Tillbaka till intervjun med Mai Vo, assimilerad 5: e franska spelaren, tisdag 19 maj i "Face-à-Face" Live på Instagram.

  • När det gäller inneslutningen

Liksom alla är tiden lång men jag har tur att ha kunnat arbeta eftersom jag är allmänläkare. Medan vi väntar på att kunna återuppta paddeltennisbanan tar vi tennisracketarna. Jag tar min smärta tålamod!

Eftersom jag inte har slutat skada mig själv de senaste åren har jag rehabiliteringsutrustning hemma, inklusive en cykel- och viktträningsutrustning. Detta hjälpte mig under inneslutningen att begränsa brott.

Sedan borttagningen försöker jag återuppta jogging och tennis.

  • Hälsosituationen

Som en liberal allmänläkare hanterades alla misstankar om COVID per telefon för att undvika smitta.

När det gäller professor Raoult, har jag ingen åsikt om klorokin men jag tror att hans studie inte står upp. Etiskt är det inte värt det.

  • Hans början i padel

Under National Padel Cup 2015 hade jag bara spelat padel i 6 månader. Jag kommer från Paris-regionen och befann mig i Perpignan, en stad där ingen praktiskt taget spelade tennis längre så jag var tvungen att hitta en annan sport även om jag verkligen gillar tennis.

Jag lärde mig tennis med början med volley, jag tror att det hjälpte mig för padeln.

Innan National Padel Cup hölls de första franska mästerskapen. Komande från Paris-regionen kunde jag inte delta i den här utgåvan eftersom det inte fanns några kvalifikationer det året. Det var inte så många spelare som det var nu.

Det är mer komplicerat att söka en plats i det franska laget med antalet spelare som utvecklas, men samtidigt är det motiverande och får oss alla att utvecklas.

  • Dess olika partners

År 2018 spelade jag med Audrey Casanova. Detta år har varit topp både på och utanför fältet. Vi hamnade på ett mycket trevligt fransk mästerskap i finalen mot Alix och Jess, som till och med var lite rädda. Vi fortsatte inte för jag är i Bordeaux och Audrey bor i Aix. Avstånd är verkligen ett problem eftersom vi aldrig tränar tillsammans.

Jag frågade Léa om hon ville att vi skulle spela tillsammans sedan hon kom från Bordeaux, vi hade bra resultat tillsammans. Men vi hade inte samma mål, Léa är ung och har ett professionellt padelprojekt, jag har mitt liv här i Bordeaux, mitt jobb.

Jag träffade Amélie på Setteo som ägde rum i oktober 2018, då när jag återvände från världsmästerskapen i Paraguay, fanns det en P250 som ägde rum i Bordeaux. Léa Godallier registrerade sig med Nada Majdoubi. En tennisvän var inte tillgänglig, så jag bad Amélie att spela den med mig. Vi skrattade, vi gick bra efteråt och vi är där idag.

Vi har kommit överens om resorna för att spela P2000- och P1000-turneringarna, nedan föredrar vi att spela herrturneringar i vår region. Detta gör att vi kan byta motståndare eftersom det måste sägas, i kvinnliga turneringar spelar vi alltid samma spelare.

Målet med Amélie är att försöka vinna allt om vi kan, vi går på planen för det.

Men med Amélie vill vi prova en eller två WPT-turneringar om våra kalendrar klistrar fast.

  • Amélie Feaugas urval

Amélie spelade bara en säsong på den franska kretsen och hon befann sig i det franska laget för EM i november förra året. Hon spelade till och med en match där som tog in en stor poäng för Frankrike i finalen mot Italien. Det betyder att det hade sin plats, vare sig jag var där eller inte.

Det kan ha varit andra spelare som hade sin plats. På teknisk sida kan det till exempel ligga lite bakom. Men på grund av sin stora tennisupplevelse, mentalt är hon väldigt stark, hon släpper aldrig av det är säkert vad Patrick Fouquet baserade sig på.

  • Höger eller vänster spelare?

Jag började med att spela på vänster tills min skada 2016. Efter att ha tagit hand om mig själv spelade jag med Elodie Damiano som också spelade på vänster sida. När jag började igen spelade jag logiskt till höger.

När det gäller vinklar och positionering känner jag mig mycket bättre på vänster sida. Det är sant att jag inte har stor kross, men allt är lättare för mig till vänster även när det gäller spelets vision. Jag klarar mig till höger också, men eftersom jag är liten, rör jag praktiskt taget inte boll, så jag är lite uttråkad.

  • Hans deltagande i Frankrike 2019

Franska mästerskapen 2019, jag borde inte ha gått klart. Det var nonsens, jag kunde inte ens springa. Jag gjorde det för att jag ville hitta padelatmosfären och spela med Amélie. Jag ville också att vi skulle dyka upp före EM.

Under matchen spelade vi mot Alix och Jess, jag skadade mig själv efter två matcher och vi förlorade resten eftersom jag inte kunde spela längre.

  • Dess icke-urval för Europa

Patrick Fouquet kom och träffade mig efter vår match på de franska mästerskapen för att fråga mig om jag kände att jag var 100% på en månad, en och en halv månad. Jag hade svarat att jag inte visste något om det för tillfället, även om önskan var väldigt stor. Några dagar senare ringde jag henne tillbaka för att berätta för henne att jag inte kommer att vara operationell för EM eftersom skadan inte blev bättre och att jag tog en plats när jag skadades, jag tyckte inte att det var korrekt.

Hitta + / frågorna från Internetanvändare / INSIDE i podcasten här: https://www.youtube.com/watch?v=BElszJOd5k4

Xan är ett padelfläkt. Men också rugby! Och hans inlägg är lika punchiga. Fysisk tränare för flera padelspelare, han hittar atypiska inlägg eller hanterar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han lägger sin stötande stil som på padelfältet!

Tags