Padel Tidskrift - Intervju med Didier DESCHAMPS genomförd av Kristina CLÉMENT den 11 december 2013 på Royal Riviera Padel Club de Beausoleil efter en hård omgång 2 timmar padeltennis och en strålande sol ...

Kristina CLÉMENT (KC) - När och hur upptäckte du padeln? och var?

Didier DESCHAMPS (DD) - När? I Marseille, det första året jag blev OM-tränare, av relation, visste jag inte alls. Jag upptäckte i Cassis med Jacky (Redaktörens anmärkning: Jacky Barnault: Cassis-klubbens president) och Jean-Pierre Bernès. De lekte lite där. Så jag började. Jag spelade tennis, men när du spelar padel kan du inte spela tennis längre. Jag spelade en hel del tennis men nu spelar jag bara padel eftersom det är mer lekfullt och mindre traumatiskt.

KC - Hur ofta spelar du?

DD - Det beror. Där har jag en frekvens som låter mig spela lite mer. I Marseille var det lite mer komplicerat. Men jag spelade fortfarande 2 3 gånger i veckan.

KC - Vad tycker du om på padeln?

DD - Den lekfulla sidan. Det är läsningen av banorna, att kunna spela med fönstren, att förutse banorna. När jag var ung brukade jag spela trinquet, pelota basque. Det ser mycket ut. Det är mycket förväntan, ganska korta avstånd.

KC - Vilka är dina styrkor vid padeln?

DD - Benen ... efter teknik kan det alltid vara bättre, men jag antar att ingen poäng går förlorad. Även de mest osannolika bollarna, jag tror att de fortfarande är spelbara.

KC - Är du snarare spelare till höger eller vänster på banan?

DD - Mer kvar att ha min förhand i mitten.

KC - Vad tycker du är det svåraste i denna sport?

DD - Krossar i ryggläge. När du måste "hoppa", eftersom det inte är lätt att stänga av det och för att det pumpar energi, så jag tenderar att släppa dem snarare än att krossa dem.

KC - Och väggarna?

DD - Väggarna, nej .... det är ett nöje! Det borde finnas väggar överallt annars!

KC - Har du någonsin deltagit i professionella padelmatcher i Spanien? (World Padel Tour).

DD - Nej Aldrig. Jag spelade precis med några av de bästa franska spelarna som kom till Cassis.

KC - Som ni vet är padeln mycket utvecklad i Spanien med cirka 4 miljoner utövare. Tror du att padeln kommer att kunna få samma framgång en dag i Frankrike?

DD - Jag tror ... det är fortfarande okänt, men ja. Speciellt såg jag i cassetten att det finns många kvinnor som spelar också för att det är mindre våldsamt och det är lekfullt. Efteråt är svårigheten att du måste hitta 3-partners. I tennis behöver du bara en för att du kommer att spela i singlar. Det är lite svårare. Efter i klubbarna, där det finns många medlemmar, tillåter det att ha flera möjligheter att spela.

KC - Om du var tvungen att definiera padel med några ord?

DD - Underhållande, lekfull, glädje.

KC - Fråga blinkar: du vet att padel är en lagsport. Är det lättare att hantera ett team av 2 eller 11?

DD - utan tvekan ... ett team av 11 ... och till och med det är inte 11 utan 23!

Kristina Clément - Padel magazine

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padellen på Pyramid Club i 2009 i Paris-regionen. Sedan dess är padel en del av hans liv. Du ser honom ofta på turné i Frankrike genom att täcka de stora franska paddelevenemangen.