen. Om så är fallet kommer jag att försöka spela med en annan spelare. Jag har redan kollat ​​med FFT. Jag kan begära en wild-card. Men hallå, det är inte lätt eftersom jag skulle behöva samarbeta med någon som inte deltog i regionerna.

Padel Magazine : Är du arg på Jérémy Scatena för att han inte har spelat spelet i år?

Adrien Maigret: Jag tror att Jérémy också är ett offer för alla dessa kretsar som utvecklas snabbt med osannolika vändningar. Se på världarna, ena dagen får vi veta att det kommer att vara i Spanien, och nästa dag återvänder vi till Qatar. Och nu, äntligen, till Dubai. Vi kan se att det fortfarande är väldigt instabilt.

Plötsligt hade spelarna problem med att följa efter. Det är därför jag förstår Jérémy som nu styr sin karriär på FIP-banan. Men han spelar också med min framtid i Frankrikes lag. Jag skulle inte vilja att tränaren Pablo Ayma skulle skylla mig för bristande prestation eller konkurrenskraft på grund av allt detta. Även om jag hade bra resultat utan honom.

Jag vill visa tränaren att han kan lita på mig.

Padel Magazine : Så vi såg dig spela med andra franska spelare...

Adrien Maigret: Det är klart att i år har jag inte riktigt någon partner. Jag har spelat med många spelare, men det är bra att ha den här funktionen och kunna spela vänster och höger och med flera typer av spelare.

Jag fick chansen att arbeta med Bastien Blanqué på Roland-Garros. FFT, som jag tackar igen, gav oss en wild-card tabellen och vi gjorde en otrolig turnering genom att vinna denna första match på centrala Roland. Det var en av de bästa matcherna i min karriär.

Med Bastien kommer vi bra överens och vi gjorde fantastiska saker tillsammans i Frankrike och på FIP-banan.

ADrien Maigret

"Mina styrkor: mitt atypiska spel, min förmåga att spela vänster och höger"

Padel Magazine : Du har ett atypiskt spel, är det din bästa egenskap?

Adrien Maigret: Jag har ett atypiskt spel, jag projicerar mig snabbt framåt. När jag slår mig ihop med Bastien, som behärskar försvarsspelet perfekt, låter det mig projicera mig själv snabbt framåt och fokusera på det offensiva spelet, vilket är min starka sida.

Jag har referenser till höger med väldigt bra spelnivå, jag gjorde väldigt bra matcher till höger. Så jag har en tillfredsställande nivå till höger men jag tycker att jag är bättre till vänster.

Padel Magazine : En av dina styrkor är att äntligen kunna spela med flera partners...

Adrien Maigret: Jag har alltid haft egenskapen att spela med många spelare. Jag spelade med Benjamin Tison, med min bror Julien, med Yann Auradou, Johan Romanowski, Fred Pommier, Maxime Forcin, Robin Haziza, JT Peyrou, Julien Seurin... och många andra.

Mina bästa år var med en fast partner, men det är bra att byta om också.

Är det ännu svårare att gå med i Team France under dessa förhållanden? Innan jag var säker på att bli tagen. Nu är det annorlunda. I år kommer jag att ge 120% i Barcelona för praktiken och visa det bästa av mig själv.

Det kommer fler och fler spelare in padel, ungdomar går på projekt i Spanien. Konkurrensen är mycket större, det är säkert, men jag är motiverad att hjälpa det franska laget om de behöver mig.

Padel Magazine : Hur är din avslutning på året organiserad?

Adrien Maigret: Jag ska se med Bastien om vi kan utvecklas tillsammans.

Jag kontaktade också Dylan Guichard. Han har mycket utrymme för förbättringar. Jag tror att han kan spela riktigt bra. Jag kontaktade honom för att testa några turneringar. Vi ska spela Toulouse P1000 helgen den 24/25 september.

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.