Tidigare tennisspelare, Carla Touly (n ° 52 Frankrike), 26 år gammal, smittades av padel. Idag bor hon i Barcelona, ​​med sin vän Alix Collombon som värd för att insupa kulturen padelspanska istic. Tennis ligger bakom henne, en ny sida skrivs med padel.

Tennis, ett bildande äventyr

Jag kommer alltid att hålla mig från mitt tennisäventyr dessa 20 år av lycka. Det har varit uppgångar (många) och nedgångar (några) såklart, men om jag var tvungen att göra det igen skulle jag inte tveka en sekund. Tennis har för mig varit livets bästa skola och bortom själva sporten och segrarna/nederlagen har det gett mig gyllene människor. Jag fick också chansen att åka till USA. Att kombinera tennis med studier, allt på engelska, var en riktig daglig utmaning, men det mänskliga äventyret var helt otroligt. Jag fick vänner för livet och lärde mig och växte mycket. 

Covid var ett bakslag

När jag kom tillbaka från USA, ville jag prova tennisbanan igen, men tyvärr efter två månaders markförberedelser kom Covid när jag skulle börja min första match i Mexiko. Under den första förlossningen fortsatte jag att träna fysiskt men jag hann också tänka mycket på min framtid. Jag insåg att jag ville upptäcka olika saker från sportvärlden som jag redan visste mycket väl. Efter några månaders eftertanke fick jag ett klick och jag bestämde mig för att lämna tennisen för att lansera mig själv i affärsvärlden där jag hade allt att upptäcka.

Under två år hade jag flera jobb, främst inom marknadsföring/kommunikation/översättning. I början älskade jag att gå till kontoret, ha scheman, ha en lön... sedan mycket snabbt upptäckte jag att det här livet var alldeles för stabilt. Och framförallt tog jag det inte bra med att vara inlåst hela dagen utan att kunna anstränga mig fysiskt. Det var då jag upptäckte padel, och jag började spela det med vänner för att släppa farten efter jobbet.

Le padel, ett blandat första minne

De första gångerna hängde jag verkligen inte med tyckte jag att det var frustrerande och framför allt förstod jag inte hur någon kunde våga jämföra denna sport med tennis.. Jag minns att jag skickade ett meddelande till Alix Collombon (min barndomstennisvän) berättade för henne att jag aldrig skulle spela padel och att hon gjorde narr av mig genom att berätta att jag med tiden skulle bli beroende. Hon hade trots allt inte haft fel! 

Barcelona, ​​triggern

I juni 2022 tog jag ledigt en vecka för att se Alix i Barcelona att gå sin utbildning men också att delta i den. Jag förstod att jag absolut inte visste hur jag skulle spela padel och det fick mig att vilja lära mig. Hela sommaren lekte jag med kompisar och Jag bestämde mig för att återvända till Alix i två månader i september 2022, sedan två, sedan tre … och jag är fortfarande där.

Här finns minst 5 klubbar/akademier med mer än 10 banor i var och en av dem inom 10min från huset. Det är verkligen lätt att hitta ett fält, en tränare eller tre partners för att organisera en match. Det finns också katalanska turneringar varje helg med en utmärkt spelnivå. Allt finns verkligen tillgängligt för att träna bra och utvecklas. Och jag har verkligen tur som har Alix som ger mig alla de bästa adresserna.

En ny sida skrivs med padel

Carla Toully

Jag blev övertalad att sluta i december efter tre månader eftersom jag inte ville komma tillbaka på kretsen. Därför att även om jag älskade det här livet med tennis så vet jag också vad som krävs och hur svårt det är varje dag. 

Och sedan i december ville jag verkligen inte gå... jag visste att om jag inte försökte skulle jag ångra det det är därför jag två år efter tennis bestämde mig för att återlansera mig själv till 100 % i ett riktigt projekt 2023 med en ny tränare Nico Gavino, fysisk förberedelse och internationella turneringar. 

Tennis och maraton som grund för lärande

Rent tekniskt tror jag att volleyn hjälper mig mycket. På ett fysiskt plan var jag inte dålig i försvaret och även om vid padel med fönstren är det helt annorlunda, jag tycker att jag rör mig bra och mitt förflutna som tennismaratonlöpare hjälper mig mycket. Och efter allt som är hanteringen av matcher, känslor och överenskommelsen med partnern, är erfarenheten från tennis också användbar för mig. 

2023, ett avgörande år

Mina två förväntningar den här säsongen ska fortsätta ha lika roligt på planen i matcher et att utvecklas varje dag i träningen. När det gäller mål kommer jag att göra allt för att gå så långt som möjligt i tabellerna på den internationella kretsen, vi får se vart det tar mig. 

När det gäller resultat är jag glad att jag redan har haft några motiverande första segrar, men det viktigaste för tillfället är hur jag utvecklas varje dag på träning och Jag är mycket nöjd med det dagliga arbetet med Nico Gavino

Ett minnesvärt minne Bordeaux P2000 med Charlotte Soubrié

Carla Touly och Charlotte Soubrié

Den här turneringen med Charlotte var fantastisk både på och utanför banan. Vi spelade ihop för första gången två dagar innan turneringen och det klickade direkt. Vi har samma mentalitet på banan och att slåss tillsammans med honom är ren tur och ren njutning.. Ju svårare det är, ju mer vi hänger på och ju roligare vi har, det är så bra med henne.

När det kom till segern i åttonde omgången mot 1-seed, ville jag verkligen klara uppgiften för min partner. Stämningen var på topp, det var upp- och nedgångar på båda sidor men vi kämpade alla fyra till slutet och jag uppskattade verkligen fair play och de vänliga orden från Fiona och Laura i slutet av matchen, de har klass. Jag är verkligen stolt över oss. Vi lyckades "anta" resten av turneringen och sluta på 3:e plats. Tyvärr gick det inte vidare till semifinal mot Jess och Lucile men det fick oss att vilja gå tillbaka till jobbet för att komma tillbaka starkare.

Laura Buteau, Marianne Vandaele och Charlotte Soubrié: enastående partners

Laura gjorde vadet att spela med mig i september utan att ha den minsta aning om min nivå. Jag spelade mina tre första turneringar padel med henne och vi vann alla våra matcher ! Jag är medveten om att få spelare har chansen att börja med den franska nr 13 vid sin sida, jag hoppade på tillfället och det gick väldigt bra! Sedan gjorde jag en P2000 med Marianne Vandaele eftersom hans sambo var skadad och det var också en minnesvärd helg. Och nu börjar jag ett äventyr med Charlotte, Jag har en väldig tur. Jag kan inte vänta med att få vara vid hennes sida i år och jag vill verkligen vinna matcher/turneringar tillsammans som hon aldrig har vunnit förut. Det är en jäkla satsning eftersom hans meritlista är imponerande, men jag ska ge allt. 

Internationellt med Portugals Catarina Santos (för nu)

Jag bjöd in Catarina till Barcelona att träna tre dagar när vi inte kände varandra och det stämde väldigt bra! Vi spelade FIP Rise Isla de la Palma i helgen och vi kommer att fortsätta med Beausoleil A1 den här veckan kan jag inte vänta. Jag kommer också att spela FIP och A1 med Charlotte så fort hon kan frigöra sig. 

Vincent Gallie

En fan av oval fotboll, rund boll men också racketsporter, blev han stucken av padel under sin tonårstid i Galicien. Lika bekväm framför kameran som bakom en mikrofon kommer Vince att kunna ta med sig sin vision och expertis som fan av den lilla gula bollen.