Den bästa franska spelaren som ifrågasätter den bästa franska spelaren och vice versa, du hade föreställt dig det? Nu är det klart. Tillverkad på Casa Padel denna helg under första etappen av Cupra Padel-Point Tour, den här korsintervjun låter oss veta mer om våra två mästares små hemligheter.

Alix Collombon: "Kommer du ihåg din första seger? »

Ben Tison : "Min första seger, jag tror att jag slog den berömda journalisten Franck Binisti i Bois d'Arcy. Jag säger inte poängen för stackaren jag gillar honom ändå (skrattar). »

Benjamin Tison: "En anekdot från din spelarkarriär"

Alix Collombon : "Jag har ett ganska bra: mitt första år, första World Padel Tour i Barcelona pratade jag inte spanska ännu och tränaren gav oss matchen innan den första kvalomgången. Uppenbarligen förstår jag ingenting, jag frågar min sambo ”Jaha vad sa han? » och så där säger hon till mig «det måste vi göra.. loberna etc.». Och där har du vår motståndare som kommer ut från toaletten, hon hade hört allt.Vi tog en smisk i första set men efter att vi slutade vinna matchen i alla fall ».

Alix Collombon: "Har du en speciell rutin innan en match? »

Ben Tison : ”Jag gillar att lägga mig själv lite åt sidan. Var tyst ensam och föreställ dig hur spelet kommer att utvecklas. Sen nu när jag har ansträngt mig mycket på fysisk förberedelse så gillar jag min lilla uppvärmningsrutin (leder, muskler). Och efter att ha verkligen koncentrerat sig mentalt, inget galet galet, inget extraordinärt. »

Alix Collombon : ”Jag är lite som du, jag gillar att lyssna på musik före matcher. »

Ben Tison: "Hur väljer du din spelpartner? »

Alix Collombon : "Självklart litar jag på hans egenskaper. Våra spel måste matcha. Det måste också vara någon jag tycker om, för om det är någon jag inte kan se (skratt) kan det vara lite komplicerat. Men här försöker jag ta flera kriterier, men det är spelet som har företräde framför allt. »

Ben Tison : ”Jag måste erkänna att jag tycker det är svårt att spela med någon jag inte gillar. Och när jag valde att spela med en spanjor var poäng nummer ett att jag kom överens med honom. Jag hade väldigt tur med Teo, han är en väldigt trevlig kille. Han är en annan kille än den genomsnittliga spelaren, han är en bra kille som gillar att njuta av bra saker, som jag. Vi fann varandra bra, han är ännu galnare än Jérémy Scatena! »

Alix Collombon: "Vad är din spelsignatur på padel ? "

Ben Tison : "Mitt signaturspel, jag tvekar mellan två: antingen smash grid, för jag tror att jag har haft det sedan dag ett, och min tvåhandsbackhand som alla missar. »

Ben Tison: "När tror du att padel vid OS? »

Alix Collombon : ”Jag vill vara objektiv, jag vill att det ska vara så snabbt som möjligt. Det är en dröm för oss alla. Nu det finns flera kriterier som ska uppfyllas för att en sport ska kunna delta i OS. Se hur padel på sistone har jag stora förhoppningar om att det ska vara gjort om 8 år. »

Ben Tison: "Vad är ditt favoritdrag? »

Alix Collombon : "Det är inget imponerande skott, men det är mitt bandeja i mitten som låter min partner komma in och avsluta punkten. Det är ett skott som jag gillar eftersom jag känner det som en assist. »

Nasser Hoverini

Passionerad om fotboll upptäckte jag padel år 2019. Sedan dess har det varit galen kärlek med den här sporten till den grad att överge min favoritsport.