Känner du Elena Levenez? Denna 19-årige spelare lyckades, på knappt tio månader, nå de franska topp 50 och få en 22:a plats i de franska mästerskapen i padel 2022.

Licenshavaren av Låt Padel, i Centre-Val de Loire-ligan, berättar om sitt äventyr.

Att sluta idrotta i sex år

"Mitt äventyr padel började för tio månader sedan. Men jag hade redan en bakgrund inom racket sedan jag först började spela tennis vid 6 års ålder. Jag sågs till och med av min Centre-Val de Loire-liga.

Tävling, det har jag varit van vid sedan jag var liten. Jag reste den europeiska U12-banan och jag klättrade till 2/6 när jag var 12 år gammal.

Men en ryggskada tvingade mig att sluta spela tennis och sport i sex år.

Ingen fysisk smärta padel

"Under hösten 2021 får mina farbröder mig att leka med dem kl padel vid Rennes trädgård.

Otroligt: ​​Jag kan utöva en racketsport utan ryggsmärtor!

Jag tycker det här spelet är väldigt lekfullt och vänligt, och framför allt känner jag ingen fysisk smärta när jag tränar padel.

Så jag föreslår min mamma i början av januari att börja spela tillsammans på Let Padel av Saint-Pryvé-Saint-Mesmin. I slutet av januari startar vi vår första P1.”

Vissa förmågor – Operation Franska mästerskapen

”Jag har alltid varit en bra volleybollspelare inom tennis. Jag tror att jag också har en intressant hand för padel. Jag placerades snabbt till vänster på grund av min anfallsstil.

Snabbt kedjade jag ihop några turneringar, några banor. Och jag får min första ranking i mars 2022 (500:e).

Eftersom jag gillar konkurrens och det inte finns så många spelare i ligan, varför inte delta i de franska mästerskapen 2022? Jag hade lite tid att träna i november.

Min mamma bestämmer sig för att sätta upp ett damlag på Let Padel i mars 2022 för att delta i regionlagsfaserna i april 2022, med flera högt uppsatta spelare från tennis.

I början av april var vi regionala lagmästare och kvalificerade oss till det franska nationella mästerskapet 2 Western-konferensen som ägde rum i Béziers i mitten av oktober. Där blev vi vice mästare i Frankrike genom att förlora i finalen mot TC Agen padel. "

Elena Levenez

En 22:a plats i Frankrike

"Så jag bestämmer mig som ett lag och individuellt för att gå ihop med Emilie Thauvin (rankad 74:a i november och ex -4/6 i tennis) och vi blir i början av juli 2022 regionala mästare i par i Loiredalen Padel av Blois. Detta kvalificerar oss till det franska mästerskapet i par, som ägde rum 21-23 oktober i Toulouse Padel Klubb. För vårt första deltagande avslutade vi på 22th plats. "

Hoppet om att integrera det franska laget

”Jag deltog i flera damturneringar under dessa månader: P500 de Rennes, P500 des Pyramides, P1000 de Besançon och många P250 med manliga spelare. Detta förstärkte min idé om att snabbt flytta upp i rankingen och framför allt träna noggrant i början av läsåret 2022, med målet att snabbt nå topp 20 och varför inte en dag kunna ansluta sig till den vackra fransmännen lag som jag har upprätthållit under Dubai World Cup.

 Sedan början av september har jag utbildats av min tränare, Quentin de la Selle, som ansvarar för Let Padel (i Saint-Pryvé-Saint-Mesmin, nära Orléans), och Régis Dargery, idrottslärare i fysik. Jag gör träningsmatcher med spelare från min klubb, jag fick precis min bästa ranking på tio månaders träning den 8 november 2022, med 50:e plats. För 2023 fick jag även ett ambassadörskontrakt på Head. "

Jag letar efter en partner för detta äventyr

"För tillfället har jag ingen fast partner för de stora damturneringarna: jag letar efter en bra högerspelare på lång sikt för att göra de fyra P2023 och några damer P2000 och P1000 500. I början av december hoppas jag komma in i tabellen för säsongens sista P2000, i Colomiers, med min partner Céline Authenac.

Jag är för närvarande i BTS GPME och jag skulle vilja förbereda en masterexamen i HR. Men att tillbringa ett år i Barcelona på Erasmus, som Manu Vives eller Dylan Guichard, skulle också glädja mig. Jag ska redan i april 2023 för en veckas träning med Paula Eyheraguibel, som var en stor mästare av padel Argentina."

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.