Fernando Belasteguin, erbjuder oss en exceptionell intervju där han återvänder tilltaktisk utveckling professionell padel, dess egna förändringar, dess åsikter om de olika grälen, men också hans framtid.

Trots hans segrar och rekord är hans motivation större än någonsin.

Ambitiös, generös och informativ, andra delen av intervjun om legenden genomförd med en mästarehand av Lorenzo Lecci López.

För att läsa den första delen av intervjun, det är av HÄR.

TAKTIK förändras

Lorenzo Lecci López: Vi kommer att prata lite om taktik. Vi ser dig regelbundet byta sida på banan, vilken sida känner du dig mest bekväm på idag?

Fernando Belasteguin: ”I Buenos Aires skadade jag min akillessena. Efter rehabiliteringen säger jag sedan till Tapia "du är ung, du täcker mer mark, du spelar till vänster, så jag kommer att spela till höger". Vi spelade så här för 7-8 turneringar förra säsongen.

I år var vi tvungna att fortsätta med detta system för att lindra senan, men under inneslutningen arbetade jag outtröttligt och kunde återhämta mig mycket effektivt. Jag kände mig bekväm att spela till vänster igen och bad honom byta. Han accepterade, och sedan dess har vi haft mycket bra resultat. Jag känner att jag kan spela på backhand-sidan igen, som jag har gjort under min karriär."

Lorenzo Lecci López: Att byta sida under en match är också ett taktiskt alternativ för att överraska motståndaren lite?

Fernando Belasteguin: "Ja naturligtvis, men som vi gör regelbundet kan överraskningsfenomenet inte längre vara så effektivt."

Fernando Belasteguin återvänder till vänster Tapia till höger

Utvecklingen av världspaddeln

Lorenzo Lecci López: Spelarna är mer och mer kraftfulla, spelet är alltid snabbare. Spelarna ryggar inte längre ner och går framåt på alla bollar. Är detta den viktigaste utvecklingen av professionell padel?

Fernando Belasteguin: ”Ja, men jag tror detta beror på byte av boll. Bollarna är alltid snabbare. Vi måste sedan utveckla vårt spel med villkoren. Så du måste ta fler risker. ”

Lorenzo Lecci López: Är det mer en fördel för dig, eller tvärtom en nackdel?

Fernando Belasteguin: ”Jag tänker inte på det. Jag fokuserar på att träna bra för att anpassa mig till det här spelet. Om jag vägrar att anpassa mig finns det en väg ut och adjö. Men jag vill fortsätta att anpassa mig! ”

"Frankrike, ett riktmärke för världspaddelns tillväxt"

Lorenzo Lecci López: När vi ser klubbar som pyramiderna kan vi vara optimistiska om utvecklingen av padel i Frankrike. Vad tror du ?

Fernando Belasteguin: ”Vi står inför den sport som kommer att utvecklas mest under de kommande tio åren, över hela världen. Frankrike kommer att vara ett riktmärke för världspadellens tillväxt. Jag hoppas att det snart kommer en fransk spelare i topp 10. ”

”Lämna krångel och arbeta tillsammans”

Lorenzo Lecci López: Vi kommer ihåg en intervju i Rom, där du fördömde konflikterna mellan de enheter som driver padeln. Mer än tio år senare är konflikterna fortfarande kvar. Vad är lösningen på denna situation?

Fernando Belasteguin: "Om dessa människor vill arbeta för att få padel att växa, måste vi lägga egon åt sidan, alla sitta vid samma bord. Låt ingen försöka vara den som applåderas, låt egon läggas åt sidan och låt alla dra ihop i samma riktning.

Som du bara sa, även med katastrofen som det är när de kämpar, fortsätter padeln att växa. Tänk om alla dessa människor träffades. De är alla människor som kan arbeta för att utveckla padel, men de kämpar genom att gå sina egna vägar, och de håller inte med.

Det skulle vara fantastiskt om de träffades och vi alla kunde arbeta i samma riktning. Vi kan göra fantastiska saker. Jag hoppas att det ögonblicket kommer inom mycket kort tid. ”

Lorenzo Lecci López: APT Tour växer i Latinamerika och kommer till Europa nästa säsong med stora ekonomiska priser. Kan vi träffa dig på en av scenerna i denna krets?

Fernando Belasteguin: "Jag är under kontrakt med World Padel Tour fram till 2023. Jag kan inte berätta om en krets som jag inte spelar på. Ju fler kretsar det finns, desto fler val har spelarna. Men det skulle vara mycket mer intressant för själva sporten, för att det skulle finnas samordning mellan alla dessa kretsar.

Snarare än att alla skjuter från en annan sida, att alla ska skjuta på samma ställe. Må spelaren vara en gång för alla huvudpersonen i de professionella kretsarnas beslut. Men jag litar på att spelarna inser att den viktigaste tillgången i professionell krets är spelarna. Jag hoppas att vi inom en snar framtid kan få det att hända. ”

"Det bästa ögonblicket i min karriär har ännu inte kommit fram"

Lorenzo Lecci López: När du har vunnit allt, vad är målet som gör att du kan fortsätta träna varje dag?

Fernando Belasteguin: ”Jag tror att det bästa ögonblicket i min karriär ännu inte har kommit.

Jag tränar med denna mentalitet varje dag. Under min karriär har jag haft turen att få de tre största förnimmelserna som en idrottare kan känna till. Det att förlora, för jag tappade många matcher. Att vinna och vara värld nr 1: denna känsla få kan ha det och det är väldigt trevligt.

Och den tredje, den som punkterar mitt dagliga liv, är träna varje dag som det är det sista i min yrkeskarriär. Jag kan försäkra er att det är denna tredje känsla som har gett mig mest nöje under hela min karriär. ”

"Jag kommer tillbaka ! “

Lorenzo Lecci López: Fernando, du kom för tio år sedan, du är här idag, så vi ses igen 10, eller så får vi chansen att se dig här igen tidigare?

Fernando Belasteguin: "Jag kommer tillbaka om det behövs om tio år, jag tror inte det som en professionell spelare, men du kommer alltid att se mig i padelvärlden. Jag hoppas att Padel och varumärket Wilson Bela inte har slutat växa när vi pratar om 10 år framöver. Jag hoppas att om 10 år kommer padel att vara riktmärket i världen. ”

Lorenzo Lecci López: Fernando, det var ett nöje. Vi hoppas att du kan vinna i många år till.

Fernando Belasteguin: ”Tack så mycket, jag hoppas att vi ses snart igen. Och jag hoppas att nästa gång jag får tillgång till Wilson Bela-t-shirts innan du gör det! Jag har fortfarande inte det! Men jag hoppas att du kan njuta av det. ”

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padellen på Pyramid Club i 2009 i Paris-regionen. Sedan dess är padel en del av hans liv. Du ser honom ofta på turné i Frankrike genom att täcka de stora franska paddelevenemangen.