Padel Magazine : Vi är Dylan Guichard och Maxime Moreau för förlust 6/2 6/2 men vad du behöver komma ihåg är framför allt denna goda första upplevelse i en internationell turnering?

Dylan Guichard: "Det var en första, det var coolt. Lite svårt att anpassa mig till förhållandena vilket gjorde att jag missade lite mer än vanligt. Det är en av väldigt få turneringar jag gör utomhus. Det är fortfarande roligt och det är en bra upplevelse. »

Padel Magazine : Maxime, jag fick veta att du är en del av det sista paret som registrerades för att komma in i Doha-bordet. Hur kommer det att gå för dig och vilka är målen? 

Maxime Moreau: « Som du säger, i Doha har jag chansen med Valentino Acosta, min partner som är 167:a i WPT att vara det sista laget att återvända, särskilt tack vare hans poäng. Valentino är en ung argentinsk spelare som spelar väldigt bra. Jag är väldigt nöjd, det är en krets som ger erfarenhet. Idag blev vi omkull, vi måste säga vad som är, men jag tror att de är starkare, de har bättre erfarenhet, de kommer fram med självförtroende. Vi lär oss och vi kommer att återgå till träningen för att utvecklas. »

Padel Magazine : På din sida Dylan, är andra turneringar i sikte på internationell nivå?

Dylan Guichard: « Där är det en ganska exceptionell månad. Jag hade aldrig gjort en utomlands och jag hade tur, det gjordes i sista stund, jag erbjöd Bastien Blanqué att göra Doha FIP/QSI och vi kom sist så det kommer att bli en fantastisk upplevelse. »

Padel Magazine : Maxime, säg vad du tycker om hela den här situationen. Hur kommer det att sluta, speciellt med hänsyn till spelarna?

Maxime Moreau: "Jag vill inte gå framåt alls eftersom jag spelade WPT mycket för 2, 2 och ett halvt år sedan och jag var lite mer i mitten. Jag hör lite från höger till vänster, vi har lite information också men ärligt talat vet jag inte. Jag tänker inte våga mig, det jag vet är att de försöker utveckla kretsar så att alla spelare kan spela och hitta rätt ekonomiskt också. Om vi ​​helt enkelt kan delta och leva utifrån vår passion tror jag att det redan är enormt. Efter på vad som kommer att hända, för min del är jag ett sandkorn på stranden. Det viktigaste är vad de säger ovan och vi kommer att följa marschen.

Padel Magazine : Är alla dessa nya turneringar en möjlighet för spelare som du att försöka professionalisera och tjäna pengar för att verkligen prova det internationella äventyret?

Dylan Guichard: ”Det är lite samma sak på min sida. Precis som Max har jag precis landat så jag erkänner att jag hör ljud från höger till vänster men jag är inte medveten om allt som pågår heller. Det är sant att på denna första FIP/QSI finns det många lag som kan delta. Jag har chansen att spela med Bastien Blanqué som redan har poäng så det är en fantastisk möjlighet för mig. Men för de lag där paret inte kommer att ha några poäng har jag ingen aning om vad som kommer att hända och om vi kommer att kunna gå in i sådana turneringar. Målet för mig är att försöka spela mer och mer nu och om några månader att verkligen komma in i det. »

Maxime Moreau: "Som du säger kommer vi att ha mer information under de kommande veckorna och månaderna. Jag ville tacka 4Padel och varumärket Babolat att stötta mig och låta mig spela den här typen av turneringar eftersom du måste sätta foten i stigbygeln. Det är trevligt att sådana varumärken och institutioner hjälper oss att komma och spela. Tack till dem och tack till alla människor som stöttar oss. »

Thomas Jay

Efter att ha blivit rockad av tennis i nästan 15 år blev jag ett absolut fan av dess kusin padel. I snart ett år nu har jag jagat den lilla gula bollen med en annan racket, men med lika stor passion! Jag är baserad i Lyon och tänker göra dig bättre bekant med padel i regionen och på nationell nivå.