Dylan Guichard börjar skapa sig en plats i området padel internationell. Nuvarande 9:e franske spelare förklarar han sin start på säsongen och hur han ser på sin framtid.

En avkastning som lovar att bli positiv

Jag började mitt år lite sent eftersom jag var tvungen att göra en öronoperation, ett problem jag har haft sedan jag var ung. Det tog mig bort från fälten från december till februari.

Jag kom tillbaka till träningen i mitten av februari och allt har gått väldigt bra sedan dess. Jag har tränat ännu mer sedan jag kom tillbaka. Dessutom vann vi en turnering med Manuel (Vives) för vår återhämtning, både han och jag, så det är riktigt skönt.

Spelnivån går bra, det är ganska positivt så jag är nöjd med hur det går för stunden.

Guichard Vives seger

Ett stort mål

Angående resten av säsongen så blir det en hel del FIP-turneringar. Det kommer till och med att vara den stora prioriteringen. För Team France i år vet jag inte om jag kommer att kunna få tillgång till det, men det är helt klart ett stort mål, om inte huvudmålet för min säsong.

Jag tror inte att jag är långt ifrån det målet. Om jag inte misstar mig så hade jag en bra praktik i oktober förra året och jag var ganska nöjd med det jag hade kunnat visa upp. Så jag kommer fortsätta jobba ännu mer och hoppas ha min plats i slutet av året till EM.

Med Man rullar allt!

Min partner för i år på FIP kommer att vara Manuel Vives. Det är alltid lite komplicerat eftersom jag också har Scatena som erbjöd mig att göra några FIP och franska mästerskap med honom.

Jag kommer väldigt bra överens med Scatena, så jag kunde inte tacka nej till det här förslaget. Dessutom finns det ett verkligt intresse för mig att få spela med honom: han kan ge mig sin erfarenhet och på FIP-banan har han fler poäng.

Jag kommer därför att vara med Manuel Vives på de flesta turneringar, många FIP och med Scatena, på 2-3 FIP och de franska mästerskapen. Med Manuel är vi mer inne på ett långsiktigt projekt, jag tror att nästa år kommer vi att göra allt tillsammans.

Guichard Vives utmärkelse

En partner till varje pris för turneringar Premier Padel

Det finns också problemet med Premier Padel som uppstår. De är väldigt viktiga att spela förutom att med Manuel kan du inte gå in i dem. Jag måste därför hitta en partner som jag kan delta i Premier Padel, men framför allt någon som har poäng och som kan låta mig komma in på dem.

Det är lite årets svarta punkt för mig. Scatena har verkligen många poäng, men gör turneringarna Premier Padel med mig skulle straffa honom lite, eftersom han inte ens skulle vara seedad i kvalet.

En nästan säker närvaro

Jag kommer att vara kl FFT Padel Tour bara om det inte finns några viktiga internationella turneringar eftersom projektet helt klart är FIPs.

För de franska evenemangen är jag 100 % säker på att vara där för de individuella franska mästerskapen och de franska lagmästerskapen där jag kommer att spela i Padel Horisont med alla Daltons.

Eleonore Coulibaly

Vilket nöje att vara journalist mitt i padel, en attraktiv växande sport. Jag hoppas att du gillar innehållet som erbjuds. Vi ses snart kanske i backen!