Cyril Hanouna och Miguel Semmler (världens topp 60), seedade 11 i P1000 Padel Arena / BMW Horizon, kämpade för att försöka nå åttondelsfinal i Rouen. Förgäves.

Efter ett nederlag som "skadar moralen" var värd för TPMP vänlig nog att ge oss en intervju med lite exklusivitet vid nyckeln...

Försök att bli mer konkurrenskraftig

Vi hade en komplicerad match mot två spelare som spelade väldigt bra. De orienterade uppenbarligen spelet på mig.

Jag tror att jag kunde ha gjort mycket bättre. Speciellt eftersom jag har tränat i Spanien den senaste tiden. Jag kommer att fortsätta att försöka utvecklas för att bli mer konkurrenskraftig mot spelare på den här nivån.

Taktiskt borde vi kanske ha vänt på sidorna. Miguel spelar normalt till höger. Och jag tränar till vänster. Efteråt ger det naturligtvis genom att vända sidorna en möjlighet för motståndarna att spela ännu mer på mig. Taktiken är inte enkel. Men jag ska försöka klara den här kursen.

Cyril Hanouna backhand

Säsong 2: Mål topp 100, låt oss gå!

Jag meddelar för dig att säsong 2 av "Objectif top 100" verkligen kommer att göras. Vi möter en riktig framgång med den första. Vi förväntade oss det inte vid det här laget och med sådan entusiasm. Så vi gick tillbaka till en andra säsong. Det börjar inte så bra för mig. Men jag har många turneringar på programmet inklusive P2000 i Toulouse (redaktörens anmärkning. sista FFT Padel Tour i 4PADEL Toulouse Colomiers). Och jag kommer också att spela med Miguel.

Vi kommer att behöva förbereda oss för många säsonger i den här takten (skratt). Det är sant att ju högre du kommer i rankingen, desto svårare är det. Men vi kommer att fortsätta utvecklas. Jag har turen att få spela med de bästa, att bli coachad av de stora inom denna sport.

Jag försöker ge allt, jag älskar den här sporten !

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.