Alix Collombon, 24:e spelare i rankingen av World Padel Tour, ger oss några ledtrådar om framtiden för padel kvinna 2023. Premier Padel, World Padel Tour, de två ?

Lyonnäsen svarar oss.

"Vi väntar fortfarande på svar från World Padel Tour"

"Det går ganska bra. Jag går inte in på detaljer.

Spelarföreningen gjorde en kommuniké. Och vi väntar fortfarande på svaret World Padel Tour.

Denna release gjordes före semestern nu. Jag tror att World Padel Tour kunde ha reagerat snabbare.

Det är klart att vi vill framåt. Vi är i slutet av december. Och vi måste veta vad vi vill göra nästa år. Vi kommer att gå till slutet av kontraktet. Vad som kommer att hända efter 2023 är fortfarande oklart.”

"Det finns lite besvikelse över World Padel Tour"

"Det som är skadligt är att vi tog oss mycket tid att lyssna på dem och diskutera med dem. Vi har varit felfria. Jag tror att med herrarna hände det minst sagt väldigt annorlunda.

Vi har alltid respekterat dem. Och att se att vi gör ett pressmeddelande och att vi fortfarande inte har något svar... Det finns lite besvikelse. Vi undrar vad som kommer att hända.

Särskilt eftersom vi i det nya förslaget har mycket mindre än med herrarna, medan World Padel Tour talade om jämställdhet mellan spelare – även om jag inte är feminist och vi vet min ståndpunkt i detta ämne. Men det är en helhet.”

"Jag hoppas få den här friheten att göra båda kretsarna"

"Alla spelare väntar. Det måste gå framåt. Säsongen börjar om två månader.

Jag önskar att jag hade friheten att kunna köra båda kretsarna. Som herrarna.

Vad som skulle vara trevligt är att de två kretsarna kommer överens. Det som inte är bra är att vi slutar med två kretsar.

Jag tycker att det inte är bra att tjejer och killar har olika kretslopp. Jag är för att vara med pojkarna. För det första för att jag tror att herrkretsen är viktigare än tjejernas. Och märken kommer att tendera att följa herrarnas krets. Även om allmänheten är närvarande på damernas matcher så vet vi att herrarna tar tillbaka mycket folk.

Jag är rädd att padel feminin är inte en vinnare. Jag har kampanjat från början för att pro-damkretsen ska vara med herrkretsen.

Jag skulle vilja ta en liten risk för 2023 och försöka följa båda kretsarna. Varför inte… "

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.