Den här tisdagen den 12 juli markerade världens nummer 1 ankomsten till Paris på legendariska Roland-Garros-stadion. Vid detta tillfälle, Padel Magazine fick chansen att prata med Alejandro Galan.

"Det är väldigt rörande att vara här, jag fick gåshud när jag gick till Philippe Chatriers domstol. Jag hade aldrig varit där för min del, och att se det med ett spår av padel det är ännu vackrare (skrattar)."

"Roland-Garros är en mytisk plats för sport"

"Jag vill verkligen spela, och du kan redan känna den här andan, den här atmosfären som sporten kan ge här. Oavsett om du är en tennisälskare, padel eller en annan sport alla vet att Roland-Garros är en mytisk plats. Det är väldigt rörande att vara här och jag är väldigt glad över det. Se dessutom att padel har kommit så långt, det är spektakulärt.”

"Jag gillar verkligen Paris. Sedan alla hjärtans dag när jag kom för första gången är det sant att jag ofta kommer tillbaka och jag älskar det !

chatrier roland garros padel greenweez 2022
Court Philippe Chatrier

"Jag vet inte vad som kommer att hända när vårt kontrakt med WPT går ut"

"Jag tycker att det är olyckligt att Tapia och Sanyo inte är med från den här tävlingen. Jag vet att de skulle vilja vara här också eftersom de har sagt det offentligt men de är inte de enda och det är sant att jag önskar att alla spelare kunde uppfylla sina önskemål och jag hoppas verkligen att vi alla kan dra nytta av vad vi är upplever just nu”.

"När det gäller det fysiska tillståndet är det säkert att det inte är lätt men vi visste vad som väntade oss. Vi har haft en bra försäsong och min kropp verkar hålla bra än så länge. Jag är väldigt nöjd med den rytm vi har just nu juan lebron".

Lebron Galan semifinal Premier padel italiensk major 2022

"Jag vet inte vad som kommer att hända när vårt kontrakt med den World Padel Tour kommer att sluta, vad jag vet är att spelarna och jag har enorm nytta av den här typen av tävlingar och av att se hur den här sporten utvecklas. Om vi ​​i framtiden kan gilla här välja vilken turnering vi ska spela, och att beslutet är upp till spelarna, får vi se hur situationen utvecklas. En sak är säker: på Philippe Chatriers bana kommer vi att stanna där (skrattar)”.

"Jag ser fram emot att få delta i Premier Padel från Madrid "

"Le Premier Padel de Madrid är ett evenemang jag inte vill missa. Madrid är huvudstad i padel, det här är mitt hem och Wizink är en spektakulär plats. Vi ser fram emot att kunna njuta av det”.

Eftersom turneringen kommer att hållas i början av augusti, mitt i sommarlovsperioden, frågade vi Ale om han trodde att Wizinken lätt kunde fyllas på under denna vecka.

"I Madrid finns det mycket folk och jag tror att de i Spanien verkligen vill uppleva sådana här turneringar så ja, jag tror att stadion kommer att kunna fyllas och jag ser redan fram emot det."

"Vi vill vinna fler titlar"

”Jag är nöjd med vår spelnivå den här säsongen, det är första året vi har spelat så många finaler, vi är mycket mer konsekventa, förutom två turneringar där vi inte visade vår bästa nivå. Vi vill vinna fler titlar men vi får inte glömma att vecka efter vecka och med tanke på den lilla vilotid vi har så händer det ibland att våra batterier inte är 100% fulla”.

Nivån är utmärkt bland våra motståndare. Vi kommer från Valencia, vi tränade ett utmärkt padel. Vi hade möjligheten att avsluta matchen i finalen men Sanyo Gutierrez och Agustin Tapia gav inte upp och höjde sin nivå under resten av matchen. De var bättre och förtjänade den här segern fullt ut.

Rafa Nadal sa flera gånger att han kände bra vibbar, magi när han var på Roland-Garros. Känner nummer 1 dem också?

"Det är sant att det är något du känner när du är här och jag hoppas att denna magi kommer att följa med oss"

Hitta denna exceptionella intervju med Alejandro Galan på spanska nedan.

Sebastien Carrasco

Beundrare av padel och av spanskt ursprung, padel rinner genom mina ådror. Mycket glad att dela med dig min passion genom världens referens padel : Padel Magazine.