Fernando Belasteguin et Sanyo Gutierrez kommer att utvecklas tillsammans på World Padel Tour Nästa säsong. Argentiner förlitar sig på en dubbel intervju för Märke, om denna nya union och om deras mål.

Bela: "Det var oundvikligt att leta efter en högerspelare"

Varför valde du själv?

Bela : ”Jag var tydlig med Tapia att vi var två spelare till vänster, och efter att ha spelat den åttonde på Sardinien var vi tvungna att leta efter partners till höger. Det var oundvikligt att leta efter en höger spelare, och mitt första val var Sanyo, som jag anser vara bäst på banan i denna position. "

Sanyo: "Vi pratade alltid om det under tidigare år, och vi har alltid haft en liknande syn på padel, även om vi aldrig hade träffats. Jag fick hans samtal och han sa att vi tillsammans kunde vara väldigt starka. Vår fackförening har alltid varit något vi hade i väntan, så jag tvekade inte riktigt när han ringde mig. Det fanns andra alternativ, men det var det som övertygade mig mest. ”

Fernando, hade du problem med att anpassa dig till höger?

Bela: ”Efter 26 års spel på vänster sida vågade jag ändra, men allt gick väldigt snabbt. År 2019 vann vi den andra turneringen vi spelade tillsammans och slutade år nummer 4 ... och 2020 blev vi det andra paret i världen. Vi vet båda att vi har gynnat. ”

Sanyo: "Stupa ser inte den här sporten som jag"

Vilka är Sanyos skäl för att inte fortsätta med Stupaczuk?

Sanyo : ”Jag tror till slut vi ser inte denna sport på samma sätt, våra spelstilar är olika. Vi har kämpat i år för att spela bra, vi var alltid på väg att göra saker bra men vi kunde ha gjort bättre. Men vi kunde ha gjort mycket värre eftersom vi led mot många par. Vi var inte ett starkt par och jag gillar det inte särskilt. Han är ung och han kommer att växa upp, men jag har inte många år kvar och jag måste njuta av det. ”

sanyo padel alpha pro head padel 2021 backhand volley

Med tanke på utvecklingen av padel, vilka argument kan du ha i striden om nummer 1?

Sanyo: ”I allmänhet tycker jag att de nya generationerna är det unga människor utbildade uteslutande i praktiken av padel. Vi veteraner har utbildats genom att spela andra sporter, vi har blivit kompletta och samordnade profiler. I synnerhet Lebrón och Galán kommer tydligt att markera ett nytt sätt att spela, och padel kommer att gå mot snabba matchningar. Vi kommer att bli ett "terrängpar" som kan anpassas till alla ytor, även om en långsammare yta är till nytta för oss. De spelar bra på alla ytor, det är sant. ”

Uppfinna dig själv för att vinna

Måste du uppfinna dig själv på något sätt?

Bela: ”Ja, och jag tror alla, inte bara vi. Återuppfinna dig själv är själva kärnan i livet, att förbättra dig själv varje dag, och med den konkurrensutsatta mentaliteten kan du bli bättre. ”

Bela, du sa att du inte valde Sanyo förut för att du inte mår bra fysiskt. Vad har förändrats nu?

Bela: ”När vi pratade i slutet av 2019 sa jag till honom att jag inte kunde åta mig att spela på backhand-sidan i år, och att han med en annan partner som var fysiskt bra kunde sikta på plats 1. Under inneslutningen förändrades allt. Låst i huset arbetade jag min sena dag och natt, och det fick mig att få förtroende och slutligen återhämtade sig 100%. När jag återvände till baksidan med Tapia, Jag såg att jag kunde tävla med alla."

belasteguin virus covid world padel tour rygg mot rygg

I Argentina och på banan har det alltid funnits mycket förväntningar och önskan att träffas. Hade du dem också?

Bela: "Ja, det är väldigt vackert att jag vid 42 har chansen att spela med någon som Sanyo, och engagemanget och ansvaret är stort. Jag måste leva upp till förväntningarna och jag tror att jag kommer att vara mycket pressad. För att göra detta kommer jag att träna väldigt hårt, fysiskt, taktiskt och mentalt, och jag tror att jag 2021 kommer att ge en extra extra. ”

Sanyo: "Många spelare har uppmuntrat mig att gå med i Bela, jag föreställer mig också Bela, och jag tror att saker händer när de måste hända. Människor känner känslan i vårt spel och se att vi förstår padel på samma sätt."

Bela klippan, trollkarlen Sanyo

Vad kan du ta med varandra?

Bela: "Jag soliditet, framför allt, och kommer att ge honom magi, de spektakulära punkterna. Jag tror att jag alltid har fått styrka till mina partners, och de har alltid fört mig med olika saker. ”

Sanyo: "Jag letar efter säkerhet på Bela och en upplevelse som gör att jag kan spela så fritt som möjligt. I mina tidigare projekt var det jag som bar kaptenens armband lite. Jag tror att han kan ta över spelet genom att spela med mig. ”

Vad som kan vara det mest avgörande i padel i dag, erfarenhet eller ungdom?

Bela: ”De äldre måste göra mycket fysiskt arbete och de yngre måste få styrka. Jag tror att för att vara konkurrenskraftig måste du vara mycket krävande fysiskt, tekniskt och taktiskt, och om du misslyckas inom något av dessa områden visar det sig på domstolen. ”

Hur ska du organisera din träning?

Sanyo: ”Vi organiserade nästan allt, med chansen att få direktflyg Valladolid-Barcelona och i början går vi var och en en gång i veckan till den andras stad. När jag åker till Barcelona tränar vi med Sciorilli, och när Bela kommer till Valladolid kommer vi att träna med Gilardoni. "

Nummer 1 eller ingenting

Har du tydliga mål för 2021?

Bela: ”Människor kommer att förvänta oss att vi är de nummer ett, det bästa. Vi har mer än någonsin åtagit oss att arbeta och det är tydligt att om vi gör det kan vi sträva efter vad som helst. ”

Sanyo: "När kroppsbyggnaden tillåter det och så gör mitt huvud det, tror jag att jag med alla spelare som går med mig kämpar för nummer 1. Efter det är det möjligt att vi inte klarar det, men med Bela tror vi mycket liknande, och han har alltid varit på toppen. När du inte är på toppen vill du komma tillbaka, för du blir van att vinna snabbt. ”

Kommer det att finnas något tryck att drömma stort?

Bela :"Jag hoppas att fram till sista dagen i min karriär kommer jag att ha detta tryck, det skulle innebära att jag kommer att fortsätta vara konkurrenskraftig."

Sanyo: ”Jag har alltid funderat på att nå toppen, förbättra mig själv dag för dag och jag tror att tack vare Belas CV är det inte ens nödvändigt att fråga honom om han funderar på att nå toppen med mig. Vid varje turnering packar jag väskan för att åka hem på söndag, och den kommer att förbli så."

Lorenzo Lecci López

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passion för sport: journalistik genom kallelse och händelser genom tillbedjan är hans två ben. Dess ambition är att täcka de största sportevenemangen (OS och världar). Han är intresserad av situationen i padel i Frankrike och erbjuder förutsättningar för optimal utveckling.