Italienska dagligen Corriere dello Sport tog turen till padel. Idag är det med italiensk-argentinska Andrés Britos för Corriere att prata om hans utsikter för 2021.

kulturen padel i Argentina

”Jag upptäckte padel som barn följde jag min far till klubbar i staden där jag tillsammans med andra barn lekte utanför "buret" och försökte imitera de vuxna. "

”När jag var 12 började jag ta lektioner med min bror och några av mina vänner och när jag var 15 tävlade jag i mitt första juniorvärldsmästerskap i Spanien. Jag blev en professionell spelare vid 20 år och deltog i World Padel Tour för första gången fem år senare. ”

Britos Inzerillo-pyramider flyger

På den italienska turnén med Tapia

”Jag är verkligen hedrad över att delta i Italienska Serie A-mästerskapet, som jag har argumenterat i 4 år nu. I år kommer jag att bära tröjan av Magic Padel i Rom, i sällskap medAgustin Tapia. "

”Med min dubbla nationalitet fyller jag mig med stolthet när jag spelar i Italien eftersom min mormor var italiensk. Jag har också turen att vara en del av det italienska landslaget, med vilket jag deltog i världsmästerskapen i Paraguay, sedan Europamästerskapen i Spanien, fram till 2019, då vi spelade en episk final mot Frankrike i Romoch fick titeln Europamästare. För mig och mina lagkamrater var det ett mycket rörande ögonblick där vi kände allmänhetens starka tillgivenhet. Det är ett outplånligt minne och jag trodde aldrig att jag skulle kunna leva en så spännande upplevelse ”.

gustavo-spector-seger-britos-italien

Express utveckling i Italien

”Det som imponerar på mig är den hastighet med vilken denna sport har utvecklats i Italien. Varje gång jag kommer tillbaka till det här landet är jag förskräckt över antalet anläggningar och den hastighet som de byggs med! Detta visar inte bara framgång när det gäller sport men också när det gäller ekonomisk avkastning och affärsmöjligheter. ”

”Presidenten för FIP, Luigi Carraro, gör ett utmärkt jobb för att växa rörelsen i Italien, både professionellt och internationellt ”.

Lovande 2021

”På tal om WPT, mitt mål kommer att vara vara bland de 28 bästa paren. Med mina lagkamrater förföljer vi drömmen om delta i världsmästerskapen och att placera oss bland de fyra bästa lagen i världen. ”

”På personlig nivå håller jag på att presentera en nytt utvecklingsprojekt som involverar Italien och som kommer att bidra till gör denna sport ännu viktigare."

Andrés Britos är mycket aktiv i många länder. Vi hade sett honom på P2000 av pyramiderna med Jérôme Inzerillo.

Lorenzo Lecci López

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passion för sport: journalistik genom kallelse och händelser genom tillbedjan är hans två ben. Dess ambition är att täcka de största sportevenemangen (OS och världar). Han är intresserad av situationen i padel i Frankrike och erbjuder förutsättningar för optimal utveckling.