Fokusera på Charlotte Soubrié, den nuvarande 180:e spelaren i FIP-rankingen, och nummer 7 i den franska rankingen.

Hans debut i padel

”Jag började på padel 2018. Första gången var det i min klubb, Stade Toulousain, som bjöds in att delta i Open de padel som hölls på Place du Capitole. Jag spelade damturneringen med Marylin Lafouresse och sedan deltog vi i några tävlingar tillsammans.

Under My Padel Tour, en diskussion med tränaren då Patrick Fouquet motiverade mig att spela turneringar utanför regionen. Så här började jag mitt umgänge med Marianne Vandaele, som redan var internationell. Vi hade bra resultat, vi lyckades få ihop uttagningen, i Rom, under EM 2019.”

En ny scen med Lucile Pothier

”Efter dessa två år med Marianne flyttade jag till höger med Élodie Invernon, sedan flyttade jag tillbaka till vänster med Carla Touly förra året och i år med Lucile Pothier. Vår förening fick en bra start med en Urban P2000 titelPadel Carquefou. Sedan gjorde vi en final tillsammans på Interclubs med Stade Toulousain, sedan en kvartsfinal i Italien, och här kommer vi tillbaka från Barcelona där vi tyvärr förlorade åtta (6/3 6/3) mot Ana Varo (80) och Amanda Girdo (109).”

”Vi är glada över att ha vunnit vår första P2000 tillsammans och att ha deltagit i FIP. Vi har för närvarande ett litet problem, vilket är att vi har två mål som inte nödvändigtvis är kompatibla: att förbättra oss på den internationella banan genom att göra FIP så snart vi kan frigöra oss professionellt, men också att spela på den franska banan.

Pothier Soubrié titel P2000 Carquefou 2024

Vilka är målen den här säsongen?

"Vi vill både göra bra ifrån oss på den nationella kretsen men också förbättra oss på internationell nivå. Där valde vi att åka till FIP i Barcelona istället för P2000 i Caen för att båda skaffa erfarenhet. Om de två tävlingarna inte hade ägt rum samtidigt hade vi också gjort P2000.

Vi vill uppträda i Frankrike, under de franska mästerskapen i synnerhet och klättra på FIP-rankingen, vilket skulle tillåta oss att delta i P2 i Bordeaux och Roland-Garros.

Målet är naturligtvis att bli uttagen till det franska laget för EM och världsmästerskapen.”

"Med turneringar som Roland-Garros, där jag hade chansen att spela förra året eller under World Padel Tour i Toulouse där jag kunde spela inför mina vänner och familj, det gör att man vill engagera sig för att kunna återuppleva sådana ögonblick.”

Hans värsta minne padel

”VM i Dubai, när vi förlorade mot Belgien. Verkligen, det var hemskt. När du representerar Frankrike – vilket är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat – gör det väldigt ont att förlora en sådan match. Det tog mig lång tid att komma över det. Under två veckor lämnade jag inte huset förutom för att gå till jobbet. Vi måste förbättra oss för att förhindra att sådana här ögonblick händer igen.”

Hans bästa stunder padel

"Mitt första val, första gången jag kunde bära den här blå tröjan, höra Marseillaise... Det är väldigt starka känslor, jag älskar den här känslan av att representera mitt land."

”När jag vann mitt första P2000 var det förra året med Carla Touly i Toulouse, inför alla mina vänner och familj. Vi kom ur en match förlorad i tre set i kvalet på Roland-Garros som hade gett oss två eller tre sömnlösa nätter, och vi lyckades studsa tillbaka med den här segern!”

"Det var också den här första franska mästartiteln med Stade Toulousain, det är min favoritklubb, min eviga klubb, och att vinna de allra första Interclubs och ta hem trofén, det var ett exceptionellt ögonblick."

"Finalen mot Spanien under EM i Marbella... Segern med Alix mot Italien i Doha, Senior World Championships Plus i Alicante där vi vann guldmedaljen med Mélanie i Open, det var otroligt, silvermedaljen i nationerna konkurrens, det förblir ett otroligt minne. Äntligen har jag massor av fantastiska minnen tack vare padel ! "

Team Padel Maj

laget Padel Magazine försöker erbjuda dig sedan 2013 det bästa av padel, men också undersökningar, analyser för att försöka förstå världen av padel. Från spelet till vår sportspolitik, Padel Magazine står till din tjänst.