ALL IN PADEL SPORTS är den nya padelklubben i Aix-en-Provence. Ligger mer exakt i Bouc-bel-Air, byn Decathlon, och klubben erbjuder tjänster som kommer att göra saliv mer än en. Tillbaka till "el phenomeno del padel": Stéphane Massot, ordförande för ALL IN PADEL SPORTS.

[src googlemap = ””Bredd =” 150 ″ höjd = ”150 ″]

Innan du pratar om din klubb, kan du berätta varifrån kommer denna padel-passion från?

Jag upptäcker att det finns ungefär 9 år genom en vän. Jag var då olycklig eftersom jag inte kunde hitta sporter motsvarande min ålder, väl över fyrtio, och eftersom jag alltid hade spelat sport, inklusive squash intensivt och fotboll, var jag tvungen att hitta något annat, kanske lite mindre fysiskt hårt.

Jag hade viruset från det ögonblick som jag testade denna sport. Jag kommer inte att förklara varför eftersom det är väldigt klassiskt, och eftersom jag hade flera projekt med skapelser av en squashklubb, bestämde jag mig för att utveckla mina projekt skapelser i squash och padel club.

För att starta denna klubb, gick du igenom alla etapper?

Jag tog ungefär tio år att verkligen hitta platsen. Men när platsen hittades var det nödvändigt att validera affärsplanen. Det har varit ett stort jobb att vara upp till 100%. Dessutom erbjuder ALL IN PADEL SPORTS endast padel medan jag ursprungligen lämnade mig på squash ... Vilken väg! Från en inomhussport till en utomhussport. Men fördelen med byn Decathlon är att det bara finns många andra sporter.

Hur började ditt projekt när marken hittades?

När platsen hade hittats var vi tvungna att leta efter rätt partner för att ge en effektiv ekonomisk och sportig bas. För resten hade jag allt i beredskap sedan mitt arbete på Henry Leconte Padel erbjöd mig många möjligheter.

Efter att ha hittat rätt partner och satt ihop min turné bordet var det nödvändigt att ansöka om tillstånd, även för 4 små domstolar i Padel.

Just nu förångas ditt projekt som tar form ...

Allt verkade verkligen äntligen gå ... Men det var utan att räkna med den franska administrationen, en pest för projektledarna.

Där kommer vi in ​​i ORWELs universum, i 25ème-dimensionen i vår underbara administrativa värld. Så jag var tvungen att ansöka om ett utvecklingstillstånd (PA) som tog sex månader att få ... EN AVVISNING!

Konsekvenserna av administrationens inställning är många ...

Åh ja, många.

Först under denna långa period var vi tvungna att hålla fältet säkert från en nära entourage som ville fördubbla mig ... Lyckligtvis hade jag tecknat ett förkontrakt som garanterar exklusivitet på denna grund.

Aktieägarna beslutade att stoppa vårt partnerskap om detta projekt av ekonomiska skäl men också för att den största franska padelanläggningen öppnade 5 km från min webbplats. Det var därför nödvändigt att hitta andra.

Leta efter en bank när alla krediter hade accepterats.

Stryk genom administrationens kaudingafflar.

Och ändå 2015 slut, saker händer?

Allt passar in i nya partners, en bank, en administration som öppnar ögonen ...

Vi går äntligen till betongen ... Och det är foten! Det finns alltid oförutsedda men vi går vidare.

VRD-delen gick ganska bra. Men du måste vara mycket försiktig med markstudien och de berömda markarbeten som har den obehagliga vanan att kosta en förmögenhet och alltid vara viktigare än vad du har planerat.

Glöm inte plattan som är skelettet på din domstol och måste vara absolut nickel. Slutligen får vi inte glömma tillgång, säkerhet, avfall, dränering, stöld och ett dussin andra saker att tänka på.

Efter de korta, men det är bättre att ha bra glas eller snarare ett förstoringsglas eftersom fallgroparna är många med pose, inriktning, skruvar, målning. För att inte nämna lungorna på vår domstol, gräset med dess berömda kiselsand och ställningen.

Så om du har lyckats göra allt detta beror det på att du är en galning, en masochist, en medvetslös eller bara en mental patient av denna sport så stor (obotlig sjukdom uppmärksamhet).

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padellen på Pyramid Club i 2009 i Paris-regionen. Sedan dess är padel en del av hans liv. Du ser honom ofta på turné i Frankrike genom att täcka de stora franska paddelevenemangen.