Camille Sireix, 25, är en begåvad ex-tennisspelare som har ambitionen att bli en av nästa headliners i padel Franska. Intervju.

" Jag älskar alla känslor som delas och allt sökande efter lösningar som ett team "

Padel Magazine – Camille, kan du presentera dig själv eller berätta hur du befinner dig i padel ?

Camille : "Jag heter Camille, jag är 25 år gammal, jag kommer från Paris och är en ex-15 i tennis. Jag har en lite atypisk bakgrund eftersom jag engagerade mig i tennis utomlands medan jag fortsatte mina studier på Paris-Dauphine. 

Jag älskade redan dubbel i tennis och jag serverade och volleyade i singel med många träffar, så när jag upptäckte padel, Jag hade direkt en viskning!

Det var min livslånga tennistränare Patrick Tachet som introducerade mig för padel för åtta månader sedan. Det som verkligen lockade mig var att spela två på planen med alla mentala och taktiska aspekter som hör till det. Jag älskar alla känslor som delas och allt sökande efter lösningar som ett team. Dessutom, på ett fysiskt plan, den explosiva sidan av denna sport via smashes och de många loppen gläder mig verkligen, jag har intrycket av att uttrycka mig helt! Tillsammans hade vi verkligen jättekul och även han blev kär i den här sporten! "

En välgörande vistelse i juli i Pablo Aymas akademi!

Padel Magazine – Har du ett projekt inom padel, och tränar du mycket?

Camille : ”I Frankrike tränade jag lite men jag spelade mycket. Jag ville testa en intensivkurs i Spanien i Pablo Aymas akademi i juli för att komma vidare och jag gillade det mycket! Så jag bestämde mig för att åka tillbaka dit för säsongen 2022-2023. Jag är baserad i Barcelona och jag tränar med Xavi Figols. Jag delar mitt äventyr på mitt Instagramkonto: (@camille.sireix) om du vill följa mig!

För tillfället växlar jag mellan individuell träning, för att komma tekniskt vidare på grunderna, och kollektiv träning för att kunna lägga upp mitt spel och utveckla de taktiska aspekterna. Jag ser fortfarande fram emot att tävla med de andra tjejerna på turneringarna så snart som möjligt!

När det gäller tävlingen just så har jag fortfarande spelat lite i franska damturneringar sedan tills nu, jag har nästan bara spelat i herrturneringar.

Jag är en ganska aggressiv vänsterspelare i alla aspekter av mitt spel. Jag utforskar fortfarande på partnersidan för att hitta en tjej att ta sig upp på topplistan med. För närvarande har jag ingen fast partner ännu."

Anpassningssvårigheter relaterade till tennis

Padel Magazine : Vad är svårast för dig? Vilka är de aspekter av spelet som du jobbar mest med, dina starka sidor, dina svaga punkter?

Camille : ”Sluta inte spela när bollen passerade mig. Jag börjar förstå det men jag slutar ändå ibland. Tennis har verkligen satt sina spår på mig!

Jag jobbar också mycket med efterglasförsvaret. Det är det mest komplicerade för mig att veta att jag gillar att blocka före glaset, men hallå, man måste låta bollen passera då och då! Det som också förändras med tennis är förberedelserna. Så snart du lyckas förbereda ett slag mot padel, det gör en enorm skillnad i din spelnivå. 

Med nackdelar i farten och i luften har jag kul! Det här är skott som, även om de är lite annorlunda, är mer bekanta för mig och påminner mig om dubbelspelet i tennis. Det hade jag såklart aldrig gjort viboras eller par 4:s innan och jag jobbar med de slagen. Par 3 är mitt favoritskott med droppslaget och alla små bollar i fötterna!

Slutligen är min svaga punkt taktisk ledning, som jag inte behärskar helt, och min starka sida tror jag är tvåspelarspelet. Jag gillar tanken på att vara ett team och allt vad det innebär.”

"Jag skulle vilja vara med i Frankrikes team så snart jag har bevisat mig själv"

Padel Magazine : Vilka är dina ambitioner i Frankrike, utomlands?

Camille : ”I Frankrike skulle jag vilja kunna göra de stora turneringarna och vara bland de bästa spelarna. Jag skulle också vilja kunna gå med i Frankrike-laget så fort jag har bevisat mig själv. Jag var spelare för det franska tennislaget och det var en av mina bästa upplevelser, jag hoppas kunna återuppleva det i padel !

Utomlands kommer jag säkert att spela på den katalanska kretsen för att börja försöka konkurrera med spanska och utländska spelare. Det är en krets där det finns många väldigt bra spelare och det kan vara formativt för mig. Självklart funderar jag på att spela på WPT eller FIP, men allt i sin tid! "

Team Padel Maj

laget Padel Magazine försöker erbjuda dig sedan 2013 det bästa av padel, men också undersökningar, analyser för att försöka förstå världen av padel. Från spelet till vår sportspolitik, Padel Magazine står till din tjänst.