Ale Galan, nummer 1 i WPT flyttade till Z5 från Zidane. Efter att ha talat om framtiden för professionella kretsaroch sur le World Padel Tour och Frankrike, berättar han om sin barndom och sin början i padel.

Lorenzo Lecci López: Innan vi pratar om WPT:s Galán, skulle vi vilja prata om lille Alejandro. Hur började du padel ?

Ale Galán: ”Jag började när racketen var större än mig! Jag spelade på planen som fanns i mitt hem. Vi lekte med min syster, med andra grannar. Jag var 5 eller 6 år gammal. Jag var den minsta av alla och jag har alltid velat vinna. Vi började träna lite mer seriöst och det var så jag fastnade padel.

alba y ale galan
Bild arkosports

Lorenzo Lecci López: Din syster Alba Galán är fyra år äldre än du. Vid vilken ålder började du slå henne? (ja om du slår henne...)

Ale Galán: "{Skrattar} Det fanns en brytpunkt när vi började bråka, och därifrån slutade vi spela tillsammans. När jag växte upp och började ha den växten började jag slå den!"

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passionerad sport: journalistik efter yrke och evenemang genom tillbedjan är hans två ben. Han är den internationella gentleman Padel Magazine. Du kommer ofta att se den på olika internationella tävlingar, men även vid stora franska evenemang.