Finalist i P2000 av PadelSköt Caen, Benjamin Grué ser tillbaka på tävlingens framsteg och hans premiär med'Spanske Miguel Gonzalez.

Fortfarande fungerar…

"Det är första gången vi spelade tillsammans med Miguel. Vi hade en något gradvis start på lördagen med seger i första omgången 6-4 6-2 sedan seger i kvartsfinalen 6-4 6-4. Tyvärr, under vår semifinal, blev Benoît Theard skadad och han och hans partner Thibaud Pech fick dra sig ur. I finalen stod vi inför två spelare som är vana att spela tillsammans (Bergeron och Moreau), som visade mycket intensitet från start. Det här är spelare som spelar väldigt bra, poängen svänger (6-1 6-1) men resultatet är logiskt. Trots allt har jag en del positiva saker eftersom jag nådde finalen i turneringen men jag har fortfarande arbete att göra för att nå deras nivå”.

"Första gången jag spelade med en spanjor, Aitor Garcia, på P1500 i Bordeaux vann vi. Den här titeln fick mig att vilja fortsätta i en stor turnering med honom, men Aitor kunde inte åka till Caen eftersom han var på P2 i Asuncion. Så jag försökte kontakta flera spelare tills Miguel Gonzalez tackade ja. Det som är intressant är inte bara själva turneringen, utan snarare alla diskussioner vi kan ha mellan oss. Att vara runt den här typen av spelare hjälper mig att utvecklas. Det här är känslan jag kände under min turnering med Aitor och det var därför jag ville upprepa upplevelsen. Tanken är att utvecklas och lära av dessa spelare.”

Att betala för din partner: inget problem!

”Vi har ett avtal tillsammans om utgifter och prispengar som går till honom. Det var inte min avsikt i början men jag hade ingen partner och så den här idén kom till mig för att prova med Aitor. Jag gillade det så mycket att jag sa till mig själv att jag måste njuta av min karriär och jag ville spela stora turneringar med bra killar för att tävla mot de bästa. Det är ett personligt val, men jag förstår att andra människor har andra synpunkter. Jag ångrar inte detta val eftersom jag vid båda tillfällena (Aitor och Miguel) känner att jag lär mig och att jag går framåt. Detta gör att vi går framåt och jag tror också att allmänheten är glad över att se den här typen av spelare i dessa turneringar. Jag riskerar att upprepa upplevelsen i andra turneringar.”

En första turnering utan smärta 2024

”Det som är komplicerat för mig är att jag är 36 år och har ett yrkesliv som lärare för padel. Jag försöker fortfarande gå på FIP då och då, men främst till turneringar dit jag vill åka. Jag spelar inte den internationella kretsen som dem (Bergeron, Moreau, Gonzalez...) därav det faktum att vi ser en lucka utvecklas med dessa spelare."

”Jag kom hit för att utvärdera mig själv fysiskt över 4 matcher och till slut kom jag ur turneringen utan smärta. Det här är en av de första gångerna detta har hänt mig sedan jag kom tillbaka från skadan i januari. Jag är väldigt nöjd med den här turneringen när det gäller fysisk kondition.”

Återkomsten av Grué/Cancel-paret?

"Jag skulle göra året med Maxime Forcin men han bestämde sig för att göra de franska mästerskapen med Dylan Guichard. Jag var därför tvungen att hitta en partner för dessa mästerskap och även innan, för att förbereda dem så bra som möjligt. Vi bestämde därför med Ludovic (Avbryt) att vi skulle göra turneringar tillsammans för att förbereda oss för dessa franska mästerskap samtidigt som vi sa till oss själva att om vi ville spela med andra spelare i några viktiga turneringar så kunde vi göra det. Från och med nu kommer vi att göra turneringar tillsammans, med början med P1500 i Sète.”

Några FIPs i sommar?

"Nästa vecka kör jag P1000 i Narbonne med Alexis Coulombeau, sedan P1500 i Sète med Ludovic Cancel. I slutet av dessa två turneringar kommer jag att inventera och se om jag kan göra lite FIP över sommaren beroende på destinationer. »

"För Bordeaux P2 finns det bara 4 Wild-Card, två för tabellen och två för kvalifikationerna. Jag tror inte att jag är på nivån och jag tror att det finns spelare som förtjänar det mycket mer än jag, oavsett om det gäller nivå eller ålder.”

Hela intervjun:

Team Padel Maj

laget Padel Magazine försöker erbjuda dig sedan 2013 det bästa av padel, men också undersökningar, analyser för att försöka förstå världen av padel. Från spelet till vår sportspolitik, Padel Magazine står till din tjänst.