Den briljante Agustín Tapia ser tillbaka med oss ​​på sin otroliga start på säsongen, präglad av fem titlar på World Padel Tour med Arthur Coello.

En drömstart på säsongen

"När vi bestämde oss för att träffa Arturo visste vi att vi kunde vinna många turneringar men inte så snabbt. Den här starten på säsongen har överraskat oss.

"Det finns många väldigt starka par, det är alltid svårt att spela mot de bästa paren."

"Förra året var jag nummer 1 i Race under större delen av första halvan av säsongen men i år skulle jag vilja ha mer konsistens över hela året."

Tapia-entréspår-Abu-Dhabi

Ett perfekt avtal med Coello

"Arturo är den spelare jag hade svårast att spela mot förra säsongen. Jag har alltid sett honom som en potentiell partner. Under den första delen av förra säsongen gick det väldigt bra med Sanyo så jag tänkte inte riktigt på det.

"Men när möjligheten dök upp ville jag också byta roll, gå från en som lär sig av en mer erfaren spelare till en som förmedlar något."

"Vi kommer så bra överens att när en av oss behöver något så finns den andra där för att ge honom det. Det är väldigt viktigt för mig."

coello-tapia-segervärld-padel-torn-rioja

"Arturo Coello är ett djur"

”Jag är en spelare som föredrar anfallsspel. Jag har tränat ett tag för att bli bättre i försvaret. Idag blev det en mentalitetsförändring, nu är det inte jag som ska vinna poängen varje gång. Nu förbereder jag poängen för att låta Arturo attackera. Jag spelar för att min lagkamrat ska vinna poängen. Jag är mycket mer bekväm i försvaret eftersom jag vet att jag har ett djur bredvid mig som kan ta mig ur många situationer.

"Vi pratade mycket om det med tränarna under försäsongen för att förbereda vårt spel, och jag tror att vi idag är väldigt väletablerade."

Tapia omvända Qatar 2023

den nya AT10 Lyx Genius : mer reaktiv tack vare dess 18K kol

"Jag hade begärt mer hårdhet från Nox på sommaren när min pala med 12K ansikten var mjukare. 18K tillåter mig att ha en hårdare pala. Jag har vant mig väldigt bra och nu använder jag den året runt.”

"Jag älskar Genius, jag testade Attacken under tre turneringar: vi vann två och jag gjorde en semifinal. Men eftersom jag inte är van vid racketar i diamantformat, hade jag ont i axeln, jag gick tillbaka till Genius, det är min favorit!”

Chilefinalen: ett fundamentalt ögonblick

"Jag tror att det som hände i Chile hjälpte oss mycket mentalt. Vi var säkra på att vi hade vunnit, men på grund av misstag som jag tror kan hända vem som helst så var vi tvungna att fortsätta den här matchen som vi redan vunnit. Jag tror att det ögonblicket var väldigt viktigt eftersom det gjorde oss starkare.”

coello-tapia-chile

Inga problem med Lebrón och Galán

"Vi pratade om det med Lebrón och Galán, de bad oss ​​om förlåtelse. Jag försöker sätta mig i deras skor, jag intalar mig själv att jag förmodligen skulle ha agerat på ett annat sätt, men det är bra att de bad oss ​​om förlåtelse. Det är inga problem, det här är saker som händer, det har hänt mig förut, jag hoppas bara att det blir sista gången, för det bästa padel ! "

Hitta intervjun i sin helhet (på spanska), precis nedan:

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !