Det var ett av ögonblicken denna tisdag, Benjamin Tison och hans partner Teo Zapata har lyckats skaka om siffrorna 1 världen under deras konfrontation vid Premier Padel Qatar major.

Faktum är att det fransk-spanska paret utnyttjade en mycket bra start på matchen för att vinna första set mot Alejandro galan et juan lebron.

Vid mikrofonen Padel Magazine, fransmannen nummer 1 återvände till sin match och anförtror sig sina intryck på plats.

en fantastisk tid

Vid vår mikrofon i slutet av matchen berättar Francilien för oss hur han levde den här delen och vad han kände efter att ha snott det första setet från kaptenerna på padel världen.

"Jag är väldigt glad, det är en liten prestation eftersom de är världsetta, de är väldigt långt från vår normala nivå.

Vi utnyttjade att de för två dagar sedan spelade final i Vigo under inomhusförhållanden och de kom igår utan att ha haft möjlighet att träna och spelade utomhus i vinden. Det lägger vi också till med teo vi spelade bra i början av matchen.

Vi hade det jättekul på planen, vi visade fantastiska värderingar, vi hängde på som galningar och det var en stor publik på läktaren. "

Benjamin Tison

"Det är sällan jag blir glad när jag förlorar (skratt). Jag vill alltid bli bättre även när chanserna är små.

Som man kan säga fick vi dem att tvivla och de respekterade osss.

Jag är nöjd, och man måste alltid börja med att vinna ett set och sedan vinna en match.. Jag tycker ändå att 6/2 – 6/2 på de två sista seten är fortfarande svår men det är upplevelsen, det här är små detaljer. Men jag hoppas att de går till slutet av den här tävlingen så att jag kan säga att jag förlorade mot vinnarna” (skrattar)

En blomstrande start på säsongen

Benjamin Tison et Teo Zapata göra en mycket bra start på säsongen, med kvalifikationer till de sista lottningarna WPT Miami Open sedan till Vigo förra veckan.

Och det fortsätter genom att ta det första setet mot världsettan i Doha!

Tison zapata miami öppen wpt
Benjamin Tison och Teodoro Zapata

”Det är ett år som har börjat otroligt bra resultatmässigt trots tio komplicerade dagar i starten, men jag lyckades fokusera om.

Idag upplevde jag något otroligt. jag spelar padel att leva stunder som denna".

Topp 50 i sikte

Med tanke på Frankrikes mästares anmärkningsvärda och anmärkningsvärda prestationer, undrar man om han snart kan sikta på de 50 bästa i världen.

Road svarar han oss med stor ödmjukhet.

"Det är väldigt svårt att klättra i rankingen. Även genom att göra två finalbord behåller jag min plats på 68:e plats.

Nivån är väldigt homogen i previas och det spelas på detaljer. Självklart skulle jag vilja vara bland topp 50".

Tennis och padel komplementär?

Inför den allt högre nivån på padel över hela världen, Ben varumärke ger oss sin åsikt om framtidens padel och vilken roll tennis kan ha för unga spelare.

"Spelare gillar Galan et Lebron har knappt spelat tennis, det kommer en ny skola och jag tror att om 10 år kommer nivån att vara ännu starkare.

Det kommer att finnas mycket bra spelare i alla länder som kommer att vara i padel utan att börja med tennis. Självklart genom att jobba på vissa saker från tennis som volley mm.. vi kan ha faciliteter.

För min del är det säkert att jag har fantastiska faciliteter tack vare tennis men min spelstil anpassar sig perfekt till padel. "

Premier Padel 1 - 0 World Padel Tour ?

Naturligtvis är detta frågan som många aficionados ställer sig: är Premier Padel skulle ha varit ett stort slag för WPT ?

Vi intervjuade fransmannen och ville veta hans åsikt om saken.

”Jag förstår frågan och det är att vi för första gången filmas för kvalmatcher. Jag kan inte förklara för dig varför det inte gjordes tidigare eftersom det är nonsens. Jag är inte här för att argumentera. Det måste finnas många saker som jag inte vet om. Tyvärr är politik närvarande överallt, både i padel som i vardagen.

så mycket bättre än Premier Padel gör det åt oss, vi är nöjda. Vissa säger att det är första gången de känner sig som spelare padel proffs. Det är sanningen, idag är vi som tennisspelare, vi är bortskämda och det är särskilt bra för framtidens padel."

"Truffar åt samma håll"

"I en idealisk värld skulle jag vilja se WPT och APT köpa datum från QSI-promotorer och bli en. Jag hoppas att vi kommer att ha intelligensen att göra det och jag tror att det inte är omöjligt.

Jag tycker det suger att vi skjuter varandra i tassarna, det är en ny sport som alla älskar som exploderar över hela världen, vi måste driva i samma riktning.

Idag måste vi spela alla turneringar vilket är absolut nonsens men senare skulle målet vara som i tennis, att kunna välja våra tävlingar.

Det kommer att finnas turneringar för alla nivåer vilket för mig verkar mer sammanhängande. Jag är glad att vi har den här föreningen (PPA), är vi alla enade och vi kommer att göra fantastiska saker"

Innan jag avslutar denna intervju Benjamin anförtrodde sig till fortsättningen av denna nya krets. Hur spelarna skulle organisera sig för att spela de andra 9 datumen med vetskap om att för tillfället har ingenting ännu publicerats av arrangörerna.

"Som du sa har vi lite mer information än du men för tillfället kan vi inte säga något. Men det är sant att det är väldigt komplicerat för även om vi kommer att tjäna mer pengar och uppleva stora känslor, så vet vi att nästa år kommer vi att lida för att det kommer att bli skador.

Kalendern blir svårare att planera, flygbiljetterna blir dyrare men jag tror att vi måste anstränga oss eftersom det sätts in mycket resurser på andra sidan.

Fransmännen ville avsluta detta vackra utbyte med att tacka arrangörerna av turneringen för det otroliga arbetet.

"Grattis till spelarna och arrangörerna av Premier Padel".

Du kan se hela intervjun i videon nedan.

Sebastien Carrasco

Beundrare av padel och av spanskt ursprung, padel rinner genom mina ådror. Mycket glad att dela med dig min passion genom världens referens padel : Padel Magazine.