Närvarande under första etappen av Cupra Padel Vänd dig till Padel Hus Bordeaux, den tionde franske spelaren Benjamin Grué återvände till evenemanget.

Ett mycket välorganiserat evenemang

"Jag tyckte att det var fantastiskt att blanda dessa turneringar, P250, P25, män, kvinnor, barn som också kunde interagera med oss. Det fanns en vacker Cupra POS också, evenemanget var väldigt välorganiserat så jag kommer tillbaka med glädje.”

"Amatörerna hade valet att spela med eller mot oss, många ville spela mot oss och serve, några var väldigt aggressiva, de försökte vinna poäng snabbt. Vi förlorade inte en match, men vi kom nära på vissa avgörande poäng..."

Benjamin Grués råd till amatörspelare

"Majoriteten av de fel som vi hittar bland amatörspelare är att de gör många otvingade fel, många skott där de vill spela väldigt snabbt. De borde kunna ruta sitt spel lite, hitta lite fler områden snarare än att vilja gå från klarhet till klarhet genom att vara mindre rigorösa och därför göra många misstag.”

Nya mål för 2024

”Jag fokuserade om mina mål lite i år, huvudmålet var att göra VM över 35 år men jag blev inte uttagen, så jag var tvungen att vända lite. Jag spelade ganska mycket på den franska banan eftersom jag kommer tillbaka från en skada, jag testade två turneringar med spanjorer och jag gillade det verkligen så varför inte upprepa upplevelsen i slutet av året, och om jag kan och att jag är i bra form under andra delen av säsongen för att åka tillbaka till några turneringar utomlands.

Jag har alltid som mål att göra saker som gör mig glad eftersom jag är lite i slutet av min karriär. Det är därför som den här typen av händelser får mig att må bra, att sända, att vara med människor. Jag ser lite mer padel på det här sättet nu: Jag tycker om turneringarna men också under lektionerna som jag ger på Big Padel, under evenemang, när jag kan sända.”

Intervjun i sin helhet:

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !