Besegrade av det spanska paret Villariño/Munoz i första omgången av Premier Padel Qatar Major 2023, den franska nummer 1 spelade sin sista match med Mario Huete. Från och med nu kommer Benjamin Tisons framtid att skrivas med Victor Mena. (Videointervju)

En tår i soleus för att starta säsongen

Padel Magazine : Det gick inte så bra den här sista matchen med Mario Huete, nederlag 6/3 6/2, det var väldigt komplicerat från början till slut. Det sätter stopp för ett samarbete som ännu tillkännagavs nyligen i början av året. Vad hände som gjorde att det tog slut så snabbt?

Benjamin : Redan det är en av de sällsynta gångerna när jag förlorar en match jag är ganska nöjd eftersom som många vet var jag skadad. Jag rev av min soleus för över två veckor sedan. Normalt är det tre veckor ledigt. Vi slogs med min fysioterapeut Kiko som var otrolig. Jag fick vård på väldigt hög nivå. Målet var att spela idag på 70 % utan att ha ont. Och jag hade ingen smärta, jag var inte 100% jag tror att det syntes på videon, jag var lite mjuk. Redan lite nöjd med det, normalt är det över.

Det tillkännagavs trots allt för väldigt kort tid sedan, Jag trodde på det här projektet, vi spelade väldigt bra på träningen, så det behöver inte betyda så mycket. Vi hade problem i den första turneringen där vi förlorade 7/6 7/6 och bakom blev jag skadad... Det är lite av en slump. Jag hade ett förslag från Victor Mena så det fick mig att tänka. Samtidigt harVictors tidigare partner, Fede Mourinho heter Mario. Eftersom de båda är i Madrid kan de träna tillsammans så vi kom överens med Mario att jag spelar med Victor och han med Fede.

Så jag startar ett nytt projekt med Mena. Det kunde ha gått bättre med Mario, som är en utmärkt spelare. Jag är inte säker på att vi spelade tillräckligt tillsammans för att hitta, som vi säger på spanska, "the jugadas", spelen som får oss att spela bra, vi var lite var för sig med vår spelstil. Med Victor, vi spelade redan en turnering tillsammans för två år sedan och vi vet exakt hur vi ska spela, det är redan bra. Tja, jag tror att jag kommer att bli chef från baksidan av planen och han kommer att bli ledaren när det gäller smash och offensiver, så vi kommer att fördela rollerna ganska bra och jag är väldigt otålig att börja det här nya projektet.

Slutet av Benjamin Tison på World Padel Tour

PM : En sida vänds här i Doha och för den vackra historien, Victor du slog honom här i första omgången, så från och med nu kommer säsongen 2023 att skrivas med honom, vad har du för förväntningar på Victor för den här säsongen?

: I år kommer jag, som många vet, att stoppa World Padel Tour. Jag tror att Premier Padel Jag kommer att vinna och jag kommer att göra några turneringar på FIPs, stadierna i PP och varför inte några APTs. Speciellt tanken med Victor förutom rankingmålen är att vara så stark som möjligt. Han vann några väldigt stora matcher förra året, han slog Agustin Silingo, jag slog Lamperti. Om majonnäsen tar tror jag att vi kan nå väldigt fina resultat. Målet är att gå så långt som möjligt och vi är båda väldigt motiverade att dejta med varandra.

 Där är det oundvikligen ett litet ögonblick av tvivel, det är inte början på den drömda säsongen. Det är sällsynt eftersom jag brukar alltid börja säsongerna bra, det här är en ny lärorik. De som känner mig vet att jag inte tänker ge upp. Jag har stora ambitioner, även om det kanske är paradoxalt med våra tre nederlag, Jag tror att jag verkligen inte är långt ifrån att passera en stor milstolpe och jag tänker göra det.

PM : Slutligen är huvudsaken idag inte resultatet utan mer din återgång till formen, du mår bra, så du kan koncentrera dig på nästa turnering och vara 100%.

B : Absolut, jag har inte varit mycket skadad sedan jag har varit i Spanien i tre år. Det här är min första muskelskada och det är roligt att inte göra något på 17 dagar för mig som inte kan hålla mig stilla. Men vi lär oss. När året kommer bli långt och jag kanske blir lite trött på att spela kommer jag att tänka tillbaka på när jag gav allt för att spela. Man vet aldrig vad framtiden har att erbjuda, jag hoppas att inte återfalla. Jag var ännu inte fullt ut idag och mot sådana motståndare, det förlåter inte. Men jag vet att jag kan slå dem, men när vi har chanser och vi inte tar dem är det komplicerat. Om det fysiska lämnar mig ifred hoppas jag att vi kommer att göra fantastiska saker med Victor.

PM : Vi önskar dig i alla fall! En mycket bra turnering med Victor skulle redan bli en stor succé!

B : Jag hoppas verkligen att det går bra, det är alltid irriterande att förlora. Det är till och med sällsynt att jag tar ett litet fängelse och ser mig själv med ett leende, sånt ser man inte ofta. Men ser fram emot att göra en intervju med dig igen efter en seger.

För att se videointervjun gjord i Doha är det precis nedan:

Vincent Gallie

En fan av oval fotboll, rund boll men också racketsporter, blev han stucken av padel under sin tonårstid i Galicien. Lika bekväm framför kameran som bakom en mikrofon kommer Vince att kunna ta med sig sin vision och expertis som fan av den lilla gula bollen.