Separationen mellan Alix Collombon och Carla Mesa ingick inte nödvändigtvis i programmet och ännu mindre hans umgänge med en spelare bortom den 50:e platsen i World Padel Tour, även om på Race, den unge spanjoren är en del av topp 40.

Det är dock ett önskat val och perfekt antaget av den franska nr 1 som tydligt förklarar för oss att detta par med Alejandra Alonso i verkligheten kan vara en perfekt möjlighet för var och en av de två spelarna.

Skälen kommer att förbli interna

"Jag tänker inte kommentera orsakerna till vår splittring med Carla, eftersom det här är saker som händer internt och borde förbli så enligt min uppfattning. ”

"Jag tog det här beslutet när jag återvände från Paraguay"

"Jag tog beslutet på väg tillbaka från Paraguay som var den sista turneringen på den sydamerikanska touren. Jag tror inte att hon var emot den här separationen heller. Jag litade på mina instinkter. "

Alejandra är ingen främling alls

"Jag kände uppenbarligen min nya partner. Jag spelade mot henne två gånger i år och vi vann i raka set båda gångerna. När jag kom ut från matcherna hade jag upptäckt att den här "lilla" spelade bra.

Ja, hon är minderårig, det är ett faktum, men som man säger "talang har ingen ålder". Det som är viktigare för mig än hennes ålder är hennes sinnestillstånd och viljan hon har att engagera sig i projektet.

Jag kan inte vänta efter den här stora veckan av träning tillsammans för att starta turneringarna. "

omröstning collombon 2023

undersökningen Padel Magazine : Du är mer än 60% att tro att Alix Collombon tar en risk med Alejandra Alonso.

Parbyten är en del av spelarnas liv

"Vi vet att saker och ting kan förändras när som helst beroende på omständigheterna. Dessa parbyten är en integrerad del av padel och det är typ "normalt", så relationerna mellan spelarna förändras inte på grund av det.

Vi spelare tvingas ibland lägga våra "känslor" åt sidan, det är en del av vårt jobb. "

"Det är ett riktigt val från min sida"

"Jag vill förtydliga att det är ett riktigt val från min sida, eftersom jag hade möjligheten att spela med spelare med en bättre ranking, men vi kände (med min tränare) att deras spel kanske inte passade mig mindre än Alejandras.

Jag valde en spelare som enligt mig har stor potential och som redan spelar bra, även om hennes ranking är lägre än min (hon är fortfarande 36 i Race).

Jag går från par 11 till par 12, vilket förändrar absolut ingenting för mig i tabellerna. Jag kommer att ha samma antal matcher som tidigare och jag kommer inte ha en svår lottning på grund av det. "

Ett litet parti, men mätt

”Jag ser det inte som en varning alls. Visserligen är det en liten satsning (som förblir mätt) men jag tror verkligen på vårt projekt.

Och för de som känner mig, jag är inte den typen av person som tar lätta beslut. Och jag har ett helt team bakom mig! "

Eleonore Coulibaly

Vilket nöje att vara journalist mitt i padel, en attraktiv växande sport. Jag hoppas att du gillar innehållet som erbjuds. Vi ses snart kanske i backen!