Alix Collombon erbjöd oss ​​en exceptionell final i Burriana förra helgen. Hon reflekterar över denna föreställning och skickar ett meddelande till de bästa paren i WPT: det kommer att bli nödvändigt att räkna med det den här säsongen!

FIP Star Burriana: vilken prestation!

Franck Binisti: Du kommer ut ur en tävling på hög nivå i Burriana, med en seger i 3 uppsättningar i finalen. Du spelade med din nya spanska Jess. Berätta om den här exceptionella matchen.  

Alix collombon : "Det var väldigt fysiskt, det borde du veta på FIP vi spelar 5 matcher på tre dagar. Fredag ​​kväll den 16: e, lördag morgon den 8: e, lördag eftermiddag kvartfinalen, söndag morgon halv och söndag eftermiddag finalen. Så vi var inte riktigt fräscha. "

”Dessutom fanns en stor intensitet i mål. Den sista uppsättningen var fysiskt komplicerad för alla. Spelet var kul för folket att titta på. Det fanns några spektakulära poäng och vi kunde se att spelarna inte ville ge upp. ”

intervju castello collombon fip burriana

Franck Binisti: Vad händer när du ser ryggen mot väggen i den andra uppsättningen Alix the Phoenix?

Alix Collombon: ”Vi avslutade första uppsättningen dåligt. Fysiskt var jag inte frisk. Jag var inte säker på att jag kunde spela den här turneringen. Jag kände mina ben mycket tunga, men vi vann viktiga poäng. "

"Jag är ss hjälpte mig i mitten eftersom jag inte kunde hålla på. Hon är fysiskt imponerande. Sjukgymnasten hjälpte mig med kalven. Vi hade en stor tredje uppsättning. Nyckeln till matchen är 2-0 i den andra när vi vinner punto de oro. "

Franck Binisti: Vi såg dig bättre fysiskt i den tredje uppsättningen. Du gjorde knappast några misstag längre.

Alix Collombon: ”Jag var inte bättre fysiskt, vi ändrade bara saker taktiskt. Jag började spela lång linje. Spelet var därför lite mer på Jessica. Med denna smärta var jag tvungen att spela smart. Detta gjorde att vi kunde vinna matchen. Juan (hans tränare) var mycket viktig i den här finalen. ”

"Jag fick en ryggoperation"

Franck Binisti: Vad hände under denna säsong så att du inte känner dig på din partners fysiska nivå?

Alix Collombon: "Jag hade en ryggoperation i december. Jag stoppades helt i en månad. Min återkomst till fältet gjordes i mitten av januari på ett mycket skonsamt sätt. Efter en månad på soffan var det svårt. Vi jobbade mycket med mina fysiska tränare. ”

”Känslorna kom gradvis tillbaka och vi bestämde oss för att göra detta FIP att göra matcher och ta förnimmelser som ett par. Det gick bättre än vi hoppades på. Det började inte så bra men vi slutade bra! Vi har fortfarande mycket spelrum. ”

J. Castelló A. Collombon seger FIP valenciana

Ett meddelande till topp 10

Franck Binisti: Du vann den första stora turneringen när du kommer tillbaka från den här operationen. Dina mål måste vara väldigt höga, eller hur?

Alix Collombon: ”Målet i år är att göra kvartsfinal. Vi vill komma närmare de bästa paren. Vi är paret 14 i rankningen. Vi vill komma närmare toppen 8. "

Franck Binisti: Du tränar ofta i Barcelona med topp 20-spelare, till exempel Marta Marrero (nummer 5). Känner du dig nära dessa spelare när det gäller spelnivå?

Alix Collombon: "Jag kan vara effektiv. Uppenbarligen är det en liten skillnad, men jag kan ta den. Från det ögonblick som vi är det 14: e paret på detta bräde är det så potentiellt vi kan slå alla. Du kan också förlora mot svagare, men det är något möjligt. ”

Psykologiskt arbete, nyckeln

Franck Binisti: För två år sedan minns jag mer blygsamhet i dina ord, men idag vet du att du kan slå alla. Är den psykologiska utlösaren ny den här säsongen?

Alix Collombon: ”Jag började arbeta den här säsongen med pierre Gauthier på den psykologiska nivån. Det här är något jag såg med honom. SJag är i den här tabellen är att jag kan slå alla. Du måste också ha mycket ödmjukhet när du spelar ett "svagare" par på papper. Målet är att gå så långt som möjligt och verkligen tro att det är möjligt att slå de bästa spelarna. ”

”Vi arbetar på distans med långa sessioner som kräver eftertanke. Jag är väldigt nöjd med det arbete vi gör även om det bara har börjat. ”

knuten näve alix collombon P2000 pyramider

Franck Binisti: Vad är din agenda för de närmaste veckorna?

Alix Collombon: ”Jag ska träna mycket. I början av mars finns det en super gran slam på den katalanska kretsen, att jag ska spela med Jess. Det kommer att finnas få turneringar före mitten av april. ”

Hitta hela intervjun nedan:

Lorenzo Lecci López

På hans namn antar vi att hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en passionerad sportpolyglot: journalistik genom kall och evenemanger är båda benen. Hans ambition är att täcka de största sportevenenterna (J.O. och världstävlingar). Han är intresserad av Padels situation i Frankrike, och erbjuder utsikter för optimal utveckling.