Constance Vercamer, programledare på M Radio, delar sin historia med oss padel, en sport som utövas alltmer i medievärlden.

Inte lätt att hitta partners 2020...

"Mitt första möte med padel går tillbaka till sommaren 2020, under en vistelse med vänner på Malta. De erbjöd mig att prova den här sporten som jag inte kände till alls. De sa till mig att det var lite av en blandning mellan squash och tennis, och eftersom jag alltid har gillat racketsporter ville jag testa det. Och från första gången älskade jag det eftersom det är superkul, och du kan spela ganska enkelt om du har spelat racketsporter. Det fick mig att vilja fortsätta göra det när jag återvände till Frankrike. Men när jag kom så pratade jag om det med omgivningen att hitta partners, förutom att nästan ingen visste. Det var en sport som fortfarande var lite känd; det fanns väldigt få centra i Parisregionen.

Jag var tvungen att gå hela vägen till 93 för att kunna spela padel, vilket var ganska långt hemifrån eftersom jag bor i 78! Så jag upptäckte padel till tre andra vänner eftersom det som bekant krävs fyra för att spela ett spel, och de älskade det, vilket gjorde att vi fortsatte att gå och spela tillsammans. Efteråt upptäckte vi att det fanns ett annat centrum närmare hemmet, i Plaisir. Det var då vi sa till oss själva att vi skulle få en licens för att kunna spela året runt."

Kommande turneringar?

"Jag planerar inte att registrera mig för turneringar för tillfället eftersom jag tror att jag borde ta lektioner först. Trots att jag har tränat i tre år padel ganska regelbundet känner jag att jag saknar teknik. Jag lär mig det padel självlärd, men jag saknar fortfarande saker att bemästra innan jag går vidare. Efteråt, har jag verkligen tid att spela turneringar? Jag tror inte det, men i alla fall är det en sport som jag vill fortsätta utöva i framtiden.”

Le padel i medievärlden

”I medievärlden är det många som spelar spel padel, Jag vet inte varför. På Plaisir hittar jag inte många människor från radion eftersom de vanligtvis spelar någon annanstans. Jag tänker särskilt på Cyril Hanouna eller till "Cartman" som är programledare på Fun Radio och som också är ett fan av padel. Men jag i 78, jag stöter inte på många mediepersonligheter. 

Constance Vercamer

Jag pratar ofta om padel i luften eftersom vi har lite av en roll att spela, och min medvärd är inte alls sportig, medan jag är lite mer så. Varje gång gillar han att reta mig om att jag gick och spelade padel på helgen så det låter mig prata om det. Och då ber han mig ofta förklara padel eftersom det är sant att det fortfarande är en relativt okänd sport. För att förklara det helt enkelt säger jag alltid att det är en blandning mellan squash och tennis.”

Svårigheter med fönstren?

"Den tekniska aspekten som jag har särskilt svårt att bemästra är att återföra bollen till motståndarens sida genom att knacka på glaset (den motvägg). Jag säger det helt enkelt för att jag har små armar, men så småningom börjar jag förstå skottet, speciellt när jag slår ner bollen för att få den att gå högre. Men det är sant att när vi saknar styrka i padel, Det är inte alltid självklart."

Dorian Massy

Ny följare till padel, Jag är fascinerad av denna dynamiska sport som kombinerar strategi och smidighet. Jag hittar i padel en ny passion att utforska och dela med dig på Padel Magazine.