Alexandre Dizy, som på två år gick in i topp 100, ser tillbaka på sina första steg i padel, hans start på säsongen som han beskriver som "blandad" och delar sina utmaningar och mål med oss.

Hans berättelse med padel

"Anledningen till att jag började padelFaktum är att det var för att jag var lite trött på tennis, en sport som jag började när jag var 4. En av mina fotbollsvänner föreslog att jag skulle prova padel. Jag kände inte till den här sporten alls, jag hade aldrig ens hört talas om den, men jag älskade den direkt.

I början spelade jag lugnare med mina fotbollsvänner, vi deltog i små turneringar. Jag började på allvar satsa på padel för ungefär två år sedan. Idag är jag rankad som nummer 89, men börjar på padel, jag trodde aldrig att jag skulle komma in bland de 100 bästa på två år!

Min starka sida är attack. När jag spelar till vänster är jag naturligtvis mer attackerande. Å andra sidan är mitt försvar lite svagare. En annan av mina starka sidor tror jag är min förmåga att motverka, speciellt när jag går upp i farten för att neutralisera viboras. "

Hans start på säsongen

”Min start på säsongen är ganska blandad, främst för att jag egentligen inte har en vanlig partner. I Vichy finns det inte många spelare på min nivå i närheten, jag måste ofta åka till Clermont eller Lyon för att hitta partners. Detta gör saker och ting lite mer komplicerade. Till exempel i januari deltog jag i en turnering i Lyon, en region där nivån är väldigt hög, och vi blev utslagna i åttondelsfinalen. Det är ännu svårare då jag inte har möjlighet att träna regelbundet, jag måste köra 16 minuter om jag vill träna med folk som är runt min nivå. Matcherna i sig blir mina träningspass, vilket inte är idealiskt för att förbereda sig inför turneringar.

Det fanns dock några överraskande ögonblick, som med Raphaël Rubio i Carcassonne. Vi vann en P1000 efter att jag inte hade rört ett racket på över två veckor. Han informerade mig i sista minuten om möjligheten, och vi gav oss iväg på vårt äventyr. I slutändan, ibland, är det under improviserade omständigheter som vi lyckas bäst.”

Ingen fast partner

”För tillfället har jag ingen fast partner. Jag spelar ofta med killar från Clermont, särskilt med Raphael Rubio. Vi har gjort en del turneringar tillsammans och vi kommer nog att fortsätta ett tag till. Det finns även Thomas Lachave som kommer in i det igen, han är också nära topp 100. Thomas Rey är ett annat alternativ, men eftersom han också spelar till vänster är det lite mer komplicerat. Vi gjorde en P1000 tillsammans i Lesigny och förlorade i finalen. Han flyttade till höger och vi hade fortfarande en bra turnering.”

Thomas Rey och Alexandre Dizy

Håll dig bland de 100 bästa

”Jag har aldrig tävlat i en P1500 eller P2000 tidigare, men jag funderar på att prova. Problemet just nu är att det inte finns många P1000 i mitt område, och jag är inte ung längre, jag fyller snart 38 år. Naturligtvis finns det spelare äldre än mig, men jag upptäckte det padel ganska sent och det tycker jag är synd.

För den här säsongen kommer mitt mål vara att stanna bland de 100 bästa. Om jag uppnår det kommer jag att vara nöjd. Att behålla min ranking skulle vara en stor prestation, eftersom turneringarna blir svårare och svårare tror jag.”

Dorian Massy

Ny följare till padel, Jag är fascinerad av denna dynamiska sport som kombinerar strategi och smidighet. Jag hittar i padel en ny passion att utforska och dela med dig på Padel Magazine.