I finalen i de franska mästerskapen 2022 vann Léa Godallier och Alix Collombon 6/0 6/0 mot Laura Clergue och Fiona Ligi. En lite hård poäng, som inte nödvändigtvis speglar en match som verkade lite tajtare på banan.

godallier collombon clergue ligi

Collombon / Godallier-paret är för andra året i rad fransk mästare i padel. Visserligen, de två spelarna i World Padel Tour Ont förlorade sitt första set tillsammans i Frankrike i semifinalen mot Lucile Pothier och Jessica Ginier, men i finalen var Alix och Léa hänsynslösa. Av de 72 omtvistade poängen vann de faktiskt 52, det vill säga nästan två tredjedelar!

Och vad du kanske inte vet är att de inte förlorade en enda match i de två finaler de spelade tillsammans i franska mästerskapen. I själva verket, förra året, Godallier och Collombon hade tillfogat Élodie Invernon och Géraldine Sorel en 6/0 6/0.

Detta är uppenbarligen ett rekord i padel franska. Vi försökte ta reda på om det redan fanns ett prejudikat inom andra sporter men för tillfället verkar denna prestation unik... Och ett tecken på de framsteg som padel kvinnor kan fortfarande prestera i Frankrike...