Den franska nummer 1, Benjamin Tison, återvänder för Laurent Trupiano från Vi älskar tennis på sina första steg i padel jusqu'au World Padel Tour. Politik, turneringar, spelarföreningar, Benjamin säger allt.

Extrakt.

Som Word-spelare Padel Tour (WPT), inspirerad av ankomsten av QSI med stöd av International Federation of padel skapa en annan professionell krets?

Jag tycker att detta är goda nyheter, speciellt eftersom QSI:s strategi är att ytterligare förstärka spelarnas roll, och i synnerhet prispengarna. Det är problemet med WPT, vinnaren av en etapp tjänar i snitt 9 000 euro och det räcker inte. Ankomsten av QSI är logisk, eftersom padel explodera över hela världen. Det är därför också nödvändigt att strukturera den höga nivån vad gäller marknadsföring och underhållning. 2022 kommer det därför att finnas två banor, och jag kommer att spela båda. Logiskt sett kommer jag att spela 34 turneringar; Det är mycket, men jag ska inte klaga!

Teknisk fråga: är det verkligen användbart att ha en tvåhandsbackhand padel ?

Jag väntade mig den här frågan, jag får den ofta. Det är enkelt: om bollen är framför mig spelar jag med två händer; om den nuddar glaset gör den det inte. Idag är jag lite ensam om att träna den här tekniken, men jag tror inte att jag inte kommer att stanna så länge, eftersom många spelare har förstått att i utbyte mot tjänsten kan den andra handen vara väldigt användbar och väldigt effektivt..

För att läsa mer, det händer precis nedan!

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.