Adrien Maigret, anlände på tåspetsar i Frankrikes lag för Worlds, har blivit en "odiskutabel" över matcherna. Kapten Pablo Ayma har till och med ändrat sina ursprungliga planer för att ersätta honom till vänster, tillsammans med franske nummer 1 Benjamin Tison.

Utan tvekan är den franska nr 8 verkligen den mycket goda överraskningen på det franska lagets sida.

Han berättar för oss.

"Jag kunde inte ha blivit utvald! Jag slutar med bronsmedaljen”

Först påminner jag om att jag inte kunde ha blivit utvald. Tränaren, Pablo Ayma, var väldigt ärlig mot mig. Han tvekade med en yngre profil som satsar mycket på padel, nämligen Dylan Guichard.

Idag är han i Spanien med en struktur bakom sig. Så uppenbarligen förstår jag att Pablo tvekade.

Men under den här praktikperioden för det franska laget i Barcelona tror jag att jag fick poäng. Jag spelade väldigt bra och jag har fortfarande erfarenhet. Jag tror att det gjorde skillnaden.

Adrien Maigret världen 2022

Jag spelade med Jérémy Scatena och Bastien Blanqué. Föreningarna har övertygat.

Och praktikplatsen var väldigt viktig för mitt uttagning till Worlds. Jag tror att jag gjorde det nödvändiga på alla punkter och erbjöd den bästa versionen av mig. Å andra sidan hade Pablo snarare placerat mig till höger.

"Jag kommer som en högerhandsspelare och begränsad avbytare, jag slutar som en nästan obestridlig vänsterhandsspelare"

I slutändan kom jag främst som en högerspelare i detta Frankrike-lag. Och jag avslutade vänster spelare. Det är sant att utvecklingen är intressant att analysera.

Med Johan Bergeron kan vi spela till vänster såväl som till höger. Jag var främst en spelare till vänster och jag bytte till höger med Jérémy Scatena. För Jo är det tvärtom, han började spela till vänster med Benjamin Tison. Så vi hade intressanta profiler för tränaren, eftersom vi kan spela bra på båda sidor.

Adrien Maigret World Defense 2022

Matchen som gjorde skillnaden var den mot Mexiko. Ben hade skadat benet lite under träningen. Pablo ville bevara den. Så han satte honom i match 3. Och han valde att samarbeta med mig. Om vi ​​ledde 2/0, vilket skulle hända utom en olycka, skulle han vara väldigt tyst. Och det var vad som hände. Vi spelade därför ett spel utan insatser, men som visade sig vara den utlösande faktorn för resten av äventyret. Vi hade en väldigt bra match.

Jag gjorde om en match till höger med Scat. Vi spelade ganska bra. Men Pablo bestämde sig för att tvinga mig att gå tillbaka till Ben eftersom det gick bra. Jag tror att Ben tyckte om att leka med mig också. Äntligen hoppas jag. För mig är det såklart ett stort nöje att spela med honom.”

"Med Ben är vi ännu bättre än tidigare"

Ben är idag utan tvekan nummer 1 i laget. Han är inte samma spelare som förr när jag spelade med honom.

På den tiden var vi till exempel inte särskilt bra i försvaret. Nu försvarar Ben sig väldigt bra. Och det låter mig projicera mig själv framåt.

Jag älskar att spela som ett lag i den här typen av evenemang. Vissa människor sätter press på sig själva. För mig är det motsatt effekt. Jag mådde väldigt bra.

Pablo visste hur han skulle hitta orden för att sätta mig i optimala förhållanden. Han hanterade mig väldigt bra tycker jag. Och att spela med nummer 1 i laget hjälper!”

Benjamin Tison Adrien Maigret Pablo Ayma tränar

Pablo bröt Tison/Bergeron-paret

Vi slutade med tre homogena par under detta VM, men kaptenen gjorde några sista minuten-modifieringar på ett sätt efter våra prestationer, särskilt mot Mexiko.

Johan Bergeron placerades till höger. Med tanke på förhållandena i Dubai var det säkert väldigt vettigt. Han är starkare än mig till höger, och med Jérémy är duon intressant.

Jag är en bättre spelare till vänster än till höger. Även om jag till höger tycker att jag är bra. jag var 3e på franska mästerskapen i alla fall. Men det beror på möjligheterna. Med Scat var det självklart för mig att gå rätt. Men om jag kan gå tillbaka till vänster med en mycket konkurrenskraftig högerspelare...

Jag letar efter en partner

Att se Maigret/Tison igen som vid de franska mästerskapen står inte på agendan. Och så är Ben väldigt upptagen internationellt. Men jag tror att det finns par som kommer att flytta.

Le P2000 från Toulouse, jag var tvungen att spela den med Dylan Guichard. I slutändan gör vi det inte tillsammans. Så jag letar efter en partner till P2000. Å andra sidan är det slutet på sambandet mellan Scat och mig, eftersom det helt enkelt inte är tillräckligt tillgängligt. Vi har inte spelat så mycket tillsammans.

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.