Avsnitt 1: Laura Clergue inleder sitt nya liv som professionell fotbollsspelare World Padel Tour. Hon tränar i Madrid och förbereder sig för säsongen 2017.

"Det finns fortfarande arbete!"

Från den 15 till 19 december utnyttjade jag den trevliga möjligheten World Padel Tour Master Final för att organisera en kortare vistelse i Madrid. Denna vistelse gjorde det möjligt för mig att se helt enkelt fantastiska matcher men också att bada lite i det som kommer att bli mitt nya liv. För tillfället tycker jag att atmosfären är ganska avslappnad och trevlig även om det alltid är frustrerande att bara vara en åskådare men vilket spektakel! Det finns arbete! 😅
Under de olika vistelserna som jag kunde göra i Spanien under förra året men även de internationella evenemangen som EM och världsmästerskapen kunde jag redan träffa spelare och personal i World Padel Tour som alltid välkomnar oss med öppna armar och med otrolig sympati trots språkbarriären.
Naturligtvis hoppas jag att mitt officiella välkomnande på banan blir lika bra. Men jag tror att alla aktörer i World Padel Tour är äntligen glada att se att det internationaliseras men också att se några nya ansikten i denna värld som i slutändan förblir ganska stängda och där alla känner varandra.

Mina framtida sponsorer

Den här veckan representerade en viktig fråga för mig eftersom den borde göra det möjligt för mig att ta en första kontakt med några av mina framtida sponsorer som BullPadel men också med min framtida akademi och min framtida klubb, där jag fortfarande kommer att spendera 80% av min tid nästa år, eller mitt framtida hem. Så jag träffade hela Bull-lagetPadel vilket har varit riktigt bra för mig. De presenterade mig för det nya materialet för år 2017, som jag verkligen ser fram emot att se! Det viktigaste för mig var att kunna testa snöskor, mitt arbetsredskap nästa år. De lämnade dem till mig på lån och skorna för min korta återkomst till Frankrike så att jag kunde hitta den modell som passade mig bäst.

Monte Carlo International Sports Academy

Då utnyttjade jag min vistelse i Madrid för att hitta en lägenhet och tillbringa tid med min framtida tränare för att organisera allt inom Monte Carlo International Sport Academy som ligger vid Sport Center Manolo Santana i västra Madrid.
Uppdraget helt framgångsrikt eftersom jag hittade ett hem. För att starta kommer jag att bo i ett stort hus nära klubben (5 minuter) med en dam. Huset är perfekt anordnat eftersom det har ett sovrum, ett badrum med en oberoende ingång så jag är övertygad om att jag kommer att må bra i det här boendet under åtminstone de första månaderna. Jag tror att en gång där kommer jag att kunna se om detta boende passar mig, och jag kommer att vara mer villig att veta var jag vill bo och med vem. 😉

Min framtid

Slutligen diskuterade vi med min tränare organisationen av mina typiska veckor, tävlingarna jag ska delta i, min arbetstakt, mentaliteten jag skulle ha, mina framtida potentiella lagkamrater, mina sponsorer, kort av mitt nya liv. Det gjorde mig väldigt galen att debriefta lite med honom av allt detta eftersom alla dessa frågor hade trottat i mitt huvud ett tag och jag är glad att ha diskuterat med någon som visste svaren!
Den väsentliga informationen är att min bilresa till Madrid är planerad till januari 13 för att vara lämplig för min första individuella träning i januari 19.
Under tiden, placera de sista administrativa stegen, färdigställandet av bagage, utan att glömma att fortsätta att upprätthålla en fysisk lägsta nivå för att vara redo från den första utbildningen!
All information om mina första veckor i Madrid och mitt träningsteam i nästa avsnitt.
Tack för att du följde mig! 😘
Facebook-sida: https://www.facebook.com/lauraclerguepadel
Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padellen på Pyramid Club i 2009 i Paris-regionen. Sedan dess är padel en del av hans liv. Du ser honom ofta på turné i Frankrike genom att täcka de stora franska paddelevenemangen.