Alix Collombon kommer att spela Interklubbar N1 2023, vilket markerar slutet på säsongen för den franska nummer 1. Efter en händelserik säsong delar Lyonnaise sin bedömning av året.

Mellan byten av partner, ny titel som fransk mästare med Léa Godallier och reflektioner över hennes professionella framtid, anförtror Alix uppriktighet.

En blandad skiva internationellt

– Det är en ganska blandad bedömning. Året levde inte upp till mina förväntningar. Jag har haft fyra olika partners, jämfört med endast tre de senaste fem åren. Varje ny förening krävde anpassningar och att börja om.”

"Det här året har varit särskilt utmanande och jag hoppas att det kommer att ha gett mig erfarenhet i många år framöver. Även om det är viktigt att komma överens med min partner måste jag också se till att min egen spelnivå förblir hög.”

"Som sagt, trots en säsong under mina förväntningar nådde jag tre kvartsfinaler. I början av säsongen, med Carla Mesa, slog vi Martita och Bea Gonzalez, då det tredje paret i världen. Jag nådde också två kvartsfinaler i Grand Chelem, i Rom och i Roland. Dessa resultat räddar på något sätt min säsong.”

"Jag skulle ha velat göra det bättre, men säsongen var inte katastrofal. Jag hoppas ha fått erfarenhet av att anpassa mig till olika partners till nästa år.”

De bästa ögonblicken 2023

"Roland Garros är utan tvekan en av de bästa tiderna på året, om inte den bästa. Att spela på Chatrier var exceptionellt, med otroligt stöd från publiken. Det var en drömturnering för mig, som för många fransmän.”

"Jag glömmer inte människan heller Padel Toulouse Open. Det var en World Padel Tour i Frankrike, i en stad som brinner för padel. Även om vi blev utslagna i åttondelsfinalen av Alayeto-tvillingarna, är det fortfarande ett vackert minne.”

alix collombon lorena rufo 8:a

"Och jag glömmer inte människan också Padel Från toulouse. Det förblir en World Padel Tour, i Frankrike, i en stad i Toulouse som stinker av padel. Publiken är alltid väldigt entusiastisk, jag hade många människor bakom mig. Vi förlorade i åttondelen mot tvillingarna [Alayeto], som var starkare än oss den dagen. Men det är ett vackert minne också."

Säsongens nackdelar

”Den största utmaningen var att ha fyra olika partners. Det innebar mycket anpassning och fick mig att inse att det inte finns någon perfekt partner. Att skapa en bra relation, både på och utanför planen, var komplext. Alla dessa förändringar var svåra för mig att hantera. Det var något nytt och jag är fortfarande ny i detta spel med partners.”

Samarbetar du fortfarande med Lorena Rufo 2024?

"Lorena är en fantastisk 21-årig spelare. Ibland lite oregelbundet i matcherna. Men å andra sidan, när hon spelar bra så spelar hon otroligt bra. Jag gillar verkligen att leka med henne. Jag tycker att vi har två ganska kompletterande matcher. Och om vi lyckas förbättra koncentrationen, konsistensen och spela bra tillsammans, kommer det att göra det."

”För att det ofta hände oss att när jag spelade bra så spelade hon mindre bra. Och omvänt, när jag spelar mindre bra börjar hon spela bra. I slutet av säsongen kämpade vi för att spela bra tillsammans. Men om vi lyckas hitta denna balans kommer vi att ha ett enormt utrymme för förbättringar.”

"Just nu spelar vi fortfarande tillsammans 2024. Men om jag har lärt mig något i år så är det att i padel, det går väldigt fort. Så jag kan inte till 100% säga att vi kommer att spela tillsammans nästa säsong. Det är i alla fall vad jag vill och jag tror att det är vad hon vill också.”

Ett mycket positivt resultat, på nationell nivå

"Interclubs är årets sista turnering, med All In Padel 69. Vi ska försöka ta titeln, det är vårt mål. Dessutom är jag med ett team som jag älskar med många människor från Lyon och jag är från Lyon såklart. Jag trivs bra i det här laget.”

"Det är ett fantastiskt mål för mig också, att gå för dubbeln efter titeln fransk mästare i par med Léa Godallier. Det skulle vara fantastiskt att vinna lagmatcherna. Och så är det en välförtjänt semester. Jag behöver sol och vila."

collombon godallier frankrike 2023

– Det är ett mycket bra rekord på nationell nivå. Dessa är två P2000 vunna med Léa av två spelade. Plus de franska mästerskapen. Tyvärr fanns det två P2000 som vi inte kunde delta i. I Frankrike, det jag spelade, lyckades jag vinna. Så det är ett positivt år i Frankrike."

Adjö 2023, hej 2024

”Vi lämnar 2023 bakom oss och siktar på 2024 för att komma närmare Top 20 igen, eller till och med Top 16. Mitt mål i år var Master Final i slutet av året. Jag kommer inte ge upp, detta kommer att förbli mitt mål varje år tills jag når det. Eller inte. Jag skulle i alla fall ge vad som helst för att komma dit. Att spela masterfinalen skulle vara en dröm för mig.”

”Innan dess kommer vi att ta tillbaka saker och ting lite i taget och försöka hitta lite regelbundenhet och stabilitet. För att sammanfatta, 2024 mål, samma som 2023."

Gwenaelle Souyri

Det var hans bror som en dag sa åt honom att följa med på en bana. padel, sedan dess har Gwenaëlle aldrig lämnat domstolen. Förutom när det gäller att gå och se sändningen av Padel Magazine, Du World Padel Tour… eller Premier Padel…eller de franska mästerskapen. Kort sagt, hon är ett fan av denna sport.