Didier Deschamps, den tidigare kaptenen för det franska fotbollslaget och nuvarande tränare för blues, har blivit en sann efterföljare av padel. Till den grad, där han spelar där regelbundet i södra Frankrike. "Hans sport" tar också en avgörande vändning i sin utveckling.

Efter Monte-Carlo Padel Mästare, träffade vi honom för att ta reda på mer om kopplingarna han hade med denna sport.

"Spela när jag får chansen"

"Jag spelar padel främst i sydöstra Frankrike. Det är en sport som jag försöker utöva när jag har möjlighet. Tyvärr med all min yrkesverksamhet är det inte alltid självklart. Men i verkligheten upptäckte jag den här sporten och bytte mina första bollar 2009!

Och så minns jag att jag också gjorde rundor på sidan av Svarta vinbär.

Som i fotboll, den padel förblir en lagsport. Du måste veta hur du ska byta med din partner och försöka analysera motståndarnas positioner för att anpassa dig. I slutändan tror jag att det finns mycket fler likheter i padel du kanske tror.

Så det är sant att den fotbollsspelare som jag är befinner sig perfekt i denna sport som också är mindre fysiskt krävande. När jag säger hårt menar jag främst kontakt. Visserligen kan man få otäcka överraskningar med racketar som teleskoperar, en stark smash som kommer rakt mot en, men kontakt i fotboll kan vara svårare och farligare än i fotboll. padel. "

"Investera i padel. Varför inte"

”Först började jag tennis på Centre de Formation de Nantes. Men fotbollen tog över. Och jag var tvungen att engagera mig helt i det. Så oundvikligen när du har några grunder i tennis, det finns färdigheter att spela tennis. padel. Det här är de goda nyheterna: du kan snabbt ha kul med den här sporten.

Jag vet att i Spanien padel är en högt utvecklad sport. Vi ser också att några personligheter engagerar sig. de padel har många tillgångar i sitt spel. Dessutom har jag aldrig stängt dörren för att påbörja ett projekt padel. Men för att vara ärlig, om jag gör det så vill jag göra det hela vägen. Och för tillfället har jag mycket arbete att investera i något annat.

På Monte Carlo Padel Mästare, jag hade chansen att träffa otroliga professionella spelare som visade oss vad padel. Jag fick också delta i en liten turnering som Fabrice Pastor arrangerade.

Till slut, padel är min sport. Men jag utövar det verkligen på fritiden, med vänner. Det är ett viktigt ögonblick av avkoppling för mig och det gör att jag kan hålla mig i form!”

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.