Simon Boissé, Europamästaren i padel 2015 och nuvarande tränare på Sport-in-Park i Laval diskuterar skillnaderna mellan servering av tennis och servering padel.

Tennis och padel, samma kamp?

Service på padel representerar perfekt denna sport. Det är enkelt och tillåter inte på förhand vinnande skott eller ess till skillnad från tennis. Men det är ett slag som fortfarande kan skada motståndarna.

Gjort med en sked och slå i maximal höfthöjd, tjänsten padel är fortfarande avgörande för att starta en punkt.

En välskuren tjänst är en "tråkig" tjänst

Ur teknisk synvinkel rekommenderas det att ge den en skäreffekt som ger en störtande boll. Turnern är således skyldig att ta en ganska låg boll. Inte lätt att återvända och särskilt att "återvända väl" för att undvika blixten från volleybollspelaren mittemot.

Slår hårt som tennis?

Ur taktisk synvinkel är det att tjäna stark inte en garanti för framgång medan det i tennis ibland är synonymt med en vinnande poäng eller ett ess. Faktum är att ju hårdare du träffar, desto mer kommer turnern att kunna använda denna kraft för att motverka dig.

Gå upp i farten

Le padel är en sport där du måste tvinga dig själv att gå i farten bakom din servering om du vill förbättra ditt spel. Det finns inget sådant som en bakgrundsspelare eller volleybollsprofil som i tennis. På padel, du måste gå i farten om du vill utveckla ditt spel.

För att undvika att gå upp och gå förbi rekommenderas det att variera zonerna (Windows, spelare, mitt) med klippta bollar.

Det är därför viktigt att fokusera på kvaliteten på din klättring och uppnåendet av ditt första slut snarare än att vara åskådare på en möjlig vinnande tjänst.

Simon Boissé

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.