Men hur långt kommer Benjamin Tison gå? Det är frågan vi kan ställa oss idag.

Sannerligen fransmannen fortsätter sin uppstigning inom padel över hela världen genom att nå 62:a plats på världsrankingen World Padel Tour. För detta tillfälle kunde vi prata med honom och höra hans känslor om detta nya steg framåt.

”En stor stolthet”

"Man kan säga att det är en snabb utveckling, men det beror främst på att jag tog sex finalbord. Vi hade en väldigt bra start på säsongen med Teo tills vi gjorde slut. Det är ganska exceptionellt. Det som är svårt är att behålla denna rytm där eftersom previas är komplicerade. För närvarande är det tre previa-spelare som har gått till 1/8:a så jag kommer att gå ner men vi kan ändå säga att jag skulle ha blivit 62:a (skratt)."

"Skämt åsido, ja det är en stor stolthet.

"Mål Topp 50?"

"Top 50, ja jag är ambitiös vill jag säga till mig själv. Det verkar svårt att nå det men jag kommer att göra allt för det. Vi pratar om spelare som har en bra nivå, som är unga och tränar varje dag men jag ska göra så gott jag kan även om jag vet att det kommer att bli komplicerat.

"Otroligt att 5/6 fransmän närmar sig topp 100"

"Det är sant att jag bara har spelat i sju år padel inklusive fyra utan att ha tagit några lektioner, så det är säkert att om vi jämför med spanjorerna så är det inte mycket. Det som gör mig glad är att jag för några år sedan såg väldigt unga spelare, 18 år gamla, som har spelat sedan barnsben och som nu är i previa. Jag känner att jag har lyckats följa de här spelarnas utveckling och framsteg.

Det är därför det får mig att le när jag ser på sociala nätverk att folk säger att argentinarna och spanjorerna är ljusår ifrån fransmännen. Jag ser det tvärtom. På sju eller åtta år har vi bara lyckats ha 5 eller 6 fransmän som är nära 100:e platsen i världen. Det tycker jag är otroligt. Jag vet att tricolorpubliken är krävande men det är en bedrift att vi kan existera. Jag tycker att det är otroligt att vi är så nära dem."

– Det är klart att det ligger två eller tre generationer efter och tro inte att det under de kommande åren kommer att finnas fransmän i topp 30. Det är ett stort gap och nivån bara ökar och under de kommande tio åren kommer detta att fortsätt, kommer det att bli mycket svårare att komma in i Top 50. Idag börjar unga människor alltid mycket tidigt i lektionerna i padel och träna mer och mer fysiskt. Det är som tennis för tjugo år sedan.

"Jag har inte förnekat mina värderingar"

”Jag känner inte till allas historia men jag måste vara den enda som på så kort tid lyckades ta sig in i topp 70. Efteråt måste jag erkänna att jag var framgångsrik för när jag kom till Spanien var allt välorganiserat tack till Jérémy Scatena, jag hade en fantastisk direkt tränare, inga problem. Dessutom fick jag väldigt snabbt en spansk partner som ville spela med mig. Få människor vet det men vissa spelare tvingas betala starkare spelare för att spela med dem. Detta var inte fallet för mig och det är en av mina värderingar, det är därför jag är stolt över mig själv och varför jag förtjänar den här platsen. Jag förnekade inte mina värderingar.”

"Med Martin har vi ett fantastiskt projekt och jag kommer inte att ge upp"

”Debuten med Martin är till och med bättre än jag trodde när det gäller spelnivån på träningen. Vi slår alla par vi spelar mot. Igår spelade vi igen mot spelare rankade 50 vi lyckades besegra dem 6/3 – 6/3. Dock på vår första matchen i Portugal vi gjorde en tjuvstart. Jag hoppas att det var spänningen att spela tillsammans som gjorde att vi missade matchen, under svåra spelförhållanden."

Martin Pineiro och Benjamin Tison

"Ändå är jag ganska säker på framtiden. Vi har ett jättebra projekt och jag kommer inte ge upp. Martin har mycket erfarenhet och han lär mig mycket. Jag tror att det kommer att göra mig framsteg.
Dessutom är han en fantastisk person utanför planen. Jag har väldigt tur varje gång, vare sig det är med Teo innan eller nu med Martin, jag har alltid partners som är fantastiska, som jag kommer bra överens med. Förutom det sportsliga äventyret när jag reste till Spanien var jag också ute efter att uppleva ett mänskligt äventyr. Jag ångrar mig inte alls och varje dag kommer jag närmare de bästa. Jag bor väldigt vackra saker på otroliga platser, jag hoppas att det kommer att fortsätta”.

Sebastien Carrasco

Beundrare av padel och av spanskt ursprung, padel rinner genom mina ådror. Mycket glad att dela med dig min passion genom världens referens padel : Padel Magazine.