det var det stora tillkännagivandet denBENÄGEN Padel Tour under lågsäsong: Adrian "Tito" Allemandi går med i Fabrice Pastors krets. Padel Magazine träffar honom på Beausoleil-klubben för en exklusiv intervju.

Padel Magazine : Du är i Beausoleil. Hittade du framtidens guldkorn padel global?

Tito Germani:"För det första är det ett nöje att vara med Padel Magazine för denna intervju. Ja, jag tränade här i Monaco med de unga spelarna. Det finns en som spelar väldigt bra och som är 23/24 år. Nivån här i Monaco överraskade mig.”

"Jag blir utkastad från baren"

Padel Magazine : Vi ville prata om din historia. Varför spelar du padel ?

Tito Germani:"Det är äntligen en slump att jag spelar padel. Jag spelade tennis först från en mycket ung ålder. På grund av krisen i Argentina på 2000-talet var jag tvungen att lämna tennisen. Jag bestämde mig för att flytta till Spanien, men jag hade inga papper. Jag började arbeta i en bar."

"Jag blev utsparkad från baren och jag visste inte vad jag skulle göra. Där jag bodde fanns ett land av padel. Jag började sätta upp små affischer för att ge bort tennisbanor och padel. Folk började registrera sig, och det var fler människor i padel. "

"Att träffa fler människor från världen av padel, jag började registrera mig för turneringar och jag började vinna turneringar 2003/2004-. 2005 började jag spela previas på den professionella kretsen.

Padel Magazine : När du började, var det svårt att börja på en proffsbana?

Tito Germani:"Ja, det var svårt. Det fanns inte så många par som var dedikerade uteslutande till padel, men resekostnaderna, hotell, catering, vi fick betala dem. Prissumman var 10 gånger lägre än idag.”

Utvecklingen av padel

Padel Magazine : Vad är skillnaden mellan padel av din början och padel i dag?

Tito Germani:"De padel har utvecklats mycket. Vi lekte på banor med väggar, som alla var fyra meter långa. När jag började var det redan Juan Martin Diaz och Belasteguin som dominerade padel. Allt gick långsammare. Innan spelaren till höger förberedde poängen och spelaren till vänster avslutade.

"Nu är spelarna mycket smidigare, längre, mer aggressiva. Spelaren till höger som till vänster kan avsluta poängen. Bollen kommer ut mer, och vi leker med fönster. Vi kan gå ut vid 3. Och det kommer fortfarande att förändras mycket.

Padel Magazine : Vad kan vi säga om din personliga utveckling i padel ?

Tito Germani:"Förut spelade jag lite "tennis" på en tennisbana. padel. Jag letade efter vinnare från alla platser på banan. Jag gjorde inte poängen så mycket. Med tiden förstår du att det är bättre att ha mer tålamod och att inte begå otvingade fel. Jag är nu en mer strategisk spelare.”

"Tennis hjälper nödvändigtvis som bas"

Padel Magazine : Har spelare som kommer från tennis i slutändan en fördel i padel ?

Tito Germani:"Innan Ja. Nästan alla kom från tennis. Idag finns det i Argentina, i Spanien, i Sverige exklusiva akademier för padel. Spelarna börjar vid 4 år och gör en hel karriär av padel. På de två proffsbanorna finns idag unga spelare, uteslutande från padel. Men tennis hjälper nödvändigtvis som bas.”

”Jag känner mig som hemma här”

Padel Magazine : Hur började historien med APT? Padel Tower?

Tito Germani:"Jag är nu en exklusiv APT-spelare Padel Torn. Jag är glad över att vara med i denna krets. Det är en grupp människor som lyssnat mycket på mig, och jag tror att jag kan tillföra mycket till den här kretsen. Min relation med dem började i juli. Jag pratade med personalen och jag analyserade situationen med min familj. Det var dags för mig att börja en ny etapp.”

"De är nya rivaler, och jag känner väldigt få av dem i slutändan. Gruppen personal, jag har känt dem i mer än 10 år. Jag känner mig som hemma. Och jag kan inte vänta med att börja."

"Vad WPT än säger, jag bryr mig inte"

Padel Magazine : Var det också ett sätt att säga att det gick fel på den andra kretsen? Vi ser många förändringar just nu.

Tito Germani:"Det finns lite av allt. de World Padel Tour gjorde stora saker för padel, och jag är dem tacksam för det. WPT har också gjort saker som jag personligen inte håller med om. Till exempel skyldigheter, förbud. Spelaren av padel måste vara gratis, och är det faktiskt. Han kan spela var han vill, när han vill. Som i alla sporter. På en sportslig nivå också, med saker som vissa spelare är okej med och andra inte."

"Det är inte saker som fick mig att fatta beslutet. Jag valde den här vägen för att jag inte kände mig så användbar i den här kretsen, och jag tror att jag fortfarande har flera år, mycket bra år av padel framför mig, och vad WPT än säger, jag bryr mig inte. Jag vill vara fri att välja att spela där jag är nöjd, och jag valde APT Padel Torn."

APT mål #1

Padel Magazine : Vad är ditt mål med APT?

Tito Germani:"Jag spelar alltid för att vinna. Självklart skulle jag vilja bli nummer 1. Men det finns många rivaler som jag inte känner till. Jag såg dem på tv eftersom jag såg APT förra säsongen. Men jag känner dem inte så väl. Jag tror på mig själv och jag hoppas att det löser sig bra för mig.”

Padel Magazine : Vem känner du på banan?

Tito Germani:”Självklart Fede Quiles som var min partner. Jag känner Cristian Gutierrez som var en stor rival i flera år. Jag känner Chozas som jag spelade med, Tolito Aguirre, Restivo... Sedan såg jag förstås Chiostri, Alfonso, Dal Bianco, Arce, Oliveira. Men jag mötte dem inte. Jag vet att det kommer att bli väldigt svårt, och jag förbereder mig för det. Det bästa av mig har ännu inte kommit.”

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passionerad sport: journalistik efter yrke och evenemang genom tillbedjan är hans två ben. Han är den internationella gentleman Padel Magazine. Du kommer ofta att se det på de olika internationella tävlingarna, men också på de stora franska evenemangen. @ögapadel på Instagram för att se hans bästa bilder på padel !