Alix Collombon gav oss en exklusiv intervju för att förklara hennes plötsliga separering från Nicole Traviesa, som hon hade tävlat med i WPT i två år.

[Ytterligare information gavs till intervjun den 27 oktober 2020.]

Padel Magazine : En separering vid två turneringar i slutet av säsongen efter två år tillsammans, vad hände?

Alix Collombon: ”Jag sa till Nicole förra onsdagen att jag inte ville fortsätta med henne 2021. Diskussionen gick mycket bra. Jag ville vara transparent med henne och säg henne att jag inte vill fortsätta nästa år så att hon har tid att vända. Vi sa till oss själva att vi skulle avsluta året bra tillsammans, att vi skulle göra allt för att avsluta på en bra ton eftersom vi förtjänade det, särskilt med tanke på vårt sista resultat på World Padel Tour.

I slutändan, och det är synd, kommer vi inte att avsluta år 2020 tillsammans. Jag spelar nästa turnering med Sara Ruiz, spelare till höger, och han är mycket troligt att jag passerar till vänster!"

Padel Magazine : Hur länge har du funderat på att lämna Nicole?

Alix Collombon: ”Med Niki hade vi några fantastiska stunder tillsammans. Men kanske för henne och för mig var det dags att hitta nya projekt. Vi såg tillsammans att det kan finnas ett hinder för att komma närmare de bästa globala paren. Vi är båda konkurrenter, och ibland betyder padelliv att vi måste separera för att försöka hitta andra föreningar för att gå längre.

Ibland är förändringar nödvändiga för att gå framåt, både för den ena och den andra.

jag hade behöver ett nytt projekt, nya ambitioner och en spelare med en annan typ av spel bredvid mig för att försöka komma igenom denna komplicerade kurs.

Vad som gäller för mig gäller henne. Vi tillbringade två vackra år tillsammans. Jag säger tack för vårt äventyr. Jag är säker på att hon också kommer att klara denna milstolpe med sin nya partner eftersom hon har spelet att göra vackra saker. ”

Padel Magazine : Har du någon information om din partner för 2021?

Alix Collombon: ”” En spelare som jag verkligen gillar kontaktade mig för att ta reda på om jag var intresserad av ett projekt med henne. Jag trodde att det skulle vara ett bra projekt. JJag är därför väldigt glad ! Jag kände behovet av ett nytt projekt och nya ambitioner. Med min nya partner tror jag att vi kan ta viktiga steg och förhoppningsvis tävla med de bästa paren i världen. ”

Alix Collombon handflugghuvud alpha pro

Padel Magazine : Vilka mål för 2021? Topp 20 World Padel Tour ?

Alix Collombon:”Målet är helt klart Topp 20. Det har gått två år nu att jag är topp 30 med Nicole. Och jag tror att för att kunna gå längre var vi båda tvungna att försöka hitta ny fart. Detta är anledningen till att vi har valt olika vägar. Jag hoppas att vi med min nya partner kommer att göra fantastiska saker, sikta på några kvartal och komma närmare topp 20. Jag har mycket hopp för detta nya äventyr!

Avslutningsvis får vi inte glömma att om vi Nicole och jag arbetade så bra tillsammans, beror det på att vi arbetade. Jag hoppas att vi kan träffas igen på huvudborden men så långt det är möjligt. (att skratta) "

Alix Collombon-baslinjen på förhand

Team Padel Maj

laget Padel Magazine försöker erbjuda dig sedan 2013 det bästa av padel, men också undersökningar, analyser för att försöka förstå världen av padel. Från spelet till vår sportspolitik, Padel Magazine står till din tjänst.